div onderaan pagina met afbeelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

03/04/2012 21:04:41
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil een div onderaan mijn pagina weergeven, op zich is het allemaal de gewenste kleur, alleen sluit hij aan bij de tekst. Dit mag dus niet. De div moet onderaan de browser worden weergegeven.

De css code van deze div:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
#oranje_lijn {
    background-color:#E46C0B;
    height: 25px;
    
    bottom: 0px;
    margin-left: 250px;
    margin-right: 250px;
}


Naast bovenstaande code, moet in de hoek rechts onderaan de browser een afbeelding worden weergegeven. Dit lukt niet, de afbeelding wordt zelfs niet eens weergegeven.

De code van deze div:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
#bol {
    background-image: url(images/bol.png) bottom right;
    height: auto;
    width: auto;
}


Het stukje broncode waarop het bovenstaande van toepassing is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<html>
<body>
<div id="oranje_lijn"></div>
<div id="bol"></div>
</body>
</html>


Hopelijk kunnen jullie me verder helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:52:30
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

03/04/2012 21:39:33
Quote Anchor link
1. probeer deze code eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
#oranje_lijn {
    background-color:#E46C0B;
    height: 25px;
    position:absolute;
    bottom: 0px;
    margin-left: 250px;
    margin-right: 250px;
}


2. is de link naar het plaatje goed?
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

03/04/2012 21:44:02
Quote Anchor link
Nee, in safari en IE wordt er geen balk weergegeven. Ik heb de link naar de afbeelding nog eens opnieuw ingevoerd. Deze was correct en wordt dus nog steeds niet weergegeven. Wanneer ik <img> tags tussen <div id="bol"></div> zit, wordt de afbeelding wel weergegeven, maar ik kan hem niet weergegeven waar ik hem wil hebben.
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

05/04/2012 12:38:03
Quote Anchor link
iemand anders die het misschien weet?
 
Maikel Doeze

Maikel Doeze

07/04/2012 12:58:18
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.