Export to CSV. Maar werkt printf in een array wel?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- DHU -

- DHU -

16/09/2019 19:05:21
Quote Anchor link
Hey guyz,

Hieronder tref je stuk code die data uit een tabel exporteert naar csv bestand. Dit werkt op een kleinigheid na perfect voor mij.... Echter één van de velden bevat een nummer. Dat nummer zou altijd 6 karakters moeten zijn en indien nodig voorafgaan met voorloopnullen. Maar dit is niet zo eenvoudig als het lijkt te zijn.

De code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php

// Database Connection
$servername = "localhost";
$username = "root";
$password = "";
$dbname = "xxxxxxxxxxx";
 
 $conn = mysqli_connect($servername, $username, $password, $dbname);
if (!$conn) {
    die("Connection failed: " . mysqli_connect_error());
}

 
if(isset($_GET['export'])){
if($_GET['export'] == 'true'){
$query = mysqli_query($conn, 'select * from m2r'); // Get data from Database from demo table
 
 
    $delimiter = ",";
    $filename = "significant_" . date('Ymd') . ".csv"; // Create file name
    
    //create a file pointer

    $f = fopen('php://memory', 'w');
    
    //set column headers
    $fields = array('Pers.nr', 'Rol', 'Mutatie');
    fputcsv($f, $fields, $delimiter);
    
    //output each row of the data, format line as csv and write to file pointer
    while($row = $query->fetch_assoc()){
        
        $lineData = array($row['personeelsnummer'], $row['uniekKenmerkRol'], $row['mutatie']);
        fputcsv($f, $lineData, $delimiter);
    }

    
    //move back to beginning of file
    fseek($f, 0);
    
    //set headers to download file rather than displayed
    header('Content-Type: text/csv');
    header('Content-Disposition: attachment; filename="' . $filename . '";');
    
    //output all remaining data on a file pointer
    fpassthru($f);
 
 }
}


?>



Nu dacht ik van.. he, dat is simpel op te lossen met printf maar helaas.

ik heb de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$lineData = array($row['personeelsnummer'], $row['uniekKenmerkRol'], $row['mutatie']);
        fputcsv($f, $lineData, $delimiter);


proberen aan te passen naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$lineData = array( printf("%06d", $row['personeelsnummer']), $row['uniekKenmerkRol'], $row['mutatie']);
        fputcsv($f, $lineData, $delimiter);



Maar dit is dus te simpel gedacht..
Klaarblijkelijk werkt dit niet in een array. Maar een andere methode ken ik niet. Dus ik zou het niet weten. Hoe kan ik dit aanpassen? wie weet hierin de oplossing?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 12:54:17
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

16/09/2019 19:14:20
Quote Anchor link
Als het niet in de array lukt, probeer het dan buiten de array.

Of anders dit :

https://www.php.net/manual/en/function.str-pad.php
 
- DHU -

- DHU -

16/09/2019 19:28:38
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 16/09/2019 19:14:20:
Als het niet in de array lukt, probeer het dan buiten de array.

Of anders dit :

https://www.php.net/manual/en/function.str-pad.php



dat str pad is complex gebeuren... kijken of ik het buiten de array kan trekken


Toevoeging op 16/09/2019 20:04:28:

Adoptive Solution thnx voor de tip van str-pad.... is toch niet zo complex als ik in eerste instantie dacht.... ik kende de functie niet maar het is voor mij voor nu wel de oplossing.

de regel ziet er dan als volgt uit voor de geinteresseerden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$lineData = array(str_pad($row['personeelsnummer'], 6, "0", STR_PAD_LEFT), $row['uniekKenmerkRol'], $row['mutatie']);



topic mag gesloten worden....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.