Foto-upload met resize, watermerk probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maes Timmy

Maes Timmy

19/08/2007 18:25:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/scripts/2/638/

Als ik dit script gebruik, heb ik een klein probleempje, nl:

Ik heb altijd een probleem dat na upload de afbeelding niet word weergegeven ...

Forbidden
You don't have permission to access /~tbounce/upload/fototje.jpg on this server.

Maar ik weet het probleem al, als ik kijk op de ftp, dan is die file CHMOD 600 ...
nochtans heb ik die map ge CHMOD naar 777 maar na upload doet ie dat niet op die afbeelding, weet er iemand hoe ik die afbeelding kan CHMODden naar 666 of 777 na upload?
Want nu moet ik steeds opnieuw die map CHMODden ...

Reeds dank bij voorbaat, vermoedelijk is dit niet zo een grote aanpassing
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 01:29:57
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/08/2007 18:29:00
Quote Anchor link
Regel 62 van het script even aanpassen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
        //--- upload image naar $path
    move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $path . $_FILES['userfile']['name']);
    chmod ($_FILES['userfile']['name'], 0644);
?>

Overigens is het niet altijd slim om de name van de user klakkeloos over te nemen. Ik pas meestal nog een regex toe die gekke tekens uit de nieuwe bestandsnaam haalt.
 
Maes Timmy

Maes Timmy

20/08/2007 05:58:00
Quote Anchor link
het werkt niet, ik krijg volgende error:

Warning: chmod() [function.chmod]: No such file or directory in /home/lamar/public_html/administratieupload.php on line 82
Upload successful, one moment plz
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maes Timmy
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/08/2007 06:07:00
Quote Anchor link
Klopt, die $path moet er nog voor. Had je ook zelf kunnen zien met enig zoeken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
        //--- upload image naar $path
    move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $path . $_FILES['userfile']['name']);
    chmod ($path . $_FILES['userfile']['name'], 0644);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.