een ?id= menu maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ni bot

ni bot

07/03/2007 19:56:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik zit nog steeds te knullen hoe je een id= menu kan maken, heb al wel een soort van code gemaakt maar hij werkt nog niet,
ik zal hem hier even neer zetten, als iemand mij kan helpen met mijn probleem


<ul id="nav">
<li><a href="?page=home">Home</a></li>
<li><a href="?page=school">School</a></li>
<li><a href="?page=portfoilo">Portfolio</a></li>
<li><a href="?page=links&amp;downloads">Links &amp; Downloads</a></li>
<li><a href="?page=info">About Me</a></li>
</ul>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
                    if (isset($_GET['page']))
                    {

                        if($_GET['page']=='home')
                        {

                            include('index.php');
                        }

                        elseif($_GET['page']=='school')
                        {

                            include('school.php');
                        }

                        elseif($_GET['page']=='portfolio')
                        {

                            include('Portfolio.php');
                        }

                         elseif($_GET['page']=='links&amp;downloads')
                        {

                            include('links_down.php');
                        }

                        elseif($_GET['page']=='info')
                        {

                            include('info.php');
                        }
                    }

                ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 16:38:10
 
Toine vd P

Toine vd P

07/03/2007 20:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<html>
<head>

</head>
<body>
<div class="menu">
<a href="?pagina=1">Home</a><br>
<a href="?pagina=2">Nieuws</a><br>

</div>
<div class="content">
<?php
switch ($_GET['pagina'])
  {

  //--- eerste pagina
  case 1:
  include("home.php");
  break;
  //--- 2e pagina
  case 2:
  include("nieuws.php");
  break;
  //--- als er nog niets aanheklikt is
  default:
  echo 'maak een keuze';
  break;
  }

?>

</div>
</body>
</html>


uietaard neem je gheen body en html enzo op in je uncludes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Toine vd P
 
Niek s

niek s

07/03/2007 20:07:00
Quote Anchor link
Nog makkelijker:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$toegestaan
= array('pagina.php','home.php');  //Paginas die geopend mogen worden in de URL
if(in_array($_GET['page'],$toegestaan)) {
    include $_GET['page'];
}
else {
    die("Deze mag je niet openenen");
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.