Die

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niek Limpens

Niek Limpens

24/09/2012 11:58:49
Quote Anchor link
Volgende scriptje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$database
= "voorbeeld";
mysql_select_db($database);

$query = "SELECT * FROM  films";
$result = mysql_query($query) or die("Er gaat iets mis");


?>


Waarom krijg ik hier de string terug en leest hij niet de database? Tabel heet daadwerkelijk films en database voorbeeld, dus ik begrijp niet wat ik fout doe?
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 08:18:39
 
Marvin H

Marvin H

24/09/2012 12:10:50
Quote Anchor link
Zet eerst een stukje error handling in je script...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$database
= "voorbeeld";
$db_selected = mysql_select_db($database);

if (!$db_selected) {
    die ('Can\'t use database: ' . mysql_error());
}


$query = "SELECT * FROM  films";
$result = mysql_query($query) or die('Could not connect: ' . mysql_error());

?>
 
Niek Limpens

Niek Limpens

24/09/2012 12:12:52
Quote Anchor link
Ben bezig met een cursus, dus dat error handling zegt me nog niet zo veel.

Ik krijg als output nu:

Can't use database: Access denied for user ''@'localhost' to database 'voorbeeld'
 
Marvin H

Marvin H

24/09/2012 12:26:36
Quote Anchor link
Niek Limpens op 24/09/2012 12:12:52:
Ben bezig met een cursus, dus dat error handling zegt me nog niet zo veel.

Ik krijg als output nu:

Can't use database: Access denied for user ''@'localhost' to database 'voorbeeld'


Je heb nog geen gebruiker geselecteerd bij je database connectie. Gebruik onderstaande connect eens en vervang het met jou database gegevens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

$host
= "localhost";
$databaseuser = "gebruikersnaam";
$databasepassword = "wachtwoord";
$dbname = "databasenaam";

$conn = mysql_connect ($host,$databaseuser,$databasepassword) or die('Could not connect: ' . mysql_error());
$db_selected = mysql_select_db($dbname);

if (!$db_selected) {
    die ('Can\'t use database: ' . mysql_error());
}


$query = "SELECT * FROM  films";
$result = mysql_query($query) or die('Could not connect: ' . mysql_error());

?>
 
Niek Limpens

Niek Limpens

24/09/2012 12:35:32
Quote Anchor link
Ah top, gebruiker dus vergeten. Weer van geleerd! Thanks
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/09/2012 12:54:35
Quote Anchor link
Ik vind wel dat 'Could not connect' niet past bij mysql_query.
Maar ik ben op details aan het vitten.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

24/09/2012 12:57:03
Quote Anchor link
Ho Stop!

Vergeet a.u.b de functie die() deze functie had al lang uit php gegooid moeten worden.
Deze is omslachtig en absoluut niet gebruikersvriendelijk en niet netjes !

gebruik goede en correcte foutafhandeling..
Kijk naar try/catch en trigger_error()...

Link 1
Link 2

PS. om even verder te gaan op je huidige script:
- Niet onnodig variabele aanmaken/gebruiken!
- Gebruik nooit select * schrijf gewoon de velden uit.
- en je quotes zijn verkeert (Link 3)
- kijk eens naar mysqli of PDO ipv mysql deze is al heel erg oud en word ook afgeraden door php zelf Link 4
Gewijzigd op 24/09/2012 12:57:28 door Marco PHPJunky
 
Niek Limpens

Niek Limpens

24/09/2012 13:07:09
Quote Anchor link
Fijn dat LOI me weer allerlei verouderde methoden aanleert..

Maar thx voor de feedback, ik ga er mee aan de slag.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.