Delete file met PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rick de Jong

Rick de Jong

15/02/2013 21:39:08
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb de volgende regel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
unlink($newpath);


$newpath is een string waarin de ruwe bestandslocatie staat (bijv. /domains/home/...).
Maar het werkt helaas niet. Het gaat om een afbeelding die ik wil verwijderen.

Wie o wie brengt het verlossende woord.
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 03:54:09
 
- SanThe -

- SanThe -

15/02/2013 21:41:51
Quote Anchor link
Foutmelding?
 
Rick de Jong

Rick de Jong

15/02/2013 21:43:46
Quote Anchor link
- SanThe - op 15/02/2013 21:41:51:
Foutmelding?


Nee niks, ik heb expres verder niks ingevoerd behalve een 'echo' aan het eind en die krijg ik gewoon te zien zonder foutmelding.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/02/2013 21:45:56
Quote Anchor link
Zet dan je errors eens aan.
Bovenin je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest
?>
 
Rick de Jong

Rick de Jong

15/02/2013 21:47:21
Quote Anchor link
Nee, niks anders dan mijn eigen echo...
 
- SanThe -

- SanThe -

15/02/2013 21:50:15
Quote Anchor link
Tja, dan kunnen we alleen nog gaan raden.

Als het path of de bestandsnaam niet goed is krijg je een melding.
Kan het bestand niet verwijderd worden krijg je een melding.
Geen meldingen, dan moet er geen probleem zijn lijkt mij.

Geef eens een relevant stukje code.
Gewijzigd op 15/02/2013 21:50:50 door - SanThe -
 
Rick de Jong

Rick de Jong

15/02/2013 21:52:28
Quote Anchor link
Inmiddels opgelost! Ik zag een typfout in mijn path! Overigens wel raar dat ik geen foutmelding kreeg

Toevoeging op 15/02/2013 22:04:30:

Helaas! Hij kan blijkbaar geen bestand verwijderen wanneer de path uit een database komt... Dan krijg ik ook geen foutmelding, maar verwijderen; homaar.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/02/2013 22:09:13
Quote Anchor link
- SanThe - op 15/02/2013 21:50:15:
Geef eens een relevant stukje code.
 
Rick de Jong

Rick de Jong

15/02/2013 22:11:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
(...)

$sql = "SELECT * fotoboek WHERE id=".$_GET['id'];
$query = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($query);

$del = $row['path'];


unlink($del);

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

15/02/2013 22:18:56
Quote Anchor link
Query is lek. En FROM mist.

Echo $del eens.
Gewijzigd op 15/02/2013 22:20:14 door - SanThe -
 
Rick de Jong

Rick de Jong

15/02/2013 22:20:35
Quote Anchor link
Niks te zien van die Echo
 
- SanThe -

- SanThe -

15/02/2013 22:21:39
Quote Anchor link
Dan is ie leeg lijkt mij.
 
Rick de Jong

Rick de Jong

15/02/2013 22:21:52
Quote Anchor link
De FROM was t! Dank dank!
 
- SanThe -

- SanThe -

15/02/2013 22:23:00
Quote Anchor link
Foutafhandeling inbouwen en je had het direct gezien.
 
Rick de Jong

Rick de Jong

15/02/2013 22:24:59
Quote Anchor link
Dank voor de oplossing en de tips!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.