file_exists met bestanden op andere website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joakim Broden

Joakim Broden

14/03/2013 10:39:13
Quote Anchor link
Met file_exists kun je kijken of een bestand bestaat op je server, alleen hoe kun je bijvoorbeeld kijken of een bestand bestaat op een andere website?

Ik heb bijvoorbeeld de volgende url, http://www.domein.nl/feed.rss. Nu wil ik graag bekijken of die url bestaat voordat ik het uitlees met file_get_contents en SimpleXMLElement etc.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:13:17
 
Marvin H

Marvin H

14/03/2013 10:47:19
Quote Anchor link
Je kan controleren of je een 404 error krijgt?

Bijvoorbeeld via Curl:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$url
= 'http://www.domein.nl/feed.rss';
$handle = curl_init($url);
curl_setopt($handle,  CURLOPT_RETURNTRANSFER, TRUE);

/* Get the HTML or whatever is linked in $url. */
$response = curl_exec($handle);

/* Check for 404 (file not found). */
$httpCode = curl_getinfo($handle, CURLINFO_HTTP_CODE);
if($httpCode == 404) {
    /* Handle 404 here. */
}

curl_close($handle);

/* Handle $response here. */
?>


bron: http://stackoverflow.com/questions/408405/easy-way-to-test-a-url-for-404-in-php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.