Formule voor pagina nummering, like: 1 ... 3 4 5 ... 54

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leon Kunst

Leon Kunst

07/02/2009 11:34:00
Quote Anchor link
Heren,

Ik heb een paginanummering systeem geschreven.
Deze doet nu simpel:

Eerste 1 2 3 4 5 laatste.

Ik heb een aantal variabelen:

$max_aantal = Aantal weer te geven pagina's (bijv 24).
$begin_aantal = ID waarbij de database voor die pagina moet gaan lezen.
$i = Huidige paginanummer.

Nu zit ik echter met een probleem.

Stel ik heb 40000 records. Ik geeft 250 records per pagina weer... dat zou betekenen dat ik 160 pagina nummers krijg...

Dat is natuurlijk te veel van het goede... Ik wil dit graag opvangen door ... te gebruiken (Hyves gebruikt het oa ook).

Dan krijg ik dus niet:

1 2 3 4 5 6 7 8 etc tot 160
maar:
1 ... 5(geselecteerd) 6 7 8 9 ... 160

Nu zit ik alleen mijn hersens al te kraken... Maar ik kom niet uit de formule / if,else statements...

Iemand enig idee hoe ik dit kan realiseren?

bvd,

Leon
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 03:20:46
 
Bart Tuma

Bart Tuma

07/02/2009 11:39:00
 

07/02/2009 11:47:00
Quote Anchor link
pagination php
Tutorials genoeg :-).
 
Leon Kunst

Leon Kunst

07/02/2009 13:21:00
Quote Anchor link
Pff

Ik kom er echt niet uit...

Ik heb een aantal scripts doorgekeken, maar het wil niet zoals ik het wil.
Het hoeft ook niet zo heel erg uitgebreid...

Stel je hebt pagina 1-24, en ik wil maar 10 nummers laten zien.
En mijn huidigep pagina is 12, dan moet ik dit als resultaat krijgen

11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 24

Ik zit gewoon met de logica die er achter zit. Ik breek me de nek erover...

Want stel dat ik pagina 22 geselecteerd heb, dan moet het er zo uit komen te zien:

21 22 23 24

Dan moeten er geen ... komen, omdat er geen 10 nummers weergegeven hoeven te worden...

Wie o wie kan me ondersteunen of tips geven?
Het is een flink geklooi met if statements... maar welke en waar?...
 
Leon Kunst

Leon Kunst

08/02/2009 13:27:00
Quote Anchor link
*bump
 
Leon Kunst

Leon Kunst

10/02/2009 22:11:00
Quote Anchor link
Nobody?....
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

10/02/2009 22:32:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/scripts/3/1323/

Misschien dat je daar wat aan hebt. Tis geen echte 'pagination', maar zorgt wel voor de nodige nummering.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.