ehhh php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Carlo

carlo

05/07/2009 20:40:00
Quote Anchor link
ik ben een beginner met php, heb een mail script hier afgehaald en het opgeslagen als mail.php. maar hoe krijg ik nu op een andere html pagina het script te zien?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 08:47:17
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/07/2009 20:53:00
Quote Anchor link
het script qua code, of het script die uitgevoerd is?

je vraagstelling is onduidelijk, evenals je doel.
 
Mar cel

Mar cel

05/07/2009 20:55:00
Quote Anchor link
Je plaats het stuk html code voor het formulier op de plek waar je het wilt. Dan zorg je dat wanneer er op submit geklikt is dat het formulier linkt naar mail.php via form action.
 
Jasper Lankhorst

Jasper Lankhorst

05/07/2009 23:02:00
Quote Anchor link
edit: even te snel getypt. form heeft een action niet een submit veld :p

zoek op form action post en $_POST['']
met naam geef je de input aan

bvb html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<form action="verwerken.php">
<table>
<tr>
<td>Vul je email in</td>
<td> <input type="text" name="email" ></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="submit" name="toevoegen" value="knopje">
</td>
</tr>
</table>
</form>

en het verwerken.php bestand.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(!empty($_POST))
{

echo "Dit is je email:".$_POST['email']." tof? <br/> Nee niet echt :p maar wel een begin!";
}

?>


haal je het er weer uit :) als je het in een database wil zetten en verder wil gebruiken moet je alweer een stapje verder ^^ maarje komt ervanzelf :).

Tip: met echo var_dump($_POST); kun je controleren welke namen er in zitten. nu hebben we bvb email maar het kan soms ook anders zijn dan je dacht ;)

en specifiek over jou script?

geen idee! te weinig informatie!:P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jasper Lankhorst
 
Ivo K

Ivo K

05/07/2009 23:46:00
Quote Anchor link
Jasper Lankhorst schreef op 05.07.2009 23:02:
edit: even te snel getypt. form heeft een action niet een submit veld :p

zoek op form action post en $_POST['']
met naam geef je de input aan

bvb html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<form action="verwerken.php">
<table>
<tr>
<td>Vul je email in</td>
<td> <input type="text" name="email" ></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="submit" name="toevoegen" value="knopje">
</td>
</tr>
</table>
</form>

en het verwerken.php bestand.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(!empty($_POST))
{

echo "Dit is je email:".$_POST['email']." tof? <br/> Nee niet echt :p maar wel een begin!";
}

?>


haal je het er weer uit :) als je het in een database wil zetten en verder wil gebruiken moet je alweer een stapje verder ^^ maarje komt ervanzelf :).

Tip: met echo var_dump($_POST); kun je controleren welke namen er in zitten. nu hebben we bvb email maar het kan soms ook anders zijn dan je dacht ;)

en specifiek over jou script?

geen idee! te weinig informatie!:P


1. geef <form> een method mee, anders wordt het als $_GET[] verzonden en niet als $_POST[].
2. controleer d.m.v. if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') i.p.v. if(!empty($_POST))
3. var_dump geeft al uit zichzelf output, dus is echo totaal overbodig...
4. print_r werkt net zo goed...

Ontopic:

kijk eens op W3Schools. daar staan een paar hele nuttige tutorials over verschillende talen op.
Nog even een stapje verder; dit is iets wat je nu nog niks zegt maar iets wat je beter vanaf het begin kunt weten; de mail() functie van PHP is nogal slecht... gebruik liever iets als swiftmailer
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ivo K
 
Jasper Lankhorst

Jasper Lankhorst

05/07/2009 23:50:00
Quote Anchor link
Ivo schreef op 05.07.2009 23:46:
Jasper Lankhorst schreef op 05.07.2009 23:02:
edit: even te snel getypt. form heeft een action niet een submit veld :p

zoek op form action post en $_POST['']
met naam geef je de input aan

bvb html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<form action="verwerken.php">
<table>
<tr>
<td>Vul je email in</td>
<td> <input type="text" name="email" ></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="submit" name="toevoegen" value="knopje">
</td>
</tr>
</table>
</form>

en het verwerken.php bestand.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(!empty($_POST))
{

echo "Dit is je email:".$_POST['email']." tof? <br/> Nee niet echt :p maar wel een begin!";
}

?>


haal je het er weer uit :) als je het in een database wil zetten en verder wil gebruiken moet je alweer een stapje verder ^^ maarje komt ervanzelf :).

Tip: met echo var_dump($_POST); kun je controleren welke namen er in zitten. nu hebben we bvb email maar het kan soms ook anders zijn dan je dacht ;)

en specifiek over jou script?

geen idee! te weinig informatie!:P


1. geef <form> een method mee, anders wordt het als $_GET[] verzonden en niet als $_POST[].
2. controleer d.m.v. if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') i.p.v. if(!empty($_POST))
3. var_dump geeft al uit zichzelf output, dus is echo totaal overbodig...
4. print_r werkt net zo goed...


1 is een kwestie van luiheid :p
2. en waarom if($_SERVER['REQUEST_METHODE'] == 'POST) boven empty?
3,4 var_dump geeft niet altijd uitzichzelf output, vaak meegemaakt van niet :p en ja het kan net zo goed print_r :)
 
Ivo K

Ivo K

05/07/2009 23:57:00
Quote Anchor link
@Jasper;

1. het loont niet om lui te zijn wanneer je iemand helpt. En zeker niet als degene in kwestie net is begonnen met php.
3. var_dump geeft als het goed is altijd output !
 
Jasper Lankhorst

Jasper Lankhorst

06/07/2009 00:21:00
Quote Anchor link
Ivo schreef op 05.07.2009 23:57:
@Jasper;

1. het loont niet om lui te zijn wanneer je iemand helpt. En zeker niet als degene in kwestie net is begonnen met php.
3. var_dump geeft als het goed is altijd output !


ok, ook een beetje moeheid ook ^^;; .

Dagje bezig om uit te vogelen dat uit eindelijk de connect van mn server verrot is. beetje vemoeid :p.

zal de volgende keer beter opletten :).
 
Afra ca

Afra ca

06/07/2009 08:01:00
Quote Anchor link
PHP.net over var_dump:

Quote:
"Tip

As with anything that outputs its result directly to the browser, the output-control functions can be used to capture the output of this function, and save it in a string (for example)."


Quote:
"This function displays structured information about one or more expressions that includes its type and value. "
 
Mar cel

Mar cel

06/07/2009 11:13:00
Quote Anchor link
if($_SERVER['REQUEST_METHODE'] == 'POST) is niet altijd voldoende. Stel je hebt links op je pagina een <form> met registreren en rechts een <form> met inloggen.

Als je dan op je registreer pagina en op je inlog pagina if($_SERVER['REQUEST_METHODE'] == 'POST) hebt staan, en er wordt bij het registreren op submit gedrukt, dan zal hij ook het inloggen meenemen, wat je dus niet wilt. Daarom zou je je submit knop van zowel inloggen als registreren een name moeten geven en dan bij je if($_SERVER['REQUEST_METHODE'] == 'POST) nog een statement erbij om te checken wat er nou verzonden is dmv isset(). Dus waarom niet alleen die isset()?
 
Mark D

Mark D

06/07/2009 11:23:00
Quote Anchor link
@Marcel, dat maakt niks uit. Beide formulieren zullen een andere action hebben normaal gesproken. Als het login form wordt verzonden gaat ie dus naar de pagina die het inloggen verwerkt, en als je een zoekformulier op diezelfde pagina zou verzenden zal die naar de pagina met de zoekresultaten gaan.

Btw, het is REQUEST_METHOD, niet REQUEST_METHODE
 
Mar cel

Mar cel

06/07/2009 14:15:00
Quote Anchor link
Mark, dat is niet waar. Stel je hebt een lay-out, laten we zeggen header, content-links, content-rechts. Content-links is relatief en veranderd aan de hand van ?pagina=... Content-rechts is gewoon vast waarop je ook bijvoorbeeld je inlog systeem included.

Wanneer je nu op index.php?pagina=registreren zit zou je dus het registratieformulier zien en ook de inlogbox. De form action van het formulier van registratie is dus index.php?pagina=registreren.

En uiteraard wist ik wel dat het request_method is.
 
Mark D

Mark D

06/07/2009 16:12:00
Quote Anchor link
Marcel schreef op 06.07.2009 14:15:
Mark, dat is niet waar. Stel je hebt een lay-out, laten we zeggen header, content-links, content-rechts. Content-links is relatief en veranderd aan de hand van ?pagina=... Content-rechts is gewoon vast waarop je ook bijvoorbeeld je inlog systeem included.

Wanneer je nu op index.php?pagina=registreren zit zou je dus het registratieformulier zien en ook de inlogbox. De form action van het formulier van registratie is dus index.php?pagina=registreren.

En uiteraard wist ik wel dat het request_method is.

Dit is alsnog vrij makkelijk op te lossen door naar index.php?pagina=login te gaan na het verzenden, die je inlogt en terugverwijst naar je index.php?pagina=registreren.

Verder zou ik zelf controleren op de velden die geset zijn in je post, en niet de naam van de submitbutton. Je vult zo je POST var met data die overbodig is.

En het zal vast dat je weet hoe je REQUEST_METHOD schrijft, maar ik laat het alleen even weten omdat dit in dit topic al meerdere keren verkeerd is geschreven.
 
Carlo

carlo

06/07/2009 18:05:00
Quote Anchor link
bedankt voor jullie hulp.
wat ik precies wil is op de website pagina http://www.super-koempels.nl/contact.html een contact formulier zetten. de scripts die ik zie , weet ik niet in die html te plaatsen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/07/2009 19:01:00
Quote Anchor link
Misschien is een basis tutorial PHP wel erg handig om eerst te doen.
Als je die doorleest kom je erachter dat je o.a dan je .html extentie moet hernoemen naar .php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.