datum PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ramon de Man

Ramon de Man

09/01/2015 11:27:55
Quote Anchor link
Hallo

ik heb een probleem ik heb een stukje script gemaakt, waarbij als iemand een inlogt de automatisch de datum verschijnt, nu wil ik dat bepaalde dagen zoals vakantie niet mee worden geteld weet iemand hoe je dit kan oplossen.
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 06:02:25
 
Bas M

Bas M

09/01/2015 11:43:38
Quote Anchor link
Je kan de data van de vakanties en bepaalde dagen in een database zetten (in jou datum format) en die tabel uitlezen zodra er word ingelogd. Als de dag van vandaag niet in jou tabel voorkomt, dan zal hij die datum gewoon laten verschijnen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/01/2015 12:23:57
Quote Anchor link
Bas M op 09/01/2015 11:43:38:
Je kan de data van de vakanties en bepaalde dagen in een database zetten (in jou datum format) en die tabel uitlezen zodra er word ingelogd. Als de dag van vandaag niet in jou tabel voorkomt, dan zal hij die datum gewoon laten verschijnen.


niet in jouw datum format maar een kolom aanmaken van het type DATE. (of als je ook nog een tijd wilt kunnen opslaan het type DATETIME).

Vervolgens kun je de kolommen zo uitlezen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$datum
= new DateTime($row['kolomnaam']);
echo $datum->format('d-m-Y');
?>

Wegschrijven in de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= "UPDATE tablenaam SET kolomnaam=" . $datum->format('Y-m-d') . " WHERE id=" . $id;
?>

Zoals je ziet is het formaat andersom (YYYY-MM-DD) voor de database. Dit is natuurlijk bewust gedaan zodat het sorteren goed en sneller gaat.

De DateTime class heeft tevens functies om te rekenen met datums.

Toevoeging op 09/01/2015 12:33:01:

Voor het type DateTime:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$datum
= new DateTime($row['kolomnaam']);
echo $datum->format('d-m-Y H:i:s');
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= "UPDATE tablenaam SET kolomnaam=" . $datum->format('Y-m-d H:i:s') . " WHERE id=" . $id;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.