Form realtime bijwerken bij wijziging

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk Jacobse

Henk Jacobse

19/08/2012 09:09:28
Quote Anchor link
Hey,

Ik wil een formulier maken waar meerdere gebruikers zich kunnen inschrijven op tijdsblokken. Van dit scherm kunnen meerdere gebruikers tegelijktijd gebruik maken. Nu is het de bedoeling dat wanneer iemand een tijdsblok (bijv 19:30 - 19:45) reserveert dat dit blok op het scherm geblokkeerd word. Maar nu het probleem; het blokkeren van dit tijdsblok moet ook op de schermen van de andere gebruikers uitgevoerd worden.

Hoe kan ik dit doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 02:39:53
 
Bart V B

Bart V B

19/08/2012 10:26:29
Quote Anchor link
Dat kan niet.
Wat je zou kunnen doen is een insert van het tijd blok doen.
En deze controleren of dat tijd blok bestaat in de database.

En nee, als 2 mensen tegelijk het zelfde tijd blok reserveert, dan is het altijd de een of ander die hem krijgt. Het is vrijwel onmogelijk dat dit exact op het zelfde tijdstip gebeurd.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

19/08/2012 11:05:03
Quote Anchor link
Kijk is naar ajax requests. De manier waarop je dit moet doen is als volgt:

Een scherm maken waarop je de tijdsblokken kan reserveren. Ook moet je op dit zelfde scherm iets maken dat om de x aantal seconde (dus door middel van ajax) in de database kijkt of de tijdsblokken gereserveerd zijn. Als dat het geval is moet je het blokkeren op het scherm.

Op alle computers zet je dan dit ene zelfde scherm open (:
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.