date_format US notatie naar Europese notatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

05/11/2008 10:48:00
Quote Anchor link
Dag,

Als ik in de database een datum wil invullen moet dat in het volgende formaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
YYYY-MM-DD


Dat is verwarrend voor de gebruikers omdat dat de amerikaanse noteerwijze is.

Nu wilde ik dit bij het ophalen van de string uit de database omzetten naar de europese notatie, als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$row[1] = date_format($row[1],"d-M-Y");


de inhoud van $row[1] is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2008-11-04 14:59:57


Ik krijg nu de volgende error:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: date_format() expects parameter 1 to be DateTime, string given in C:\Inetpub\wwwroot\index.php on line 116


Wat doe ik fout?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nils Kuijpers
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 21:01:03
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/11/2008 10:52:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT
  DATE_FORMAT(datumkolom, '%d-%m %Y') AS opmaak_datum
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

05/11/2008 10:54:00
Quote Anchor link
bij het ophalen in de query doe je het volgende (dus in de sql ipv de php):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(tijdveld,'%d-%m-%Y %H:%i') FROM table
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

05/11/2008 10:55:00
Quote Anchor link
Heel erg bedankt Robert, perfect.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.