Excel bestand genereren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Christiaan de kleine

christiaan de kleine

11/05/2011 18:20:32
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb al eerder met php een excel bestand aangemaakt, maar kan het nu helaas niet meer vinden hoe ik het toen had gedaan... Zouden jullie me kunnen helpen, ik heb dus geen bestaande code, ik heb wel de waarde's deze komen vanuit de database... Is het handig om deze eerst in een array te zetten en vanuit daar te exporteren naar excel??? Zo ja, hoe input ik de database output naar een array?

Graag zou ik ook een pdf en een word variant ervan willen maken, is dat mogelijk met php?
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 07:22:28
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/05/2011 18:34:44
Quote Anchor link
Je hebt diverse classes die dit onder steunen, dus zoek even op bijvoorbeeld:
mysql to excel

ander trefwoorden:
csv
header
Gewijzigd op 11/05/2011 18:35:23 door Noppes Homeland
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

11/05/2011 18:44:43
Quote Anchor link
is het ook mogelijk om naar word te exporteren? kan zo niks vinden op google
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/05/2011 19:04:32
Quote Anchor link
Yep, header + html of een een word/xml maken datzelfde geld overigens ook voor excel


en dit is er ook nog:
http://php.net/manual/en/book.com.php
maar niet altijd toepasbaar
Gewijzigd op 11/05/2011 19:12:45 door Noppes Homeland
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/05/2011 20:48:34
Quote Anchor link
Een oude post van mezelf. Misschien heb je er wat aan...

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/excel-naar-mysql/74547/last/
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

11/05/2011 20:57:46
Quote Anchor link
word/xml

wat bedoel je daarmee?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/05/2011 21:27:53
Quote Anchor link
open word en type wat woorden, sla het op als xml en dan heb je een word xml document wat je met php DOM / simplexml enz zelf kan opbouwen
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

11/05/2011 21:41:02
Quote Anchor link
maar hoe kan ik vanuit daar mij output uit de database invoegen in mijn word bestandje?

het gaat om een materiaallijst.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/05/2011 21:47:03
Quote Anchor link
Je kan met:
http://www.php.net/DOM
http://www.php.net/simplexml
http://www.php.net/xmlwriter

eenzelfde opbouw maken!

maar waarom naar excel/word? Lijkt het je niet handiger om het met http://www.fpdf.org/ een pdf bestand te creeeren.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

11/05/2011 21:50:44
Quote Anchor link
nope, we willen graag een aanpasbare variant hebben, dus je downloadt de lijst die op dat moment gevreerd is, en als er aanpssingen zijn, willen we deze eerst wijzigen in het excel/csv

word omdat we ook bij sommige dingen uitleggen en instructies hebben... maar ook voor de materiaallijst.
 
Bart nukem

bart nukem

11/05/2011 22:18:31
Quote Anchor link
Ik ben geen expert maar ook ik heb hier lang naar gezocht, onderstaande code werkt bij mij prima.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

error_reporting(E_ALL);
$host = "localhost"; //mysql locatie
$user = "blabla"; //mysql gebruikersnaam
$pass = "bla"; //mysql wachtwoord
$db = "blabla"; //mysql database
 
// Connect to the database

$link = mysql_connect($host, $user, $pass);
mysql_select_db($db);
 
require 'exportcsv.inc.php';
 
$table="table"; // this is the tablename that you want to export to csv from mysql.


exportMysqlToCsv($table);
 
?>


en dan de volgende exportcsv.inc.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php

function exportMysqlToCsv($table,$filename = 'export.csv')
{

    $csv_terminated = "\n";
    $csv_separator = ";";
    $csv_enclosed = '"';
    $csv_escaped = "\\";
    $sql_query = "select * from $table order by achternaam";
 
    // Gets the data from the database
    $result = mysql_query($sql_query);
    $fields_cnt = mysql_num_fields($result);
 
 
    $schema_insert = '';
 
    for ($i = 0; $i < $fields_cnt; $i++)
    {

        $l = $csv_enclosed . str_replace($csv_enclosed, $csv_escaped . $csv_enclosed,
            stripslashes(mysql_field_name($result, $i))) . $csv_enclosed;
        $schema_insert .= $l;
        $schema_insert .= $csv_separator;
    }
// end for
 
    $out = trim(substr($schema_insert, 0, -1));
    $out .= $csv_terminated;
 
    // Format the data
    while ($row = mysql_fetch_array($result))
    {

        $schema_insert = '';
        for ($j = 0; $j < $fields_cnt; $j++)
        {

            if ($row[$j] == '0' || $row[$j] != '')
            {

 
                if ($csv_enclosed == '')
                {

                    $schema_insert .= $row[$j];
                }
else
                {
                    $schema_insert .= $csv_enclosed .
                    str_replace($csv_enclosed, $csv_escaped . $csv_enclosed, $row[$j]) . $csv_enclosed;
                }
            }
else
            {
                $schema_insert .= '';
            }

 
            if ($j < $fields_cnt - 1)
            {

                $schema_insert .= $csv_separator;
            }
        }
// end for
 
        $out .= $schema_insert;
        $out .= $csv_terminated;
    }
// end while
 
    header("Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0");
    header("Content-Length: " . strlen($out));
    // Output to browser with appropriate mime type, you choose ;)
    header("Content-type: text/x-csv");
    //header("Content-type: text/csv");
    //header("Content-type: application/csv");

    header("Content-Disposition: attachment; filename=$filename");
    echo $out;
    exit;
 
}

 
?>


succes...
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

12/05/2011 17:46:00
Quote Anchor link
hey bart,

zal hem vanavond even proberen, alvast bedankt dit ziet er idd ongeveer uit hoe ik hem toen ook had.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/05/2011 17:49:43
Quote Anchor link
Omslachtig, je kan natuurlijk ook gelijk met SQL de csv aanmaken dan heb je geen PHP nodig.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

12/05/2011 17:50:36
Quote Anchor link
jij bedoelt via phpmyadmin? dat wil ik dus zekers te weten niet hebben, dan moet iedereen toegang ertot krijgen en dat gaat niet gebeuren!

Toevoeging op 12/05/2011 18:03:18:

@bart --> Script werkt perfect super dank je wel!

Nog een vraag: is het mogelijk om maar enkele velden te exporteren en niet alle velden???

of is dit gewoon mogelijk via de select veld1, veld2, veld3 FROM tabel order by Name query?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/05/2011 18:15:59
Quote Anchor link
Nee, phpmyadmin is een vloek en zeer zeker geen database beheer tool!!
Vooral niet komen janken dat je opeens het een en ander kwijt bent door toedoen gebuik van deze vloek.

En waarom stel je een vraag over iets wat je zelf kunt onderzoeken!
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

12/05/2011 18:21:53
Quote Anchor link
welke database beheer raad je dan aan...
phpmyadmin zat trowens standaard geinstalleerd, volgens mij kan ik ook niks anders installeren...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2011 18:23:29
Quote Anchor link
Jawel hoor... Dat is wel mogelijk.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

12/05/2011 18:39:49
Quote Anchor link
aar --> hoe dan en welke raden jullie aan... wat zijn de voordelen t.o.v. phpmyadmin, en wat de nadelen??
 
- SanThe -

- SanThe -

12/05/2011 18:43:17
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 12/05/2011 18:15:59:
Nee, phpmyadmin is een vloek en zeer zeker geen database beheer tool!!


Wat een onzin.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/05/2011 22:30:55
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 12/05/2011 18:15:59:
Nee, phpmyadmin is een vloek en zeer zeker geen database beheer tool!!
Vooral niet komen janken dat je opeens het een en ander kwijt bent door toedoen gebuik van deze vloek.

En waarom stel je een vraag over iets wat je zelf kunt onderzoeken!

Pfff, daar gaan we weer. Waarom kom je hier iedere keer weer mee op de proppen. Het draagt niks bij. Als je geen phpMyAdmin wil gebruiken dan doe je dat toch gewoon niet? Maar ga alsjeblieft niet iedere keer weer melden dat je phpMyAdmin niet goed vindt, of start er een aparte topic over waarin je je mening GRONDIG uiteenzet en onderbouwt, zodat mennsen er op kunnen reageren. Maar alsjeblieft hou op met het verstoren van ieder topic dat over phpMyAdmin gaat.

Daarnaast vind ik je hele manier van praten vaak erg negatief en onvriendelijk over komen. Misschien wordt het eens tijd voor een stukje zelfreflectie?
Gewijzigd op 12/05/2011 22:31:59 door Ozzie PHP
 
Gerhard l

gerhard l

12/05/2011 22:49:11
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 12/05/2011 22:30:55:
Daarnaast vind ik je hele manier van praten vaak erg negatief en onvriendelijk over komen. Misschien wordt het eens tijd voor een stukje zelfreflectie?


Hij begint een beetje op Karl te lijken, alleen kent Karl wel zijn grenzen en zijn zijn reactie's een stuk nuttiger.
Gewijzigd op 12/05/2011 22:49:25 door gerhard l
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.