Excel bestand genereren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Christiaan de kleine

christiaan de kleine

11/05/2011 18:20:32
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb al eerder met php een excel bestand aangemaakt, maar kan het nu helaas niet meer vinden hoe ik het toen had gedaan... Zouden jullie me kunnen helpen, ik heb dus geen bestaande code, ik heb wel de waarde's deze komen vanuit de database... Is het handig om deze eerst in een array te zetten en vanuit daar te exporteren naar excel??? Zo ja, hoe input ik de database output naar een array?

Graag zou ik ook een pdf en een word variant ervan willen maken, is dat mogelijk met php?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:11:47
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/05/2011 18:34:44
Quote Anchor link
Je hebt diverse classes die dit onder steunen, dus zoek even op bijvoorbeeld:
mysql to excel

ander trefwoorden:
csv
header
Gewijzigd op 11/05/2011 18:35:23 door Noppes Homeland
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

11/05/2011 18:44:43
Quote Anchor link
is het ook mogelijk om naar word te exporteren? kan zo niks vinden op google
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/05/2011 19:04:32
Quote Anchor link
Yep, header + html of een een word/xml maken datzelfde geld overigens ook voor excel


en dit is er ook nog:
http://php.net/manual/en/book.com.php
maar niet altijd toepasbaar
Gewijzigd op 11/05/2011 19:12:45 door Noppes Homeland
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/05/2011 20:48:34
Quote Anchor link
Een oude post van mezelf. Misschien heb je er wat aan...

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/excel-naar-mysql/74547/last/
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

11/05/2011 20:57:46
Quote Anchor link
word/xml

wat bedoel je daarmee?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/05/2011 21:27:53
Quote Anchor link
open word en type wat woorden, sla het op als xml en dan heb je een word xml document wat je met php DOM / simplexml enz zelf kan opbouwen
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

11/05/2011 21:41:02
Quote Anchor link
maar hoe kan ik vanuit daar mij output uit de database invoegen in mijn word bestandje?

het gaat om een materiaallijst.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/05/2011 21:47:03
Quote Anchor link
Je kan met:
http://www.php.net/DOM
http://www.php.net/simplexml
http://www.php.net/xmlwriter

eenzelfde opbouw maken!

maar waarom naar excel/word? Lijkt het je niet handiger om het met http://www.fpdf.org/ een pdf bestand te creeeren.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

11/05/2011 21:50:44
Quote Anchor link
nope, we willen graag een aanpasbare variant hebben, dus je downloadt de lijst die op dat moment gevreerd is, en als er aanpssingen zijn, willen we deze eerst wijzigen in het excel/csv

word omdat we ook bij sommige dingen uitleggen en instructies hebben... maar ook voor de materiaallijst.
 
Bart nukem

bart nukem

11/05/2011 22:18:31
Quote Anchor link
Ik ben geen expert maar ook ik heb hier lang naar gezocht, onderstaande code werkt bij mij prima.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

error_reporting(E_ALL);
$host = "localhost"; //mysql locatie
$user = "blabla"; //mysql gebruikersnaam
$pass = "bla"; //mysql wachtwoord
$db = "blabla"; //mysql database
 
// Connect to the database

$link = mysql_connect($host, $user, $pass);
mysql_select_db($db);
 
require 'exportcsv.inc.php';
 
$table="table"; // this is the tablename that you want to export to csv from mysql.


exportMysqlToCsv($table);
 
?>


en dan de volgende exportcsv.inc.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php

function exportMysqlToCsv($table,$filename = 'export.csv')
{

    $csv_terminated = "\n";
    $csv_separator = ";";
    $csv_enclosed = '"';
    $csv_escaped = "\\";
    $sql_query = "select * from $table order by achternaam";
 
    // Gets the data from the database
    $result = mysql_query($sql_query);
    $fields_cnt = mysql_num_fields($result);
 
 
    $schema_insert = '';
 
    for ($i = 0; $i < $fields_cnt; $i++)
    {

        $l = $csv_enclosed . str_replace($csv_enclosed, $csv_escaped . $csv_enclosed,
            stripslashes(mysql_field_name($result, $i))) . $csv_enclosed;
        $schema_insert .= $l;
        $schema_insert .= $csv_separator;
    }
// end for
 
    $out = trim(substr($schema_insert, 0, -1));
    $out .= $csv_terminated;
 
    // Format the data
    while ($row = mysql_fetch_array($result))
    {

        $schema_insert = '';
        for ($j = 0; $j < $fields_cnt; $j++)
        {

            if ($row[$j] == '0' || $row[$j] != '')
            {

 
                if ($csv_enclosed == '')
                {

                    $schema_insert .= $row[$j];
                }
else
                {
                    $schema_insert .= $csv_enclosed .
                    str_replace($csv_enclosed, $csv_escaped . $csv_enclosed, $row[$j]) . $csv_enclosed;
                }
            }
else
            {
                $schema_insert .= '';
            }

 
            if ($j < $fields_cnt - 1)
            {

                $schema_insert .= $csv_separator;
            }
        }
// end for
 
        $out .= $schema_insert;
        $out .= $csv_terminated;
    }
// end while
 
    header("Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0");
    header("Content-Length: " . strlen($out));
    // Output to browser with appropriate mime type, you choose ;)
    header("Content-type: text/x-csv");
    //header("Content-type: text/csv");
    //header("Content-type: application/csv");

    header("Content-Disposition: attachment; filename=$filename");
    echo $out;
    exit;
 
}

 
?>


succes...
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

12/05/2011 17:46:00
Quote Anchor link
hey bart,

zal hem vanavond even proberen, alvast bedankt dit ziet er idd ongeveer uit hoe ik hem toen ook had.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/05/2011 17:49:43
Quote Anchor link
Omslachtig, je kan natuurlijk ook gelijk met SQL de csv aanmaken dan heb je geen PHP nodig.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

12/05/2011 17:50:36
Quote Anchor link
jij bedoelt via phpmyadmin? dat wil ik dus zekers te weten niet hebben, dan moet iedereen toegang ertot krijgen en dat gaat niet gebeuren!

Toevoeging op 12/05/2011 18:03:18:

@bart --> Script werkt perfect super dank je wel!

Nog een vraag: is het mogelijk om maar enkele velden te exporteren en niet alle velden???

of is dit gewoon mogelijk via de select veld1, veld2, veld3 FROM tabel order by Name query?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/05/2011 18:15:59
Quote Anchor link
Nee, phpmyadmin is een vloek en zeer zeker geen database beheer tool!!
Vooral niet komen janken dat je opeens het een en ander kwijt bent door toedoen gebuik van deze vloek.

En waarom stel je een vraag over iets wat je zelf kunt onderzoeken!
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

12/05/2011 18:21:53
Quote Anchor link
welke database beheer raad je dan aan...
phpmyadmin zat trowens standaard geinstalleerd, volgens mij kan ik ook niks anders installeren...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2011 18:23:29
Quote Anchor link
Jawel hoor... Dat is wel mogelijk.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

12/05/2011 18:39:49
Quote Anchor link
aar --> hoe dan en welke raden jullie aan... wat zijn de voordelen t.o.v. phpmyadmin, en wat de nadelen??
 
- SanThe -

- SanThe -

12/05/2011 18:43:17
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 12/05/2011 18:15:59:
Nee, phpmyadmin is een vloek en zeer zeker geen database beheer tool!!


Wat een onzin.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/05/2011 22:30:55
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 12/05/2011 18:15:59:
Nee, phpmyadmin is een vloek en zeer zeker geen database beheer tool!!
Vooral niet komen janken dat je opeens het een en ander kwijt bent door toedoen gebuik van deze vloek.

En waarom stel je een vraag over iets wat je zelf kunt onderzoeken!

Pfff, daar gaan we weer. Waarom kom je hier iedere keer weer mee op de proppen. Het draagt niks bij. Als je geen phpMyAdmin wil gebruiken dan doe je dat toch gewoon niet? Maar ga alsjeblieft niet iedere keer weer melden dat je phpMyAdmin niet goed vindt, of start er een aparte topic over waarin je je mening GRONDIG uiteenzet en onderbouwt, zodat mennsen er op kunnen reageren. Maar alsjeblieft hou op met het verstoren van ieder topic dat over phpMyAdmin gaat.

Daarnaast vind ik je hele manier van praten vaak erg negatief en onvriendelijk over komen. Misschien wordt het eens tijd voor een stukje zelfreflectie?
Gewijzigd op 12/05/2011 22:31:59 door Ozzie PHP
 
Gerhard l

gerhard l

12/05/2011 22:49:11
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 12/05/2011 22:30:55:
Daarnaast vind ik je hele manier van praten vaak erg negatief en onvriendelijk over komen. Misschien wordt het eens tijd voor een stukje zelfreflectie?


Hij begint een beetje op Karl te lijken, alleen kent Karl wel zijn grenzen en zijn zijn reactie's een stuk nuttiger.
Gewijzigd op 12/05/2011 22:49:25 door gerhard l
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.