file_get_contents($url);

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

David Meijer

David Meijer

01/10/2015 18:16:37
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Is er een mogelijkheid om in plaats van een url uit te lezen een database uit te lezen eigenlijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
<html>
    <head>
<link rel='alternate' title='Incidenten in Nederland' type='application/rss+xml' href='Incidenten.rss'>
<link rel='alternate' title='TraumaHeli - MMT' type='application/rss+xml' href='MMT.rss'>
<link rel='alternate' title='PersInfo' type='application/rss+xml' href='PersInfo.rss'>
<meta name="description" content="P2000 monitor Online">
<meta name="keywords" content="p2kflex, FrankiePlankie, p2000, monitor">
<meta name="robots" content="index, nofollow" />
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico">
        <title>p2000-nederland</title>
<LINK REL="stylesheet" HREF="p2000.css" TYPE="text/css">
    <meta http-equiv="refresh" content="30" />
<?php

if(isset($_GET['Pagina'])) {
    $url = "http://www.bussenentreinenforum.nl/p2000.php?Brandweer=1&Ambulance=1&Politie=1&KNRM=1&Lifeliners=1&Groningen=1&Friesland=1&Drenthe=1&IJsselland=1&Twente=1&Noord-enOostGelderland=1&Gelderland-Midden=1&Gelderland-Zuid=1&Utrecht=1&Noord-HollandNoord=1&Zaanstreek-Waterland=1&Kennemerland=1&Amsterdam-Amstelland=1&GooienVechtstreek=1&Haaglanden=1&HollandsMidden=1&RotterdamRijnmond=1&ZuidHollandZuid=1&Zeeland=1&MiddenenWestBrabant=1&BrabantNoord=1&BrabantZuidOost=1&LimburgNoord=1&LimburgZuid=1&Flevoland=1&AutoRefresh=60&submit=&laatstevolgnummer=3924349&Pagina=".$_GET['Pagina'];
}
else{
    $url = "http://www.p2000-online.net/p2000.php?Brandweer=1&Ambulance=1&Politie=1&KNRM=1&Lifeliners=1&Groningen=1&Friesland=1&Drenthe=1&IJsselland=1&Twente=1&Noord-enOostGelderland=1&Gelderland-Midden=1&Gelderland-Zuid=1&Utrecht=1&Noord-HollandNoord=1&Zaanstreek-Waterland=1&Kennemerland=1&Amsterdam-Amstelland=1&GooienVechtstreek=1&Haaglanden=1&HollandsMidden=1&RotterdamRijnmond=1&ZuidHollandZuid=1&Zeeland=1&MiddenenWestBrabant=1&BrabantNoord=1&BrabantZuidOost=1&LimburgNoord=1&LimburgZuid=1&Flevoland=1&AutoRefresh=60&submit=&laatstevolgnummer=3924349";
}


$get = file_get_contents($url);

$start = '<table style="align:center">';

$end = '</table>';

$data = eregi("$start(.*)$end", $get, $dataoutput);

$dataoutput1 = str_replace('<td class="Br">Brandweer</td><td class="Regio">Hollands Midden</td>', '', $dataoutput[1]);

$dataoutput1 = str_replace('<td class="Am">Ambulance</td><td class="Regio">Hollands Midden</td>', '', $dataoutput[1]);

$dataoutput1 = str_replace('<td class="Po">Politie</td><td class="Regio">Hollands Midden</td>', '', $dataoutput[1]);

$dataoutput1 = str_replace('<td class="LL">Lifeliner</td><td class="Regio">Hollands Midden</td>', '', $dataoutput[1]);

$dataoutput2 = str_replace('<td></td><td></td><td></td><td></td>', '<td></td><td></td>', $dataoutput1);

$dataoutput3 = str_replace('<tr><td class="Oms">&nbsp;</td></tr>','<tr><td class="Oms">&nbsp;</td></tr><tr><td colspan="3"><hr /></td></tr>', $dataoutput2);

$dataoutput4 = str_replace('1503900 Brandweer Regionaal Monitorcode','', $dataoutput3);

$dataoutput5 = str_replace('DT','dt', $dataoutput4);

echo '<table style="align:center">';

preg_match('/(\b[A-Z]+\b)/', $dataoutput5, $matches);


$aantal = count($matches);



for ($i = 0; $i <= $aantal -1; $i++) {

$dataoutput[$i] = str_replace($matches[0],'<a href ="http://maps.google.nl/maps?f=q&hl=nl&geocode=&q='.$straat.'%20'.$stad.'">'.$matches[0].'</a>', $dataoutput[$i]);
$nummer = $i;
}


echo $dataoutput[$nummer];

echo '</table>';

?>


Hier is de code wat ik veranderd wilt hebben.
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 22:32:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2015 18:25:45
Quote Anchor link
Ja,natuurlijk:

Daar is bijv. de MySQLi-functie prima voor bedoeld. Je zult wel connectie met die database moeten leggen, en hopen dat die ook buiten zijn netwerk bereikbaar is.

Of in geval van een ander soort database (of compatibiliteit behouden) kan je PDO gebruiken.

http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/mysqli/499/
http://www.phptuts.nl/view/27/1/
Gewijzigd op 01/10/2015 18:26:49 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

01/10/2015 18:32:13
Quote Anchor link
Ik wil de database gebruiken die ik nu gebruik.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
<?php

$tmp
= "";

$dbhost = 'xxxx';
$dbuser = 'xxxx';
$dbpass = 'xxxx';
$dbname = 'xxxx';

$conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die ('Error connecting to mysql');
mysql_select_db($dbname);

$query  = "SELECT * FROM alarmeringen ORDER BY timestamp DESC LIMIT 100";
$result = mysql_query($query);
?>


<html>
    <head>
<link rel='alternate' title='Incidenten in Nederland' type='application/rss+xml' href='Incidenten.rss'>
<link rel='alternate' title='TraumaHeli - MMT' type='application/rss+xml' href='MMT.rss'>
<link rel='alternate' title='PersInfo' type='application/rss+xml' href='PersInfo.rss'>
<meta name="description" content="P2000 monitor Online">
<meta name="keywords" content="p2kflex, FrankiePlankie, p2000, monitor">
<meta name="robots" content="index, nofollow" />
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico">
        <title>p2000 Monitor Online</title>
<LINK REL="stylesheet" HREF="p2KflexM.css" TYPE="text/css">
    <meta http-equiv="refresh" content="30" />
    </head>
<body text="#00FFFF" bgcolor="#000000" link="#33CCFF" vlink="#00FFFF" alink="#00FFFF">
<div id="p2ktooltip"></div>
<script type="text/javascript">
var offsetxpoint=-60
var offsetypoint=20
var ie=document.all
var ns6=document.getElementById && !document.all
var enabletip=false
if (ie||ns6)
var tipobj=document.all? document.all["p2ktooltip"] : document.getElementById? document.getElementById("p2ktooltip") : ""
function ietruebody(){
return (document.compatMode && document.compatMode!="BackCompat")? document.documentElement : document.body
}
function p2ktip(thetext, thecolor, thewidth){
if (ns6||ie){
if (typeof thewidth!="undefined") tipobj.style.width=thewidth+"px"
if (typeof thecolor!="undefined" && thecolor!="") tipobj.style.backgroundColor=thecolor
tipobj.innerHTML = thetext
enabletip=true
return false
   }
}
function positiontip(e){
if (enabletip){
var curX=(ns6)?e.pageX : event.clientX+ietruebody().scrollLeft;
var curY=(ns6)?e.pageY : event.clientY+ietruebody().scrollTop;
var rightedge=ie&&!window.opera? ietruebody().clientWidth-event.clientX-offsetxpoint : window.innerWidth-e.clientX-offsetxpoint-20
var bottomedge=ie&&!window.opera? ietruebody().clientHeight-event.clientY-offsetypoint : window.innerHeight-e.clientY-offsetypoint-20
var leftedge=(offsetxpoint<0)? offsetxpoint*(-1) : -1000
if (rightedge<tipobj.offsetWidth)
tipobj.style.left=ie? ietruebody().scrollLeft+event.clientX-tipobj.offsetWidth+"px" : window.pageXOffset+e.clientX-tipobj.offsetWidth+"px"
else if (curX<leftedge)
tipobj.style.left="5px"
else
tipobj.style.left=curX+offsetxpoint+"px"
if (bottomedge<tipobj.offsetHeight)
tipobj.style.top=ie? ietruebody().scrollTop+event.clientY-tipobj.offsetHeight-offsetypoint+"px" : window.pageYOffset+e.clientY-tipobj.offsetHeight-offsetypoint+"px"
else
tipobj.style.top=curY+offsetypoint+"px"
tipobj.style.visibility="visible"
}
}
function hidep2ktip(){
if (ns6||ie){
enabletip=false
tipobj.style.visibility="hidden"
tipobj.style.left="-1000px"
tipobj.style.backgroundColor=''
tipobj.style.width=''
}
}
function ShowMap(data){
var url = 'http://maps.google.nl/maps?f=q&hl=nl&geocode=&q=' + data;
window.open(url);
}
document.onmousemove=positiontip
</script>

    <body>
        <table>            
            <tbody>
            <?php                
                while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
                {
                    
                    if ($tmp != $row['melding'])
                    {
                        
                        if ($tmp != "")
                        {

                            echo "<tr><td colspan=3><HR></td></tr>";                            
                        }

                        $tmp = $row['melding'];
                        preg_match('/[A-Z]+.[0-9]+.[0-9]{4}[A-Z]{2}.:.[A-Z]+/',$row['melding'],$matches);
                        if (count($matches) != 0)
                    {

                        $data = explode(' ',str_replace(':','',$matches[0]));
                        $straat = $data[0];
                        $stad = $data[4];
                    }

                        $output = str_replace($matches[0],'<a href ="http://maps.google.nl/maps?f=q&hl=nl&geocode=&q='.$straat.'%20'.$stad.'">'.$matches[0].'</a>',$row['melding']);
                        echo '<tr><td class="COL2">' . $row['timestamp'] . '</td><td class="COL4">' . $row['type'] . '</td><td class="COL7G">' . $row['melding'] . '</td></tr>';
                    }
                                    
                    echo '<tr><tr><td class="COL2"></td><td class="COL1">' . $row['capcode'] . '</td></td><td class="C02"><span class="C0">' . $row['label'] . '</span></td></tr>';    
                }
                
            ?>

        </table>
        </tbody>        
    </body>
</html>

<?php
mysql_close($conn);
?>


Zo heb ik het nu staan maar dat wil ik dus veranderen naar wat ik als eerste stuurde.
Gewijzigd op 01/10/2015 18:33:22 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2015 18:36:05
Quote Anchor link
Waar loop je op vast, en wat is nu precies de vraag?

Want in je eerste post ben je bezig om data uit een text-bestand te plukken. En in je tweede code haal je iets uit je eigen database op?
Gewijzigd op 01/10/2015 18:48:18 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

01/10/2015 18:41:28
Quote Anchor link
Nou ik wil zeg maar dat ik de meldingen gekleurt worden zo als op deze site http://bussenentreinenforum.nl/p2000-google%20maps.php maar hier haalt hij het niet van mijn database af of mijn site maar van een andere site en daar loop ik op vast.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2015 18:47:43
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je in je database een verschil hebt tussen Brandweer,Ambulance, Politie, KNRM etc.
Dan kan je met een switch (vergelijkbaar met de werking van een elseif) de kleuren bepalen per hulpdienst.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
switch($row['hulpdienst']) {
 case
"politie":
   $kleur = "blue";
 break;

 case
"brandweer":
   $kleur = "red";
 break;

 case
"ambulance":
   $kleur = "white";
 break;

 case
"knrm":
   $kleur = "yellow";
 break;
 
 default:

   $kleur = "grey";
 break;
?>


Verder raad ik aan om MySQLi of PDO te gebruiken! De PHP-functies voor MySQL zullen op den duur verdwijnen.
Gewijzigd op 01/10/2015 18:48:01 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

01/10/2015 18:59:44
Quote Anchor link
MySQLi werkt niet op mijn server want dan krijg ik niks te zien

En dat met die $row['hulpdienst'] dat moet dan zeker bijvoorbeeld $row['label'] zijn want als ik dat in mijn pagina doet het niks
Gewijzigd op 01/10/2015 19:02:47 door David Meijer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2015 19:05:51
Quote Anchor link
Vreemd, want het werkt in heel PHP5 en hoger. Of je moet ergens een foutje maken in je code?
Wat zegt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo phpversion(); ?>


Waarschijnlijk is het dan $row['label']. Laat anders even een (screen)dump van je data uit je database zien.
 
David Meijer

David Meijer

01/10/2015 19:13:01
Quote Anchor link
5.6.13 zegt hij

hier is de afbeelding http://afbeeldinguploaden.nl/image/x1039WQh
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2015 19:22:54
Quote Anchor link
Label is behoorlijk dynamisch. Je zult toch eerst moeten uitzoeken hoe je de soort hulpdienst erin moet opzoeken.


Ik denk dat je best een explode() op $row['label'] kan doen, en dan alles splitsen op de " - ". In $split[1] heb je dan je tweede element: MKA, BRW of POL
Gewijzigd op 01/10/2015 19:25:26 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

01/10/2015 19:24:40
Quote Anchor link
daarom vraag ik het eerst even want ik weet hoe ik dat moet doen want ik gebruik voor die p2000 berichten pdw en geen andere programma daar voor.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2015 19:27:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$split
= explode(" - ",$row['label']);

print_r($split); //even voor debugging.
echo $split[1];
?>
 
David Meijer

David Meijer

01/10/2015 19:30:09
Quote Anchor link
met die code krijg ik Array ( [0] => ) te zien meer niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2015 19:32:26
Quote Anchor link
En als je normaal $row['label'] echo'ed?
 
David Meijer

David Meijer

01/10/2015 19:38:52
Quote Anchor link
dan krijg ik dit te zien http://afbeeldinguploaden.nl/image/0N673KYa

En dit is het stukje code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$split
= explode(" - ",$row['label']);

print_r($split); //even voor debugging.
echo $row['label'][0];
?>


Toevoeging op 01/10/2015 19:40:31:

- Aar - op 01/10/2015 19:22:54:
Label is behoorlijk dynamisch. Je zult toch eerst moeten uitzoeken hoe je de soort hulpdienst erin moet opzoeken.


Ik denk dat je best een explode() op $row['label'] kan doen, en dan alles splitsen op de " - ". In $split[1] heb je dan je tweede element: MKA, BRW of POL


En hoe moet ik dat dan doen met die exlode() want dat begrijp ik niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2015 19:41:14
Quote Anchor link
Wat doe je op lijn 5?
En laat die string eens zien die je nou uit $row['label']. In een screenshot heb ik echt geen overzicht in welke teksten waar vandaan komen.

Dus als je het in tekst kan plaatsen op dit forum. Het zou zelfs kunnen dat er een apart soort streepje wordt gebruikt, dan ik heb gebruikt, waardoor explode() niet werkt.


Zie ook: www.php.net/explode
Gewijzigd op 01/10/2015 19:42:32 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

01/10/2015 19:52:19
Quote Anchor link
op lijn 5 doe ik dat echo'ed maar met dat werkt het ook niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
<?php

$tmp
= "";

$dbhost = 'xxxx';
$dbuser = 'xxxx';
$dbpass = 'xxxx';
$dbname = 'xxxx';

$conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die ('Error connecting to mysql');
mysql_select_db($dbname);

$query  = "SELECT * FROM alarmeringen ORDER BY timestamp DESC LIMIT 100";
$result = mysql_query($query);
?>


<html>
    <head>
<link rel='alternate' title='Incidenten in Nederland' type='application/rss+xml' href='Incidenten.rss'>
<link rel='alternate' title='TraumaHeli - MMT' type='application/rss+xml' href='MMT.rss'>
<link rel='alternate' title='PersInfo' type='application/rss+xml' href='PersInfo.rss'>
<meta name="description" content="P2000 monitor Online">
<meta name="keywords" content="p2kflex, FrankiePlankie, p2000, monitor">
<meta name="robots" content="index, nofollow" />
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico">
        <title>p2000 Monitor Online</title>
<LINK REL="stylesheet" HREF="p2KflexM.css" TYPE="text/css">
    <meta http-equiv="refresh" content="30" />
    </head>
<body text="#00FFFF" bgcolor="#000000" link="#33CCFF" vlink="#00FFFF" alink="#00FFFF">
<div id="p2ktooltip"></div>
<script type="text/javascript">
var offsetxpoint=-60
var offsetypoint=20
var ie=document.all
var ns6=document.getElementById && !document.all
var enabletip=false
if (ie||ns6)
var tipobj=document.all? document.all["p2ktooltip"] : document.getElementById? document.getElementById("p2ktooltip") : ""
function ietruebody(){
return (document.compatMode && document.compatMode!="BackCompat")? document.documentElement : document.body
}
function p2ktip(thetext, thecolor, thewidth){
if (ns6||ie){
if (typeof thewidth!="undefined") tipobj.style.width=thewidth+"px"
if (typeof thecolor!="undefined" && thecolor!="") tipobj.style.backgroundColor=thecolor
tipobj.innerHTML = thetext
enabletip=true
return false
   }
}
function positiontip(e){
if (enabletip){
var curX=(ns6)?e.pageX : event.clientX+ietruebody().scrollLeft;
var curY=(ns6)?e.pageY : event.clientY+ietruebody().scrollTop;
var rightedge=ie&&!window.opera? ietruebody().clientWidth-event.clientX-offsetxpoint : window.innerWidth-e.clientX-offsetxpoint-20
var bottomedge=ie&&!window.opera? ietruebody().clientHeight-event.clientY-offsetypoint : window.innerHeight-e.clientY-offsetypoint-20
var leftedge=(offsetxpoint<0)? offsetxpoint*(-1) : -1000
if (rightedge<tipobj.offsetWidth)
tipobj.style.left=ie? ietruebody().scrollLeft+event.clientX-tipobj.offsetWidth+"px" : window.pageXOffset+e.clientX-tipobj.offsetWidth+"px"
else if (curX<leftedge)
tipobj.style.left="5px"
else
tipobj.style.left=curX+offsetxpoint+"px"
if (bottomedge<tipobj.offsetHeight)
tipobj.style.top=ie? ietruebody().scrollTop+event.clientY-tipobj.offsetHeight-offsetypoint+"px" : window.pageYOffset+e.clientY-tipobj.offsetHeight-offsetypoint+"px"
else
tipobj.style.top=curY+offsetypoint+"px"
tipobj.style.visibility="visible"
}
}
function hidep2ktip(){
if (ns6||ie){
enabletip=false
tipobj.style.visibility="hidden"
tipobj.style.left="-1000px"
tipobj.style.backgroundColor=''
tipobj.style.width=''
}
}
function ShowMap(data){
var url = 'http://maps.google.nl/maps?f=q&hl=nl&geocode=&q=' + data;
window.open(url);
}
document.onmousemove=positiontip
</script>
<?php
$split
= explode("MKA",$row['label']);

print_r($split); //even voor debugging.
echo $split[1];
?>


    <body>
        <table>            
            <tbody>
            <?php                
                while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
                {
                    
                    if ($tmp != $row['melding'])
                    {
                        
                        if ($tmp != "")
                        {

                            echo "<tr><td colspan=3><HR></td></tr>";                            
                        }

                        $tmp = $row['melding'];
                        preg_match('/[A-Z]+.[0-9]+.[0-9]{4}[A-Z]{2}.:.[A-Z]+/',$row['melding'],$matches);
                        if (count($matches) != 0)
                    {

                        $data = explode(' ',str_replace(':','',$matches[0]));
                        $straat = $data[0];
                        $stad = $data[4];
                    }

                        $output = str_replace($matches[0],'<a href ="http://maps.google.nl/maps?f=q&hl=nl&geocode=&q='.$straat.'%20'.$stad.'">'.$matches[0].'</a>',$row['melding']);
                        echo '<tr><td class="COL2">' . $row['timestamp'] . '</td><td class="COL4">' . $row['type'] . '</td><td class="COL7G">' . $row['melding'] . '</td></tr>';
                    }
                                    
                    echo '<tr><tr><td class="COL2"></td><td class="COL1">' . $row['capcode'] . '</td></td><td class="C02"><span class="C0">' . $row['label'] . '</span></td></tr>';    
                }
                
            ?>

        </table>
        </tbody>        
    </body>
</html>

<?php
mysql_close($conn);
?>
Gewijzigd op 01/10/2015 19:52:54 door David Meijer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2015 19:54:34
Quote Anchor link
Waarom ga je op MKA splitsen?!?
En laat eens in het forum zien wat de waarde van $row['label'] is.

Lees anders nog eens www.php.net/explode door, want je staat maar lukraak wat te proberen, zonder te beseffen wat je nou juist moet doen.
Gewijzigd op 01/10/2015 19:55:20 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

01/10/2015 19:55:50
Quote Anchor link
op kleur wil ik dat splitsen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2015 19:58:30
Quote Anchor link
Ja, dat had je al verteld, en ik heb uitleg gegeven.
Maar als je geen antwoord op mijn vraag geeft, dan kan ik ook niet verder.
 
David Meijer

David Meijer

01/10/2015 20:02:26
Quote Anchor link
Met welke code moet ik dat dan doen $row['label'] om dat te laten zien op het forum hier?

En waar moet ik die code dan neer zetten.

Toevoeging op 01/10/2015 20:05:58:

misschien kan je een hele nieuwe opzet maken voor mij hoe het ongeveer er uit moet komen te zien.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.