$_SERVER['HTTP_REFERER'] werkt niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Hylke

Hylke

27/10/2006 02:15:00
Quote Anchor link
Weet iemand ook wat ik moet veranderen in mijn apache configuratie of php.ini? ik gebruik apache2, en php5, en het lijkt wel alsof ze deze variabele helemaal weggelaten hebben uit php5.

via javascript geprobeerd, en via php

Javascript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<script type = "text/javascript">
alert(document.referrer);
</script>


php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_SERVER['HTTP_REFERER'];
?>


Bij voorbaat dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 10:13:37
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

27/10/2006 03:05:00
Quote Anchor link
Ga je via een andere pagina naar de pagina met de referers?
- dan zou je het moeten zien.

of typ je de pagina in?
- dan zal je niks zien.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/10/2006 09:24:00
Quote Anchor link
Pagina 1:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">


<html>
    <head>
    <title>Doorlinken</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>

<body>
    <a href="referrer.php">referrer</a>
</body>
</html>

Pagina 2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">


<html>
<head>
    <title>referrer</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <script type="text/javascript">
    var ref;
    function init () {
        if (document.referrer) {
            alert (document.referrer);
        }
    }
    window.onload = init;
    </script>
</head>

<body>
</body>
</html>
 
Hylke

Hylke

29/10/2006 13:09:00
Quote Anchor link
De code van jan werkt wel, maar waarom werkt die van PHP niet :-S, ik gebruik het trouwens gewoon voor een 404 documentje, dus hij zou gewoon moeten werken, bovendien heb ik dezelfde code op mijn vorige server ook gebruikt, en daar werkte hij gewoon, dat is wel een jaar geleden ofzo, dus ik dacht misschien heeft het iets met de php versie te maken
 
K i p

K i p

29/10/2006 13:18:00
Quote Anchor link
Het werkt alleen als je vanaf een link (dus waar je op klikt) naar de site gaat met het refferer script. Niet als je het gewoon in je adresbalk intypt.
 
Hylke

Hylke

29/10/2006 13:28:00
Quote Anchor link
Okee, is er ook een manier waarop ik wel de voorgaande pagina kan meegeven? ik heb een scriptje gemaakt wat die pagina + error in de database zet, het enige probleem is dus dat ik de die pagina dus niet mee kan geven =)
 
K i p

K i p

29/10/2006 13:50:00
Quote Anchor link
Ik snap het niet helemaal, maar je kunt met elke URL die je maakt dit meegeven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="http://www.domein.be/map/jebestand.php?ref=<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">klik hier</a>
 
Hylke

Hylke

29/10/2006 14:05:00
Quote Anchor link
Sorry ik was onduidelijk :-)

Ik heb in mijn htaccess bestandje gezet dat hij naar http://www.domein.nl/error/index.php?error?=[error] moet verwijzen. De bedoeling van index.php is dat hij de url van de pagina die de error veroorzaakte, of dus de url van de pagina die niet bestond, in de database zet, samen met het errornummer, dat lukt in principe allemaal, behalve dus de referrer, die werkt niet. Is er ook een mogelijkheid dat ik wel de pagina in een variabele kan krijgen?
 
K i p

K i p

29/10/2006 14:22:00
Quote Anchor link
PHPNewbie heeft dat op zijn site... Weet alleen de code niet :-P
 
PHP Newbie

PHP Newbie

29/10/2006 15:20:00
Quote Anchor link
Ik wel :-p

zal hem zo ff posten

Edit:

in index.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
  if(isset($_GET['page404']))
  {

    $maxaant = 3; // Maximale aantal bezoeken in 1 minuut
    $time = 60; //tijd in seconden
    $error = 'Dit is al de 3e keer deze minuut dat u een pagina niet kunt vinden, dit valt op, en er is dan ook geen e-mail verstuurd naar chess-web';
    
    if(isset($_SESSION['flood']))
    {

        if((time()-$_SESSION['flood']['TijD']) >= $time)
        {

            unset($_SESSION['flood']);
            
            $_SESSION['flood']['TijD']=time();
            $_SESSION['flood']['Views']=1;
        }

        else
        {
            $_SESSION['flood']['Views']++;
            
            if($_SESSION['flood']['Views']>=$maxaant)
            {

                exit($error);
            }
        }

        if(isset($_SESSION['flood']['Views']))
        {

            $aantnog = $maxaant - $_SESSION['flood']['Views'];
        }
    }

    else
    {
        $_SESSION['flood']['TijD']=time();
        $_SESSION['flood']['Views']=1;
    }


    $headers = "From: Chess-web error-reporting <[email protected]>\n";
    $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n"; //zet html header
    $headers .= "X-Priority: 3\n"; //zet priority (3 voor hoge prioriteit)
    $headers .= "X-MSMail-Priority: High\n"; //header voor het zo snel mogelijk versturen door de mail server
    $headers .= "X-Mailer: PHP/".phpversion(); //header die aangeeft waarvan gemailt is
    
    if($_GET['ip'] == $_SERVER['REMOTE_ADDR'])
    {

        if(mail('[email protected]',
             $_GET['page404'].' niet gevonden',
             'De pagina '.$_GET['page404'].' kon niet worden gevonden. Het ip is '.$_GET['ip'], $headers))
        {

            echo 'Dit bestand of deze map kon niet worden gevonden, er is een e-mail verstuurd naar Chess-web';
        }

        else
        {
            echo 'Deze pagina kon niet worden gevonden';
        }
    }

    else
    {
        echo '<b>FOUT!</b> Kan niet verwerken';
    }
  }

  elseif(isset($_GET['page403']))
  {

      echo 'Dit deel van de site is verboden';
  }

?>


in een htaccessje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
ErrorDocument 404 /404.php
ErrorDocument 403 /403.php


en dan nog 2 pagina's:

404.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    header('Location: http://www.chess-web.nl/?page404='.$_SERVER['REDIRECT_URL'].'&ip='.$_SERVER['REMOTE_ADDR']);
?>


en 403.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    header('Location: http://www.chess-web.nl/?page403='.$_SERVER['REDIRECT_URL']);
?>


Misschien wat veel werk, maar ik heb nog altijd mijn e-mailtjes keurig binnen gehad.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
K i p

K i p

29/10/2006 17:08:00
Quote Anchor link
Is het nou gelukt?
 
Hylke

Hylke

29/10/2006 17:20:00
Quote Anchor link
nee :-S als ik de volgende code doe, krijg ik gewoon niets terug bij een 404 error

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_SERVER['REDIRECT_URL'];
?>
 
PHP Newbie

PHP Newbie

29/10/2006 17:24:00
Quote Anchor link
index.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header('Location: referer.php');
?>


referer.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_SERVER['REDIRECT_URL'];
?>
 
Hylke

Hylke

29/10/2006 17:38:00
Quote Anchor link
nee:-( jammer genoeg werkt dat niet. Als ik print_r($_SERVER) doe, dan staat er ook nooit ['REDIRECT_URL'] of ['HTTP_REFERER'] bij.. Maar ook geen enkel ander array element wat de url van de vorige pagina bevat
 
PHP Newbie

PHP Newbie

29/10/2006 17:41:00
Quote Anchor link
en:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<pre>'.print_r($HTTP_SERVER_VARS, true).'</pre>';
?>
 
Hylke

Hylke

29/10/2006 17:47:00
Quote Anchor link
Nee daar staat ie ook niet bij =)
 
PHP Newbie

PHP Newbie

29/10/2006 17:53:00
Quote Anchor link
en je gaat niet direct naar de pagina, maar altijd via een andere pagina?
 
Hylke

Hylke

29/10/2006 17:55:00
Quote Anchor link
test.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header('Location: referrer.php');
?>

referrer.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<pre>'.print_r($HTTP_SERVER_VARS, true).'</pre>';
?>
 
PHP Newbie

PHP Newbie

29/10/2006 18:03:00
Quote Anchor link
even getest en werkt hier ook niet,

index.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="referrer.php">klik</a>
 
Hylke

Hylke

29/10/2006 18:18:00
Quote Anchor link
als je op een link drukt, krijg je inderdaad wel die ['HTTP_REFERER'], maar het is toch wel mogelijk om als je bijvoorbeeld /onzin.php intypt, dat je dan doorverwezen wordt naar je 404 pagina, en dan onzin.php bij ['HTTP_REFERER'] hebt?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

29/10/2006 18:28:00
Quote Anchor link
zie mijn post van 15:20. Daar heb ik uitgelegd hoe ik het op mijn site doe
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.