eerste letter van een variabele selecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ralph van der Tang

ralph van der Tang

06/05/2013 13:32:41
Quote Anchor link
hoi iedereen ik heb een variabele genaamd "voornaam"
nu wil ik een voorletter in een variabele zetten zonder dat deze moet worden aangepast

iemand suggesties?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 02:58:29
 
- Mark -

- Mark -

06/05/2013 13:35:14
Quote Anchor link
Je kunt een string als een array benaderen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

    $var
= 'Mark';

    echo $var[0]; // Geeft 'M'.
?>
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

06/05/2013 13:56:07
Quote Anchor link
werkt dit ook als je het in een andere variabele wilt zetten

Mvg ralph
 
- Mark -

- Mark -

06/05/2013 13:56:53
Quote Anchor link
Hoe bedoel je? Kun je een voorbeeld geven?
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

06/05/2013 15:57:59
Quote Anchor link
voorbeeld :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$voornaam
= Ralph;
$voorletter= // eerste letter hier loop ik vast;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2013 15:59:32
Quote Anchor link
Waarom zou je dat? Je kan toch $var[0] gebruiken? Data kopiëren naar een nieuwe variabele is gewoon onzinnig.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

06/05/2013 16:01:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$voornaam
= 'Ralph';
if(isset($voornaam[0])){
    $voorletter = $voornaam[0];
}

?>
Gewijzigd op 06/05/2013 16:01:59 door TJVB tvb
 
- Mark -

- Mark -

06/05/2013 16:03:44
Quote Anchor link
Om antwoord te geven op je vraag.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

    $voornaam
= 'Ralph';

    $voorletter = $voornaam[0];

?>


Maar zoals Aar al zei, het is een beetje onzinnig om er een nieuwe var voor aan te maken.
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

06/05/2013 16:05:43
Quote Anchor link
echo $voornaam[0] geeft een parse error : syntax error, unexpected 'echo' (T_ECHO) in <b>D:\Program Files\devel\xampp\htdocs\git\Business-leaders\controller\adminajax_controller.php</b> on line <b>1375</b><br />

Toevoeging op 06/05/2013 16:12:28:

de reden waarom ik het in een variabele wil is omdat ik er nog wat achter moet plakken maar dit lukte al niet

Toevoeging op 06/05/2013 16:13:02:

het moet zeg maar een gebruikersnaam worden die a;ls volgt is : r.vandertang
 
- Mark -

- Mark -

06/05/2013 16:18:17
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

    $voornaam
= 'Ralph';

    $achternaam = 'van der Tang';

    $gebruikersnaam = $voornaam[0].'.'.$achternaam;

?>
Gewijzigd op 06/05/2013 16:18:38 door - Mark -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.