Explode en Get

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin

Robin

17/03/2009 09:53:00
Quote Anchor link
Hallo,

Voor een script gebruik ik een GET functie, de eerste waarde van de GET is een letter en de rest zijn cijfers. Nu wil ik de letter van de cijfers splitsen is dit mogelijk?

Zelf dacht ik dat het kon door middel van Explode, maar hier heb ik niets over kunnen vinden tot nu toe.

Kan iemand mij misschien een simpel voorbeeldje geven hoe ik dit kan doen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 17:51:25
 
Leon Kunst

Leon Kunst

17/03/2009 10:00:00
Quote Anchor link
Explode zal niet werken, als je zeker weet dat de eerste waarde altíjd een letter is, zou je natuurlijk substr kunnen gebruiken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
  substr($string, 0, 1);
?>
 
- wes  -

- wes -

17/03/2009 10:00:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$var
= 'A123456';

$letter = substr($var,0,1);

$getal = substr($var,1);

?>
 
Leon Kunst

Leon Kunst

17/03/2009 10:15:00
Quote Anchor link
dat is nog iets netter ja :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.