euroteken exporteren naar xls

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roderik

Roderik

04/11/2009 18:29:00
Quote Anchor link
Hi!

Ik laat een tabel uit mijn database komen en die kan dan naar een excel bestand worden geexporteerd, allemaal heel leuk.. maar hier komt ook het euro teken in voor...

als ik het excel bestand open ziet dat er zo uit: "€ " enige manier om dit op te lossen?
+ is het mogelijk om dit bestand standaard te voorzien van een afbeelding? (heb het nog niet uitgetest maar vraag het dan maar meteen even voordat ik weer een uur bezig ben om dat uit te vogelen en erachter te komen dat dat niet kan)

Alvast bedankt!

heb het opgelost:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$contents
= $_POST['content'];
header("Content-type: application/x-msdownload");
header("Content-Disposition: attachment; filename=clippings.xls");
header("Pragma: no-cache");
header("Expires: 0");

$euro_replace = array("€");
$euro_place = array("€");
$newcontents = str_replace($euro_replace, $euro_place, $contents);

echo $newcontents;

?>


als iemand het antwoord nog weet op mijn vraag over de afbeelding? ik kom er ook niet uit om het xls bestand goed op te maken.. ik krijg er geen kleuren in of wat..

nog een edit on maar niet te spammen :P

het opmaken lukt inderdaad niet, ik kan niet per cel een aparte kleur opmaken. wel kan ik de hele achtergrond een kleurtje geven maar dat willen we niet. dus css werkt niet echt super. ik heb geprobeerd er een afbeelding in te stoppen maar ben zoals verwacht een halfuur bezig en ook op internet aan het zoeken en kan mijn oplossing tot dusver nog niet vinden.. het is in ieder geval niet simpel even een <img src> toevoegen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roderik
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 08:04:01
 
Koen

koen

05/11/2009 10:26:00
Quote Anchor link
ascii &euro;
http://www.ascii.nl/
hope it helps
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 

05/11/2009 12:01:00
Quote Anchor link
koen schreef op 05.11.2009 10:26:
ascii &euro;
http://www.ascii.nl/
hope it helps

Ik gok dat er dan gewoon &eruo; in het xls bestand komt te staan.
Xls bestanden zijn een soort van xml bestanden, dus je zou in dat bestand ook even moeten aangeven welke encoding je gebruikt (utf-8).

Hoe genereer je dat bestand?

Ook kun je eventueel nog even in die bovenste header charset d'r bij zetten voor utf-8.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.