DNS wijziging

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »
- Roland -

- Roland -

23/06/2017 13:22:48
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb domeinnaam (met hostingpakket) maar de eigenaar wil nu wix site gebruiken.

De domeinnaam moet dus op één of andere manier bij wix uitkomen.
Dat is op zich geen probleem. andere(de wix) nameservers invullen en het werkt.
Maar dan is het pakket (of preciezer gezegd de mail) ook niet meer bereikbaar.

Blijkbaar moet het via DNS instellingen:

- heb A rec. domein.nl in juiste(wix) IP adres veranderd
( zowel voor met en zonder www )

verder toegevoegd:
- CNAME rec. domein.nl naar wix (ns3.wixdns.net.)
(dit soort oplossing gevonden op internet)

Maar werkt niet.
Als ik naar domein naam intype in browser kom ik terecht op www.www.domein.nl wat uiteraard niet wordt gevonden.

Iemand suggestie's ??
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:34:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2017 13:52:08
Quote Anchor link
Van een hostingpakket naar Wix. Flinke downgrade....

Heeft Wix wel mail-ondersteuning? En kan je niet naar de server van Wix verwijzen via een A (en eventueel AAAA, voor IPv6) record? Dan kan je gewoon de MX-records van je hostingprovider gebruiken, waar je dan je hostingpakket laat downgraden.
 
- Roland -

- Roland -

23/06/2017 14:03:47
Quote Anchor link
Ja, het is niet mijn keuze.....

"naar de server van Wix verwijzen"

Dat doe ik/probeer ik, maar iets gaat fout ! (hij plakt er een dubbele www voor !!)


- heb A rec. domein.nl in juiste(wix) IP adres veranderd
- CNAME rec. domein.nl naar wix (ns3.wixdns.net.) toegevoegd
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2017 14:17:33
Quote Anchor link
CNAME is geen nameserver.

Vaak heb je bij je DNS-controle paneel twee mogelijkheden:
DNS óf Nameservers.
 
- Roland -

- Roland -

23/06/2017 14:28:39
Quote Anchor link
Ja,
Misschien nog niet duidelijk:

omdat ik mail wil blijven gebruiken, gebruik ik dus inderdaad niet de (wix) nameserver namen,
maar doe ik, probeer ik het door DNS instellingen aan te passen. **

- heb A rec. domein.nl in juiste(wix) IP adres veranderd
- CNAME rec. domein.nl naar wix (ns3.wixdns.net.) toegevoegd

maar dit werkt niet, is niet goed, waarom niet ?


** ps dat moet toch kunnen vanhuidige pakket de mail blijven gebruiken maar de website door sturen naar wix
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2017 14:36:53
Quote Anchor link
Zoals ik al zei: CNAME is niet bedoeld voor nameservers.

CNAME is niets meer dan een alias (canonical) om verschillende hostnames naar het IP-adres te sturen. Ideaal als je verschillende hostnames hebt voor één IP, zodat je het IP-adres op één plek in de CNAME centraal kan opgeven.

Kies DNS óf Nameservers. Ik zou DNS kiezen, dan kan je de mailservers nog extern gebruiken bij je huidige hosting. Dus je CNAME heb je NIET nodig. MX-record blijft gewoon naar de webhosting gaan. Dan moet het werken.
Houdt wel rekening dat DNS wijzigingen altijd even kunnen duren.
Gewijzigd op 23/06/2017 14:37:56 door - Ariën -
 
- Roland -

- Roland -

23/06/2017 14:56:04
Quote Anchor link
poe , dat val nog niet mee.

zoals ik toch echt zeg,
ik gebruik DNS instellingen,
één vd de mogelijkheden onder DSN instellingen is cname record toe te voegen *
Bedoel je dat ik in dit geval helemaal geen cname record nodig heb ? óf dat ik daar geen naam moet invullen (maar iets anders ??)

zoals je merkt ik ben niet zo thuis in dns toestanden... :-)

* ergens gelezen dat dat zou moeten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2017 14:59:15
Quote Anchor link
Je kan gewoon je huidige A-record aanpassen naar het IP-adres die je van Wix gekregen hebt.
Easy as pie!

Laat anders eens een screenshot zien van je instellingen.
Gewijzigd op 23/06/2017 14:59:36 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/06/2017 15:06:02
Quote Anchor link
Hou er ook rekening mee dat het even kan duren (variërend van een paar minuten tot soms wel een dag) voordat de instellingen zijn doorgevoerd.
 
Ivo P

Ivo P

23/06/2017 16:30:44
Quote Anchor link
je kunt even valsspelen en vooruit lopen op het doorwerken van de dns aanpassingen door die lokaal in je hosts file te zetten.

/etc/hosts
of C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts (uit mijn hoofd, zoek even als het niet klopt)

Daarin zet je

10.10.10.10 www.jouwsite.nl

(bij 10.10.10.10 uiteraard het beoogde ipadres).

JE pc zal eerst naar de hosts file kijken en pas dan verder zoeken bij de dns servers.

MAar verander niet blind settings in de dns omgeving als je niet weet wat je doet.
Je kunt je site en mail een tijdlang onbereikbaar maken.
 
E vH

E vH

23/06/2017 17:01:26
Quote Anchor link
Simpel uitgelegd:

A records gaan naar een IP --> dus bijvoorbeeld naar IP server van WIX.
CNAME records verwijzen naar A records..... soort van snelkoppeling.

een * betekent: ALLES verwijst naar IP.

Ik zou gewoon de A records naar het IP van WIX verzenden en de rest intact laten.
voor mail gebruik je gewoon dan een "mail" (A) record, die verwijst naar IPadres huidige server.

Opgelost :)
Zodra je de nameservers verwijst naar WIX, vervallen al je DNS instelingen.

Edit:
Zoals Ivo al aangeeft, als je niet weet wat je doet, doe het dan niet of denk er in ieder geval over na. Een hele grote tip die ik je kan meegeven: Verander altijd de TTL naar zo laag mogelijk, wacht 24 uur totdat het overal is doorgevoerd. Zo kun je, als het fout gaat, toch snel schakelen :)

Edit 2:
Ik zou toch echt even met die "eigenaar" babbelen, een "downgrade" is niet wenselijk, hosting gaat soms zoveel verder dan alleen maar een gratis website...
Vergelijk het met een garage; zodra de klant het beter weet dan de "monteur", moet je je afvragen of je klant zich dat realiseert en of je hem/haar daar niet voor kunt behoeden.
Gewijzigd op 23/06/2017 17:07:41 door E vH
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2017 17:07:45
Quote Anchor link
Ik zou het vergelijken de downgrade van een Bovag-dealer naar een particuliere garage-dude. Je gaat zoveel missen!
Gewijzigd op 23/06/2017 17:08:07 door - Ariën -
 
- Roland -

- Roland -

23/06/2017 17:15:06
Quote Anchor link
ok, dankje


dus nu weer paar uurtjes wachten.....

TTL (dat is een soort refresh time ??) kun je op 5min instellen, maar dan hoe je maar 5min te wachten !? nou, dat lijkt dus niet zo te zijn...... Wat doet/zegt die ttl tijd instelling ?


Dat downgrade verhaal ... Zij kan (en vind dat leuk) zelf met wix een website maken, onderhouden. dus dat is simpel de hele reden, het hele verhaal
(ze hoeft geen sportwagen :)

Edit. snapt iemand waarom hij zoekt naar www.www.domeinnaam.nl ??
Gewijzigd op 23/06/2017 17:21:41 door - Roland -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2017 17:19:25
Quote Anchor link
TTL = Time to live.
Het is geen sluitende tijd, en soms kan een server afwijken.
 
E vH

E vH

23/06/2017 17:26:24
Quote Anchor link
"dus nu weer paar uurtjes wachten....."
Kan ook wel 24 uur duren nu ;-) dit hangt weer van de cache af.

"Wat doet/zegt die ttl tijd instelling ?"
Stel je zou je eigen nameservers beheren, en het betreffende domein is verwezen naar deze nameservers, dan kun je de TTL beheren van de Nameservers en de DNS instellingen. Stel je zou alleen de DNS instellingen aanpassen, kun je de TTL veranderen naar bv 1min. daarmee kun je snel schakelen.
Stel je verwijst naar een andere nameserver, waar je geen beheer over hebt, kan het uren duren voordat iets gewijzigd is.

in alle gevallen is het beter om overal eigen beheer over te hebben ( my opinion ).

"Dat downgrade verhaal ... Zij kan (en vind dat leuk) zelf met wix een website maken, onderhouden. dus dat is simpel de hele reden, het hele verhaal
(ze hoeft geen sportwagen :)"
Waarom dan geen website zoals wordpress of iets dergelijks op eigen hosting zetten? Wix is zo gelimiteerd.

"Edit. snapt iemand waarom hij zoekt naar www.www.domeinnaam.nl ??"
Meestal een a record waarin een . vergeten is.

Dus als je een record hebt aangemaakt: www (A) 10.0.0.0
maak er dan van: www. (A) 10.0.0.0

stel je had een domeinnaam.nl toegevoegd als A record, dan wordt het domeinnaam.nl.
 
Ivo P

Ivo P

23/06/2017 17:27:04
Quote Anchor link
TTL zegt "hier heb je een antwoord, en je hoeft de komende X tijd niet opnieuw te vragen, ga er maar vanuit dat dat antwoord niet verandert."

Als je ttl nu op 24 uur staat, dan heeft dat aanpassen naar 5 minuten mogelijk 24 uur lang geen effect. Immers, 10 minuten geleden is nog gezegd dat het gegeven antwoord tot zaterdagavond geldig blijft.

Zet hem eerst op 5 minuten en wacht dan af tot morgen.

PS. wat Ariën ook al zegt: een server is niet verplicht om zich aan de 5 minuten te houden. Best mogelijk dat hij zelf denkt dat 1 uur snel genoeg is.

Toevoeging op 23/06/2017 17:31:18:

even nog een gevaar aantippen:

wat staat er bij het mx record? mail.domein.nl, of www.domein.nl / domein.nl?
of ontbreekt de mx record compleet?

* is het mail. dan is de tweede vraag of er voor mail. ook een A record bestaat of dat die op *.domein.nl meelift. Indien dat het geval is: zorg dat het als A record gaat bestaan.

Vooral indien in de huidige omgeving de mail op de webserver wordt afgehandeld kan dat het geval zijn.

Ontbreekt een Mx record, dan gaat de mail naar het ip adres van domein.nl
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.