form validatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wesley vinken

wesley vinken

05/06/2007 19:18:00
Quote Anchor link
ik heb nu een probleem, ik ben nog maar een beginner met php, het lukt me wel om iets in een database te zetten en om het te verwijderen ook wel. nu is er een script nodig waarin je de activieten van de lokale korfbalclub op een rijtje ziet. Ik heb het zo gemaakt dat je een activiteit kan toevoegen. Alleen de form validatie lukt me maar niet en nu komen er de hele tijd lege hokjes bij te staan waare eigenlijk een activiteit moet staan. omdat de form validatie me niet lukt is dit dus erg irritant. Als ik bijvoorbeeld refresh dan komt dat er ook al bij. ook als ik alleen nog maar op de link druk om de pagina te openen...

weet niet zeker of hij hier hoort of bij mysql maar dit gaat over de form validatie en dat is gewoon php ;)

nu had ik al gehoord van checks met javascript, maar dan komen de lege hokjes in de tabel er nog steeds bij

hier in levende lijve wat ik bedoel: http://www.dot-vlierden.nl/agenda1.php

dit is mijn script:

## voegtoe.php ###

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

include("config.php");

$sql="SELECT * FROM $tbl_name";
$result=mysql_query($sql);

$titel=$_POST['titel'];
$datum=$_POST['datum'];
$uitleg=$_POST['uitleg'];

$sql="INSERT INTO $tbl_name(titel, datum, uitleg)VALUES('$titel', '$datum', '$uitleg')";
$result=mysql_query($sql);

if($result){
echo "item succesvol toegevoegd";
}


else {
echo "ERROR";
}


mysql_close();  
          
?>


<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $PHP_SELF; ?>
" method="post" name="agenda">

<input name="id" type="text" id="id" size="5" />

<input name="titel" type="text" id="titel" size="20" />

<input name="datum" type="text" id="datum" size="25" />

<textarea name="uitleg" cols="55" rows="10" id="uitleg"></textarea>

<input type="submit" name="submit" id="submit" value="Voegtoe..." />

</form>



mijn vraag is nu dus hoe dat ik de form validatie goed kan krijgen, dat hij bijvoorbeeld zegt dat ik dat en dat niet heb ingevuld...



alvast bedankt... wesley vinken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wesley vinken
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 06:49:05
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

05/06/2007 19:24:00
Quote Anchor link
eerste punt:
zet t script tussen <ignore><code>code</code></ignore> tags.
je kan het heel simpel controleren door bijvoorbeeld dit te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if (!isset $_POST['agenda']) // als agenda niet is gezet dan geeft hij foutmelding aanders geeft hij de code
 {
    echo "foei vul alles eens in";
 }

else
 {
    code
  }
?>

zo kijk je dus of het veld agenda is ingevuld.

en het tweede wat je wilt is niet nodig en onzinnig om daar werk van te maken..
het maakt voor de database niks uit of het id 6 of 7 heeft en dat id6 dan leeg is.
het heeft eerlijk waar geen nut om dit te doen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicoow Unknown
 
- SanThe -

- SanThe -

05/06/2007 19:25:00
Quote Anchor link
Voordat je iets INSERT altijd checken of er wel een formulier is gepost.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// na het posten
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // check input en dan INSERT
}
else
{
    // formulier
}
?>

Regels 5 en 6 zijn zo te zien overbodig.
 
Red Crew

Red Crew

05/06/2007 22:40:00
Quote Anchor link
Je kan ook altijd eens kijken hoe ik mijn velden in een van mijn scriptjes gevalideerd heb.

Het is niet uitstekend maar het kan er in ieder geval door.

http://dvd.php-design.be/dvd/index.phps
 
Wesley vinken

wesley vinken

05/06/2007 23:01:00
Quote Anchor link
ik heb het nu zo gedaan en het werkt. bedankt allemaal...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

include("config.php");

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){

 if(!$_POST['titel'] and !$_POST['datum']){
   $msg="<div class=\"error\">De velden titel en datum zijn verplicht!</div><br />";
 }

 elseif(!$_POST['titel']){
   $msg="<div class=\"error\">Je moet een titel invullen!</div><br />";
 }

 elseif(!$_POST['datum']){
   $msg="<div class=\"error\">Je moet een datum invullen!</div><br />";
 }

 else {
 
    $titel=$_POST['titel'];
    $datum=$_POST['datum'];
    $uitleg=$_POST['uitleg'];

    $sql="INSERT INTO $tbl_name(titel, datum, uitleg)VALUES('$titel', '$datum', '$uitleg')";
    $result=mysql_query($sql);
    
    $msg="<div class=\"succes\">Agenda item succesvol toegevoegd</div><br />";
    }
}


mysql_close();  
          
?>


bedankt...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door wesley vinken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.