Detecteer SMTP ondersteuning

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

04/12/2008 11:51:00
Quote Anchor link
Beste lezers,

Als ik op mijn locale server de mail() functie aanroep krijg ik een foutmelding omdat mijn server geen SMTP ondersteund.

Is er een manier om te detecteren of de huidige server SMTP ondersteund?

(Ik vind @mail() niet bepaald acceptabel..)
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:22:30
 
- SanThe -

- SanThe -

04/12/2008 11:54:00
Quote Anchor link
Als het wel werkt krijg je geen foutmelding. ;-)
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

04/12/2008 11:56:00
Quote Anchor link
Wat natuurlijk vaak wel werkt"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(!mail())
{

//Niet
}
[
/code]
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

04/12/2008 12:08:00
Quote Anchor link
een simpele mogelijkheid is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
telnet host.com 25


Als je response krijgt dan draait je server, krijg je geen response (dus een timeout) dan draait de SMTP server niet.
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

04/12/2008 12:22:00
Quote Anchor link
Ik wil het in het script detecteren.

Ik ga er zowiezo van uit dat het uitvoeren van commando's in de shell niet zal werken i.v.m. safe_mode e.d.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

04/12/2008 12:24:00
Quote Anchor link
Nee, dat gaat idd niet werken, maar dan zijn er alternatieven zoals hier boven. Mail() controleert geloof ik alleen maar of er een mailserver is gedefinieerd in PHP en pas een foutmelding geeft wanneer jij je mail verstuurt. Maar mijn commando kijkt ook daadwerkelijk of er een mailserver draait.
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

04/12/2008 12:45:00
Quote Anchor link
Ik heb ff lopen zoeken naar verschillen in de PHP.ini tussen m'n TEST server en LIVE server. De waarden van sendmail_from en sendmail_path blijken leeg op mijn test server, maar op de live server gevuld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

    if(ini_get('sendmail_from') && ini_get('sendmail_path'))
    {

        echo 'Mail server available';
    }

    else
    {
        echo 'No mail server available';
    }


?>


Ik weet alleen niet of het testen op deze waarden écht een betrouwbare manier is om te bepalen of een goede mailserver geconfigureerd is.
 
Yorick17

yorick17

04/12/2008 12:47:00
Quote Anchor link
Of raadpleeg even je phpinfo()
 
- SanThe -

- SanThe -

04/12/2008 12:48:00
Quote Anchor link
Totaal niet betrouwbaar.
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

04/12/2008 13:03:00
Quote Anchor link
@Yorick
Hoe kan ik het script de phpinfo() laten raadplegen om dit realtime te checken?

@SanThe
Was ik al bang voor :S
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

04/12/2008 13:25:00
Quote Anchor link
Je kan kijken of je een andere mailhost kan gebruiken of gebruik maken van bijv swiftmailer.
 
--

--

04/12/2008 13:31:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk heeft SwiftMailer hier wel een of andere functie voor.
 
Winston Smith

Winston Smith

04/12/2008 14:01:00
Quote Anchor link
De waarden die jij ophaalt via ini_get() zijn exact hetzelfde als in phpinfo(). In phpinfo() krijg je echter een overzicht van alle waarden, en met ini_get() alleen die waarden die jij wilt hebben. phpinfo() heb je dus niet nodig.

Zoals al gezegd werd, zijn 'sendmail_from' en 'sendmail_path' onbetrouwbaar (je kan daar alles invullen wat je wilt), maar wel een goede indicatie. Alternatief kan je inderdaad kijken of je op port 25 respons krijgt (wat Jurgen doet), maar ook dat biedt nog geen volledige garantie dat je kan mailen.

Wil je het echt zeker weten, dan zou ik een mailtje sturen met mail() naar een eigen emailadres, en die met behulp van imap-functies uitlezen. Alleen dan weet je ook of het mailtje ontvangen is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.