wat gaat hier mis?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »
Mark Paulussen

Mark Paulussen

18/04/2024 19:06:09
Quote Anchor link
Hoi!
Ik ben nu een tijdje aan het klooien met een image gallery. Ik heb een tooltje ontdekt waarmee ik AI kan gebruiken om de code te genereren waarna ik het e.e.a. kan aanpassen om het naar wens te maken. Ik ben een eind gekomen, alle probeersels gingen goed, maar met de gallery gaat het niet en ik zie niet wat er nu misgaat. Het lijkt allemaal goed te staan.

Slag om de arm, ik ben lang geleden webdesigner geweest maar werkte op de afdeling met programmeurs. Ik heb dus wel wat inzicht als het gaat om de code maar ben (nog) absoluut geen programmeur. Het ligt dus ongetwijfeld aan mij(n code) maar wil graag leren.

Kan iemand me vertellen wat hier misgaat?
Mvg Mark

PS: PHP staat aan op de server


www.markpaulussen.com/test2
---------------------------------
php
--------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$thumbnailDir
= 'thumbnails';
$fullSizeDir = 'fullsize';
$images = array_diff(scandir($thumbnailDir), array('..', '.'));

// Sort the files by natural order and in descending order to show newest first
usort($images, function($a, $b) {
    return strnatcmp($b, $a); // Reverse order
});

foreach ($images as $image) {
    // Assuming file names are the same in both directories
    $fullImagePath = $fullSizeDir . '/' . $image;
    $thumbnailPath = $thumbnailDir . '/' . $image;
    echo '<div class="thumbnail">';
    echo '<img src="' . $thumbnailPath . '" alt="Thumbnail of ' . $image . '" onclick="openPopup(\'' . $fullImagePath . '\')" />';
    echo '</div>';
}

?>


---------------------------------
javascript
---------------------------------
function openPopup(fullImagePath) {
const popup = document.getElementById('popup');
const popupImg = document.getElementById('popup-img');
popup.style.display = 'flex'; // Use 'flex' to center the image
popupImg.src = fullImagePath;
}

function closePopup() {
const popup = document.getElementById('popup');
if (event.target === popup) {
popup.style.display = 'none';
}
}

window.onclick = closePopup;
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 00:42:49
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2024 19:17:13
Quote Anchor link
Zet de foutafhandeling eens aan in PHP.
 
Mark Paulussen

Mark Paulussen

18/04/2024 19:44:13
Quote Anchor link
Hoe doe ik dat? Ik gebruik Dreamweaver

Toevoeging op 18/04/2024 19:53:54:

Als ik Google op foutafhandeling PHP dan kom ik op zaken die controleren of dingen ingevuld zijn. Zoals bij een formulier maar dat bedoel je denk ik niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2024 20:37:18
Quote Anchor link
Plaats dit bovenaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2024 21:43:52
Quote Anchor link
PHP staat niet aan zo te zien.

In de broncode staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include 'load_images.php'; ?>


Correctie: Je bestand heet index.html, maak daar eens index.php van.
Gewijzigd op 18/04/2024 21:49:12 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2024 21:52:35
Quote Anchor link
Scherp, SanThe. In de source-code van de browser zie ik de PHP-code gewoon staan.
Op een telefoon is het jammer dat je die source niet kan zien... :-P
Gewijzigd op 18/04/2024 21:52:49 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/04/2024 08:41:33
Quote Anchor link
Als je echt antwoord wilt op je vraag "Kan iemand me vertellen wat hier misgaat?" dan moet je eerst kijken naar het antwoord dat je zelf geeft:
Mark Paulussen op 18/04/2024 19:06:09:
[..] Ik heb een tooltje ontdekt waarmee ik AI kan gebruiken om de code te genereren waarna ik het e.e.a. kan aanpassen [..] en ik zie niet wat er nu misgaat.

Op deze manier leren programmeren is een ontzettend lange weg, terwijl je het ook nog eens nooit helemaal onder de knie zal krijgen zo.

Ja, leren programmeren is een kwestie van doen en veel 'kilometers' maken, maar dat gaat beter op een 'verharde weg' dan door de 'blubber' van AI.
Dus kan je beter een goed leerboek erbij pakken eventueel aangevuld met tutorials, zoals deze.
Het belangrijkste verschil is dat je er zelf energie in moet steken, en niet lui kunt zijn met een of andere AI-tool. In het ene geval beklijft de intellectuele materie, in het andere geval .. niet.
Gewijzigd op 19/04/2024 08:43:26 door Ad Fundum
 
Mark Paulussen

Mark Paulussen

19/04/2024 10:21:56
Quote Anchor link
Ah! Juist dat is hem, html moet ook php zijn. En die code voor foutafhandeling heb ik er nu in gezet, waar kan ik zien wat dat doet?

https://www.yeschat.ai/ru/gpts-9t557Muv9r6-Responsive-HTML5-Gallery-Visuals-That-Adapt
Ad Fundum, dit is de tool die ik heb gebruikt. Ik leer daar veel van. Trial and error op een interactieve manier, dat werkt goed voor mij. Beter dan met een boek, al gebruik ik die dan wel weer voor naslag. Lastig is dan wel dat je soms niet weet wat je niet weet. Daar is een forum als dit weer een uitkomst voor. Lui ben ik zeker niet. Jammer dat je me die geeft omdat ik anders leer dan jij. Mensen leren niet allemaal hetzelfde. Ik ben docent dus ik kan het weten, misschien heb jij die ervaring nog niet maar geloof me dat is zo.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/04/2024 11:06:57
Quote Anchor link
Mark Paulussen op 19/04/2024 10:21:56:
Ah! Juist dat is hem, html moet ook php zijn. En die code voor foutafhandeling heb ik er nu in gezet, waar kan ik zien wat dat doet?


Op php.net, de officiële website.
https://php.net/ini_set
https://php.net/error_reporting
https://php.net/include

Elke functie kan je daar vinden.

Je zal met die code dan in ieder geval ook fouten zien, als die uit zouden zijn geschakeld. Maar dat was het probleem overigens niet. Maar het kan zeker geen kwaad om dit tijdens het ontwikkelen aan te zetten, en tijdens het 'live' gaan weer uit.

In jouw situatie werd PHP niet uitgevoerd omdat het een .html bestand was.
Gewijzigd op 19/04/2024 11:07:14 door - Ariën -
 
Mark Paulussen

Mark Paulussen

19/04/2024 11:48:14
Quote Anchor link
Ariën, waar zouden die errors zichtbaar moeten zijn? Ik heb die code toegevoegd en alles online gezet maar snap niet waar die eventuele errors zichtbaar zouden moeten zijn. Of moet ik daar een lokale testomgeving voor inrichten o.i.d.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2024 13:42:10
Quote Anchor link
Heb je de code helemaal bovenin gezet, als allereerste?

Wat betreft de opmerking over AI snap ik Ad Fundum wel. AI kan handig zijn op het moment dat je zelf al een bepaalde basiskennis hebt. AI kan je dan iets voorschotelen waarop je zelf kunt voortborduren. Op basis van reeds opgedane kennis kun je dan bepalen of datgene wat wordt voorgeschoteld bruikbaar is, maar bijvoorbeeld ook of het aan de benodigde veiligheidseisen voldoet.

Wat betreft je opmerking dat je zelf docent bent ... ik neem aan dat je dat niet bent geworden met behulp van AI, maar dat je daar een opleiding voor hebt gevolgd? Misschien iets om over na te denken ... ;-)
 
Mark Paulussen

Mark Paulussen

19/04/2024 13:54:43
Quote Anchor link
Ik geef je een metafoor:
Er zijn zat mensen die het heel leuk vinden om bestaande auto's te tweaken, om te bouwen of te restaureren. Ik schat nu Ad Fundum even hoog in maar het is nu net alsof een techneut uit de autotechniek zegt tegen een tinkeraar dat hij lui is omdat hij de hts autotechniek niet heeft gevolgd. Ik heb de wens niet om php programmeur te worden maar vind het wel interessant om mee te klooien. Maargoed, hij mag me verder lui vinden hoor.

Ik ben in ieder geval blij met de hulp! Kan ik weer verder klooien en ik heb wat geleerd :-)
Super bedankt..

PS: Ja de code staat bovenin:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<title>Responsive Image Gallery</title>
<link rel="stylesheet" href="style.css">
</head>
<body>
<div id="gallery">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include 'load_images.php'; ?>

</div>
<div id="popup" style="display:none;" onclick="closePopup()"> <img id="popup-img" src="" alt="Large image">
<p>Image description and details here.</p>
<button onclick="window.location.href='more-info.html';">More Information</button>
</div>
<script src="script.js"></script>
</body>
</html>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2024 14:14:10
Quote Anchor link
Hij had je niet lui moeten noemen. Maar er zijn wel een heleboel luie programmeurs. Die zoeken ergens een script, kopiëren en plakken het, en komen dan vervolgens hier naar het forum om te roepen dat het niet werkt.

Betreffende je metafoor. Ik kan ook op YouTube een tutorial zoeken hoe ik remmen van een auto moet verwisselen. Ik kan zelfs diverse tutorials lezen gedurende een paar dagen. Noem mij maar lui! Vervolgens sta ik bij jou op de stoep, want ik heb gehoord dat jouw remmen van je auto niet heel adequaat meer functioneren. Maar geen nood, ik pak m'n kruk die ik zojuist bij de bouwmarkt heb gekocht. Ik plaats 'm onder je auto en ga vervolgens sleutelen aan je remmen. Precies zoals ik heb gezien in alle YouTube tutorials die ik heb bekeken. Zeg jij het maar ... als ik klaar ben met sleutelen, ga jij dan met een goed gevoel in je auto zitten?

Wat ik wil zeggen is dat je om te kunnen programmeren heel veel kilometers moet maken. Zelfs programmeurs die al heel veel kilometers hebben gemaakt, komen nog regelmatig dingen tegen die beter kunnen op basis van nieuw opgedane ervaring.

Code schrijven is niet een kwestie van ergens een stukje code kopiëren en ergens anders neerplakken. Programmeren is een vak. Iedereen kan een paar alinea's tekst schrijven, maar dat maakt je nog geen professioneel auteur. Velen kunnen autorijden, maar het maakt je nog geen professioneel chauffeur enz.

En natuurlijk, zolang het een beetje hobby is, is het allemaal nog niet zo heel erg. Maar ga je je code live zetten en blijkt die lek te zijn en komen er klantgegevens op straat te liggen, dan wordt het allemaal net even wat anders.

Anyhow ... lang verhaal kort. Een stukje code knippen/plakken (wat AI in feite is) heeft weinig met programmeren te maken omdat het grotere verband mist. Het kan dus zeker geen kwaad om wat boeken aan te schaffen, zodat je wat basiskennis opdoet, van waaruit je kunt voortborduren.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/04/2024 19:08:51
Quote Anchor link
In principe is het kopieren van code van 'ergens' vandaan waarover je niet zelf hebt nagedacht een vorm van afkijken.
Dat is lui, en kortzichtig van zichzelf.

Maar tegelijkertijd, als het niet werkt en je wilt het verbeteren bewandel je uiteindelijk een veel langere weg, en dat is verre van lui.

Ik heb gesteld dat je om iets te leren niet lui kunt zijn met een AI-tool, dat is algemeen bedoeld.
Te meer omdat ik de vragensteller persoonlijk helemaal niet ken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.