Fout in gastenboekregel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen Wichers

Jeroen Wichers

26/10/2010 19:02:15
Quote Anchor link
Dag mensen,

ik ben nieuw hier. Ben net begonnen met het maken van een website, heb daarvoor een script van een PHP-gastenboek gebruikt. Ik ben echter bezig met het aanpassen hiervan. In plaats van sommige links te openen in het hele frame wil ik die als pop-up tevoorschijn halen. Bij sommige is het al gelukt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
[b]<a href="#" onclick="Popup=window.open('reply.php','Popup','toolbar=no, location=no,status=no,menubar=no,scrollbars=no,resizable=no, width=680,height=750'); return false;"><FONT SIZE="2">Nieuw bericht toevoegen</a>[/b]

Echter bij een ander kom ik een probleem tegen:

[b]echo '<br><B>[ <a href="reply.php?id='.$id.'">Reageer</A> ] [ <a href="#" onclick="Popup=window.open('edit.php?id='.$id.'','Popup','toolbar=no, location=no,status=no,menubar=no,scrollbars=no,resizable=no, width=680,height=750'); return false;">Bewerk</a> ]</B><BR>';[/b]


Als ik de pagina open krijg ik de volgende melding:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
[b]Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /var/www/vhosts/battum-fm.nl/httpdocs/gastenboek/berichten.php on line 143[/b]


Dat gaat dus over de bewuste regel. Iemand een idee?

Alvast bedankt!

Groeten Jeroen
Gewijzigd op 27/10/2010 17:11:08 door Jeroen Wichers
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:56:41
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

26/10/2010 19:26:29
Quote Anchor link
Kijk even in berichten.php op regel 142, 143 of 144 of daar wel een ; staat aan het einde van de regel. Want letterlijk vertaald zegt dit:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /var/www/vhosts/battum-fm.nl/httpdocs/gastenboek/berichten.php on line 143

Parseer error: Syntax error, onverwachte string, verwacht ',' of ';' op
/var/www/vhosts/battum-fm.nl/httpdocs/gastenboek/berichten.php op regelnummer 143
Gewijzigd op 26/10/2010 19:27:03 door Dalando De Zuil
 
Jeroen Wichers

Jeroen Wichers

26/10/2010 19:49:05
Quote Anchor link
Dank je voor je antwoord. Ik heb dat echter al gekeken. Heb even een groter stukje voor je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
if($location == '')
    {
        echo "";
    }
    else
    {
        echo 'Plaats: '.$location.'<BR>';
    }
    echo '<br><B>[ <a href="reply.php?id='.$id.'">Reageer</A> ] [ <a href="#" onclick="Popup=window.open('edit.php?id='.$id.' ','Popup','width=680,height=750'); return false;">Bewerk</a> ]</B><BR>';
    echo '</TD><TD BGCOLOR="#B8D0C8" HEIGHT="0" valign=top>';
    echo '<font size=1><img src="images/post.gif" alt='.$ip.'>&nbsp;<I>'.$subject.'</I><br><br></font>'.$tekst.'<br><br></TD></TR>';
}
?>



Super dat je in ieder geval me wilt helpen!
Gewijzigd op 27/10/2010 17:10:35 door Jeroen Wichers
 
Milo S

Milo S

26/10/2010 19:50:39
Quote Anchor link
Gooi je script in code tags, dit is kut lezen
 
Joakim Broden

Joakim Broden

26/10/2010 19:58:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Popup=window.open('edit.php?id='.$id.' ','Popup','width=680,height=750'


daar zit de fout, je hebt allemaal ', dat mag niet als je echo ' gebruikt... Maak dit er eens van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Popup=window.open(\'edit.php?id='.$id.'\',\'Popup\',\'width=680\',\'height=750\'
Gewijzigd op 26/10/2010 19:59:48 door Joakim Broden
 
Jeroen Wichers

Jeroen Wichers

26/10/2010 22:18:14
Quote Anchor link
Sorry, ik wist niet hoe ik het in code tags kon zetten. Helemaal super Oetzie en mijn achternaam (:P), dank je voor je hulp! Alleen één dingetje nog, nu 'luistert' de browser niet naar de tags als scrollbars=no en de grootte van de pop-up. Kan dit veranderd worden of?
Gewijzigd op 26/10/2010 22:27:35 door Jeroen Wichers
 
Joakim Broden

Joakim Broden

27/10/2010 08:41:40
Quote Anchor link
Ik heb even voor je naar gekeken en het schijnt bij window.open je niet alles in ' moet zetten, in de derde parameter zet je waarschijnlijk alle instellingen, zoals je in het onderstaande voorbeeld ziet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
window.open ("http://www.javascript-coder.com","mywindow","location=1,status=1,scrollbars=1,width=100,height=100");
 
Jeroen Wichers

Jeroen Wichers

27/10/2010 15:48:18
Quote Anchor link
Jah inderdaad, bedankt! Top :D
 
Milo S

Milo S

27/10/2010 16:56:30
Quote Anchor link
Gooi het nou in code tags! En zeker de volgende post gebruik:

[.code][./code] <- zonder de puntjes...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.