Dreamweaver Login logout script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

User Verwijderd

User Verwijderd

04/11/2004 22:35:00
Quote Anchor link
ik gebruik macromedia dreamweaver voor het maken van mijn site en heb de functie log in en log out aangezet. Dan is het namelijk zo dat wanneer je een bestand aan het editten bent dan komt er in dezelfde map op de server eenzelfde bestand bij met .lck als extensie (vb. index.php tijdens editten komt dan het bestand index.php.lck erbij). nu is mijn vraag of in de pagina index.php kan opsgespoord worden of het bestand index.php.lck aanwezig is in de directory en zoja dan automatisch doorlinkt naar de pagina underconstruction.php . Is dit mogelijk? Alvast bedankt! ;-)
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 20:35:13
 
Bram Z

Bram Z

04/11/2004 22:38:00
Quote Anchor link
Eum ja dat kan maar is dat niet gevaarlijk dat dat bestand op jes erver staad, kunnen ze je bron dan niet zien ??
Hoe dan ook zo doe je het :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(file_exists($_SERVER['PHP_SELF'].'lck')){
header('Location: underconstruction.php');
}

?>

kheb het niet getest maar moet werken ...
 
User Verwijderd

User Verwijderd

05/11/2004 11:50:00
Quote Anchor link
ok bedankt ik zal het straks effe teste en ik laat je weten of het werkt of niet
 
Marien xD

Marien xD

05/11/2004 14:57:00
Quote Anchor link
ik denk dat het zo goed is hoor. Dat is wel leuk alleen ik gebruik die functie niet in dreamweaver. Vind ik klote
 
User Verwijderd

User Verwijderd

05/11/2004 15:30:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(file_exists('index.php.LCK'))
{
header('Location: under_construction.php');}
?>

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/hipska.mybesthost.com/test.php:1) in /home/www/hipska.mybesthost.com/test.php on line 3

Wat doe ik mis? en kan dit niet beter met iets zoals location.href?
Gewijzigd op 05/11/2004 15:34:00 door User Verwijderd
 

05/11/2004 15:32:00
Quote Anchor link
Quote:
{header(\'Location: under_construction.php\');}


Mss eerst eens opzoeken welke " je nu wel of niet moet escapen?? ' moet niet eens escaped, en al zeker niet overal...
 
User Verwijderd

User Verwijderd

05/11/2004 15:36:00
Quote Anchor link
Rafael:
Mss eerst eens opzoeken welke " je nu wel of niet moet escapen?? ' moet niet eens escaped, en al zeker niet overal...

Hoe bedoel je?
 

05/11/2004 15:39:00
Quote Anchor link
Nvm... Sorry... Lag blijkbaar aan een error in het forum..

M'n posts mogen deleted worden door een admin... Sorry ;)
 

05/11/2004 15:40:00
Quote Anchor link
@Hipska:
De errors krijg je omdat header(); altijd vanboven in je document moet staan, voor al de andere output... Een andere oplossing is een meta tag, of javascript, maar das niet aan te raden :)
 
User Verwijderd

User Verwijderd

05/11/2004 15:45:00
Quote Anchor link
Rafael:
@Hipska:
De errors krijg je omdat header(); altijd vanboven in je document moet staan, voor al de andere output... Een andere oplossing is een meta tag, of javascript, maar das niet aan te raden :)

Dus ergens tussen <head> en </head> al ik het goed begrijp?
 

05/11/2004 15:46:00
Quote Anchor link
@Hipska:
Neen, boven alles, boven <html> als je dat beter begrijpt... Er mag geen output boven staan ;)
 
User Verwijderd

User Verwijderd

05/11/2004 16:17:00
Quote Anchor link
ok nu werkt alles enkel met de functie php_self blijkt het niet te lukken :(
 

05/11/2004 16:21:00
Quote Anchor link
gebruik $_SERVER[PHP_SELF]
 
User Verwijderd

User Verwijderd

05/11/2004 16:39:00
Quote Anchor link
hmm,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
if(file_exists($_SERVER[PHP_SELF].'.LCK'))
{
header('Location: under_construction.php');}
?>
doet niets!! Als ik het bestand gewoon intyp dan gaat het wel
 
Mitch X

Mitch X

05/11/2004 16:52:00
Quote Anchor link
Bestaat uit .LCK bestand dan wel?
Ennuh, is het .LCK of .lck ? ;)
 
User Verwijderd

User Verwijderd

05/11/2004 16:55:00
Quote Anchor link
het bestand test.php.LCK bestaat wel

als ik test.php.LCK laat zoeken vindt hij dit maar als ik $_SERVER[PHP_SELF].'.LCK' zoek dan niet!

het is dus .LCK dat er is
 
Mitch X

Mitch X

05/11/2004 19:22:00
Quote Anchor link
echo $_SERVER['PHP_SELF'] eens dan?
Doe je het wel op test.php?
 
User Verwijderd

User Verwijderd

05/11/2004 21:56:00
Quote Anchor link
echo $_SERVER['PHP_SELF'] dan krij ik : /test.php
om het lockbestand te kunen aanwijzen zou ik moeten hebben test.php.LCK
 
User Verwijderd

User Verwijderd

10/11/2004 20:07:00
Quote Anchor link
D@rk:
Eum ja dat kan maar is dat niet gevaarlijk dat dat bestand op jes erver staad, kunnen ze je bron dan niet zien ???
Ja idd sorry als ik het bestand rechtstreeks op de server anspreek zegt hij forbidden. Dus daarom ms dat het niet ging.
Ja ok mensen ik doe nu gewoon zo:
if(file_exists('test.php.LCK')) ....
en dit werkt ;)
Gewijzigd op 10/11/2004 20:11:00 door User Verwijderd
 
User Verwijderd

User Verwijderd

10/11/2004 20:09:00
Quote Anchor link
Gewijzigd op 10/11/2004 20:10:00 door User Verwijderd
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.