Form submit iframe met controle huidige pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen B

Jeroen B

23/11/2010 14:16:35
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik heb een vraag, namelijk: Ik submit een formulier naar een iframe toe. Echter wil ik de $_POST['invoer'] controleren of deze al in de database staat, voordat hij naar de iframe gaat. Zodat als deze er niet in staat, hij de invoer in de database kan zetten.

Dit is mijn formulier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<form name="form" action="blabla.php" target="myiframe" method="post">
    <table border='0' cellspacing="0" cellpadding="0">
        <tr>
        <td>
        <input type="text" name="invoer"/>
        </td>
        </tr>
        <tr>        
            <td><input type="submit" name="submit" value="Verstuur" /></td>
        </tr>    
    </table>
    </form>


Weet iemand hoe ik dit kan doen met bijvoorbeeld php of javascript?

Want nu gaat hij direct naar de iframe pagina, waar ik geen wijzigingen in wil doen.
Gewijzigd op 23/11/2010 14:17:32 door Jeroen B
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 03:01:53
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

23/11/2010 14:54:51
Quote Anchor link
eff een ruw voorbeeldje
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
(if gepost){
    $sql= mysql_query("select je ding from je tabel where ding= '".mysql_real_escape_string($_POST['invoer'])."'");
    if(mysql_num_row($sql) > 0){
        header('location:blabla.php');
    }

    else{
     een error ofzo
    }
}

else{
    je form
}
?>


iets dergelijks zla het wel worden
Gewijzigd op 23/11/2010 14:55:38 door Teun Hesseling
 
Gerhard l

gerhard l

23/11/2010 15:31:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$query1
= "SELECT blabla FROM tabelindatabase";
                        $sql1 = mysql_query($query1) or die ( mysql_error( ) );
                        while($row1 = mysql_fetch_array($sql1)){
                            if ($_POST['blabla'] != $row1["blabla"]){
//je staat er niet in
}
else{
//je shit staat er al in
}
}

?>
Gewijzigd op 23/11/2010 15:32:00 door gerhard l
 

23/11/2010 16:22:51
Quote Anchor link
Waarom naar een iframe toe? Is toch nergens meer voor nodig?
Forms horen niet in tabellen te zitten.

Gerhard lubbers op 23/11/2010 15:31:08:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$query1
= "SELECT blabla FROM tabelindatabase";
                        $sql1 = mysql_query($query1) or die ( mysql_error( ) );
                        while($row1 = mysql_fetch_array($sql1)){
                            if ($_POST['blabla'] != $row1["blabla"]){
//je staat er niet in
}
else{
//je shit staat er al in
}
}

?>

Gebruik geen die, anders kan je zelf ook dood neervallen.
Toon nooit errors die door mysql of php worden gegenereerd op live websites.
Gebruik mysql_fetch_assoc.

Is er geen mogelijkheid om de kolom als UNIQUE aan te merken?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.