form versturen en automatisch weer uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Aftertoucher

Aftertoucher

30/04/2006 18:43:00
Quote Anchor link
ik zoek, of wil zelf een script maken waarmee je een form invuld, dus bijvoorbeeld:
naam
datum
plaats
prijs
plaatje (upload form)
enz.

en zodra je deze verstuurt dat de deze dan op een pagina komt waar de datum + naam staat als link naar het complete formulier dat je hebt verstuurd
en liever ook nog dat deze lijst automatisch op datum sorteerd..

kunnen jullie mij op weg helpen? zelf heb ik weinig ervaring met php dus gelieve makkelijk beginnen (A)
alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 06:14:40
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

30/04/2006 21:04:00
Quote Anchor link
wat heb je al?
 
Aftertoucher

Aftertoucher

30/04/2006 21:21:00
Quote Anchor link
...een idee in mijn hoofd... maar ik weet totaal niet hoe ik scripts moet schrijven.. vandaar de post, want script gedeeltelijk aanpassen en gedeeltelijk combineren van scripts gaat nog wel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aftertoucher
 
Aftertoucher

Aftertoucher

30/04/2006 22:59:00
Quote Anchor link
ik heb wel al een opzetje in mijn hoofd die ik eff snel in een simpele html pagina heb uitgewerkt, misschien is het dan duidelijker wat ik precies wil

http://home.quicknet.nl/qn/prive/w.naberhuis/test.html

iemand? :)
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

30/04/2006 23:00:00
Quote Anchor link
Heb je een db?

EDit zo ja:

De gegevens uit je HTML formulier laten posten naar een php pagina bijv toevoeg.php.

In toevoeg.php kijken of alles ingevuld is met isset.
bijv if(isset $POST['naam'] && enz.
Als alles ingevuld de gegevens in de DB drukken.
anders terug naar je formulier sturen. Kan niet headers.
Als je dit hebt ben je al een heel eind denk ik.

Begin eens kom je er niet uit meld je dan weer hier.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Aftertoucher

Aftertoucher

30/04/2006 23:02:00
Quote Anchor link
ja, ik heb deze even snel op me provider host gezet,
maar ik daarnaast een eigen .nl domein naam met db :)

//edit: heb de test.html eff aangepast (was wat dingetjes vergeten)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aftertoucher
 
Aftertoucher

Aftertoucher

30/04/2006 23:25:00
Quote Anchor link
daar komt het eerste probleem dus al :P
ik heb echt no idea if(isset $POST['naam'] && enz. verwerkt en in je db stopt, net als die headers zegt het me vrij weinig :/

//edit: volgens mij weet ik wel hoe je de variabelen in een tabel krijg,
i will report :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aftertoucher
 
Aftertoucher

Aftertoucher

30/04/2006 23:42:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?

<form action="addparty.php" method="POST">
<
table cellspacing="5" width="370" class="style1">
 <
tr>
   <
td>Naam feest:</td>
   <
td><input name="$naam" type="text" size="35" /></td>
 <
/tr>
 <
tr>
   <
td>Lokatie:</td>
   <
td><input name="$lokatie" type="text" size="35" /></td>
 <
tr>
   <
td>Plaats:</td>
   <
td><input name="$plaats" type="text" size="35" /></td>
 <
tr>
   <
td>Organisator:</td>
   <
td><input name="$organisator" type="text" size="35" /></td>
 <
/tr>
 <
tr>
   <
td>Website:</td>
   <
td><input name="$url" value="http://" type="text" size="35" /></td>
 <
/tr>
 <
tr>
   <
td>Datum:</td>
   <
td><input name="$date" type="text" size="18" maxlength="10" /></td>
 <
tr>
   <
td>Voorverkoop prijs:</td>
   <
td><input name="$vvk" type="text" size="18" maxlength="8" /></td>
 <
/tr>
 <
tr>
   <
td>Deurverkoop prijs:</td>
   <
td><input name="$dvk" type="text" size="18" maxlength="8" /></td>
 <
/tr>
 <
tr>
   <
td>Kaarten via Ticketbox:</td>
   <
td><select name="$tb">
       <
option>Maak een keuze...</option>
       <
option id="1">Ja</option>
       <
option id="2">Nee</option>
       <
/select></td>
 <
/tr>
 <
tr>
   <
td>Begin tijd:</td>
   <
td><input name="$bt" type="text" size="12" maxlength="5" /> </td>
 <
/tr>
 <
tr>
   <
td>Eind tijd:</td>
   <
td><input name="$et" type="text" size="12" maxlength="5" /> </td>
 <
/tr>
 <
tr>
   <
td>Minimum leeftijd:</td>
   <
td><input name="$age" type="text" size="12" maxlength="3" /></td>
 <
/tr>
 <
tr>
   <
td valign="top">Line-up:</td>
   <
td height="140"><textarea name="$lineup" cols="35" rows="8"></textarea></td>
 <
/tr>
 <
tr>
   <
td>Muziek style(n):</td>
   <
td><input type="text" name="$styles" size="35" /></td>
 <
/tr>
 <
tr>
   <
td>Flyer:</td>
   <
td><input type="file" name="$flyer" /></td>
 <
/tr>
 <
tr>
   <
td colspan="2"><input type="submit" name="$send" value="Toevoegen" /></td>
 <
/tr>
<
/table>
<
/form>

?>


lijk dit een beetje ergens op?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aftertoucher
 
Aftertoucher

Aftertoucher

01/05/2006 15:36:00
Quote Anchor link
Klaasjan:
Begin eens kom je er niet uit meld je dan weer hier.


ik meld me ^^ zie post hierboven
 
Aftertoucher

Aftertoucher

01/05/2006 18:09:00
Quote Anchor link
bump <_<
 
Aftertoucher

Aftertoucher

03/05/2006 22:05:00
Quote Anchor link
bumperrrrr
 
Killerpuppy

Killerpuppy

03/05/2006 22:08:00
Quote Anchor link
heb geduld.

niet iedereen heeft de hele dag de tijd
 
Aftertoucher

Aftertoucher

03/05/2006 22:17:00
Quote Anchor link
ja maar ik wacht al een tijdje:P ik zet me post weer eff in het zonlicht:P
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

03/05/2006 22:32:00
Quote Anchor link
Ja het begint ergens op te lijken. Alleen de naam van de textboxjes zou ik niet met een $ laten beginnen.

Als iemand op toevoegen drukt dan gaat hij naar addparty.php

Op addparty.php ga je nu eerst kijken of alles wel gevuld is. Dat kan met isset en if

dus op addparty begin je met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
// als er niet op submit is gedrukt, of als er wel op is gedrukt maar niet alles ingevoerd is
if
(!$_POST['submit'] ||
$_POST['submit'] &&
(!
$_POST['naam'] ||
!
$_POST['lokatie'] ||  
!
$_POST['plaats'] ||
!
$_POST['organisator'])
enz,enz)

{

        echo "Je bent je naam, e-mail adres, onderwerp of bericht vergeten in te vullen. Ook kan het zijn ";
        echo "dat je een verkeerd e-mail adres hebt ingevuld.<p>";
    }

else
{
$sql="INSERT INTO( enz....

?>


hopelijk begrijp je de bedoeling nu kijk anders ook eens bij de scripts en op php.net want je bent echt niet de eerste die zoiets maakt.
hieronder staan nog een paar voorbeeldscriptjes
http://www.phphulp.nl/php/scripts/2/12/
http://www.phphulp.nl/php/scripts/2/166/
http://www.phphulp.nl/php/scripts/2/246/

succes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Aftertoucher

Aftertoucher

03/05/2006 22:46:00
Quote Anchor link
:) komen we een stuk verder mee, toppie!
(ik heb voor de flyer, maar gewoon een link input gemaakt om mee te beginnen (A)
ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?
// als er niet op submit is gedrukt, of als er wel op is gedrukt maar niet alles ingevoerd is
if
(!$_POST['submit'] ||
$_POST['submit'] &&
(!
$_POST['naam'] ||
!
$_POST['lokatie'] ||  
!
$_POST['plaats'] ||
!
$_POST['organisator'] ||
!
$_POST['url'] ||
!
$_POST['date'] ||
!
$_POST['vvk'] ||
!
$_POST['dvk'] ||
!
$_POST['tb'] ||
!
$_POST['bt'] ||
!
$_POST['et'] ||
!
$_POST['age'] ||
!
$_POST['lineup'] ||
!
$_POST['styles'] ||
!
$_POST['flyer'] ||)

{

        echo "Je bent 1 van de velden vergeten in te vullen!";
    }

else
{
$sql="INSERT INTO( enz....

?>

bij "INSERT INTO(
dan moet daarachter neem ik aan de db tabel naam komen?

ik heb nu dus ook een tabel aangemaakt in me db met phpmyadmin met net zoveel velden als die in de form staan.
naast de naam van het veld staan nog tich andere keuzes zoals Type, Documentatie Lengte/Waardes*, Collatie, Attributen, Null, Standaardwaarde**, Extra
moet ik daar nog iets mee doen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aftertoucher
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

03/05/2006 22:56:00
Quote Anchor link
Je mist nog een veld in je DB namelijk id deze moet als extra auto increment hebben en het moet een primary key zijn.

Voor de rest lees eens wat over TYPES ed kom je verder mee als wij je het nu vertellen dan leer je er niets van en trust me er staat wel wat op bijv google
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.