fout in klant nummer script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan -

Stefan -

22/01/2006 03:14:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een scriptje en er zit een foutje in. bij klant nummer kan ik alleen cijvers invoeren en ik wil cijvers en letter kunne invoeren.
Kan iemand vertellen wat ik in de onderstaande script fout heb gedaan? en wat eraan verander moet worden?

alvast bedankt stefan!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?
    if(!isset($req))
        exit;

    include '../winkelwagen/php/database-mysql.php';
    include '../winkelwagen/php/db.php';
    include '../winkelwagen/php/html_css.php';

    function
GenerateID($length)
    {
    $pool = "ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ";
        $pool .= "abcdefghijklmnopqrstuvwxyz";
        $pool .= "0123456789";
        mt_srand ((double) microtime() * 1000000);
        $unique_id = "";
        for ($i = 0; $i < $length; $i++)
            $unique_id .= substr($pool, (mt_rand()%(strlen($pool))), 1);
        return ($unique_id);
    }


    if(isset($req) && $req == 'list')
    {
    html_header();
        $res = $db->query_exec("SELECT * FROM users ORDER BY bedrijfsnaam");
        $num = $db->numrows($res);

        ?>

<CENTER>
<H2>Klanten overzicht</H2>
<TABLE><TR><TD BGCOLOR="#000000">
<TABLE BORDER="0" CELLSPACING="1" CELLPADDING="2">
<TR>
<TD CLASS="heading">klantnr.</TD>
<TD CLASS="heading">bedrijfsnaam</TD>
<TD CLASS="heading">&nbsp;</TD>
<TD CLASS="heading">&nbsp;</TD>
</TR>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
            for($i = 0; $i < $num; $i++)
            {
    $arr = $db->fetch_assoc($res, $i);
                ?>

<TR>
<TD CLASS="content">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['klantnummer']?>
</TD>
<TD CLASS="content">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['bedrijfsnaam']?>
</TD>
<TD CLASS="content"><A HREF="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$PHP_SELF?>
?req=mod&id=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['id']?>
" CLASS="normal">wijzig</A></TD>
<TD CLASS="content"><A HREF="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$PHP_SELF?>
?req=del&id=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['id']?>
" CLASS="normal">wis</A></TD>
</TR>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
            }
        ?>

</TABLE>
</TD></TR></TABLE>
</CENTER>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
    }

    if(isset($id) && isset($req) && $req == 'mod')
    {
    if(isset($do) && $do == 1)
        {
    $sql  = "UPDATE users SET klantnummer = '$klantnummer', bedrijfsnaam = '$bedrijfsnaam', contactpersoon = '$contactpersoon', email = '$email', tel = '$tel', fax = '$fax', afleveradres = '$afleveradres', afleverpostcode_cijfers = '$afleverpostcode_cijfers', afleverpostcode_letters = '$afleverpostcode_letters', afleverplaats = '$afleverplaats', faktuuradres = '$faktuuradres', faktuurpostcode_cijfers = '$faktuurpostcode_cijfers', faktuurpostcode_letters = '$faktuurpostcode_letters', faktuurplaats = '$faktuurplaats' ";
            $sql .= $pass==''?'':", pass = '".md5($pass)."' ";
            $sql .= "WHERE id = $id";
            $db->query_exec($sql);
            Header("Location: $PHP_SELF?req=list");
            exit;
        }

        html_header();
        $res = $db->query_exec("SELECT * FROM users WHERE id = $id");
        $arr = $db->fetch_assoc($res);
        ?>

<CENTER>
<H2>Klant wijzigen</H2>
<FORM ACTION="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$PHP_SELF?>
" METHOD="POST">
<INPUT TYPE="hidden" NAME="req" VALUE="mod">
<INPUT TYPE="hidden" NAME="do" VALUE="1">
<INPUT TYPE="hidden" NAME="id" VALUE="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$id?>
">
<TABLE BORDER="0" CELLSPACING="7" CELLPADDING="2">
<TR>
<TD CLASS="content" VALIGN="top">E-Mail Adres:</TD>
<TD CLASS="content"><INPUT TYPE="text" NAME="klantnummer" VALUE="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['klantnummer']?>
"></TD>
</TR>
<TR>
<TD CLASS="content" COLSPAN="2"><B>Indien u geen wachtwoord invult, blijft de oude behouden</B></TD>
</TR>
<TR>
<TD CLASS="content" VALIGN="top">Wachtwoord:</TD>
<TD CLASS="content"><INPUT TYPE="text" NAME="pass" VALUE=""></TD>
</TR>
<TR>
<TD CLASS="content" VALIGN="top">Bedrijfsnaam:</TD>
<TD CLASS="content"><INPUT TYPE="text" NAME="bedrijfsnaam" SIZE="50" VALUE="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['bedrijfsnaam']?>
"></TD>
</TR>
<TR>
<TD CLASS="content" VALIGN="top">Contactpersoon:</TD>
<TD CLASS="content"><INPUT TYPE="text" NAME="contactpersoon" VALUE="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['contactpersoon']?>
"></TD>
</TR>
<TR>
<TD CLASS="content" VALIGN="top">E-mail:</TD>
<TD CLASS="content"><INPUT TYPE="text" NAME="email" VALUE="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['email']?>
"></TD>
</TR>

<TR>
<TD CLASS="content" VALIGN="top">Telefoon:</TD>
<TD CLASS="content"><INPUT TYPE="text" NAME="tel" SIZE="20" VALUE="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['tel']?>
"></TD>
</TR>

<TR>
<TD CLASS="content" VALIGN="top">Fax:</TD>
<TD CLASS="content"><INPUT TYPE="text" NAME="fax" SIZE="20" VALUE="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['fax']?>
"></TD>
</TR>


<TR>
<TD CLASS="content" VALIGN="top">Afleveradres:</TD>
<TD CLASS="content">
<INPUT TYPE="text" NAME="afleveradres" VALUE="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['afleveradres']?>
" SIZE="45">
<BR>
<INPUT TYPE="text" NAME="afleverpostcode_cijfers" SIZE="5" VALUE="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['afleverpostcode_cijfers']?>
">&nbsp;&nbsp;<INPUT TYPE="text" NAME="afleverpostcode_letters" SIZE="3" VALUE="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['afleverpostcode_letters']?>
">&nbsp;&nbsp;&nbsp;<INPUT TYPE="text" NAME="afleverplaats" VALUE="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['afleverplaats']?>
">
</TD>
</TR>
<TR>
<TD CLASS="content" VALIGN="top">Factuuradres:</TD>
<TD CLASS="content">
<INPUT TYPE="text" NAME="faktuuradres" VALUE="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['faktuuradres']?>
" SIZE="45">
<BR>
<INPUT TYPE="text" NAME="faktuurpostcode_cijfers" SIZE="5" VALUE="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['faktuurpostcode_cijfers']?>
">&nbsp;&nbsp;<INPUT TYPE="text" NAME="faktuurpostcode_letters" SIZE="3" VALUE="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['faktuurpostcode_letters']?>
">&nbsp;&nbsp;&nbsp;<INPUT TYPE="text" NAME="faktuurplaats" VALUE="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arr['faktuurplaats']?>
">
</TD>
</TR>
</TABLE>
<BR>
<INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="wijzigen">
</FORM>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
    }

    if(isset($req) && $req == 'add')
    {
    if(isset($do) && $do == 1)
        {
    if($pass == '')
                $pass = GenerateID(8);
            $pass1 = $pass;
            $pass = md5($pass);
            $num = $db->fetch_column($db->query_exec("SELECT COUNT(*) FROM users WHERE klantnummer = '$klantnummer'"));
            html_header();
            if($num > 0) {
                ?>
Gewijzigd op 03/02/2006 17:35:00 door Stefan -
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 20:55:45
 
Niek Berckmans

Niek Berckmans

22/01/2006 10:11:00
Quote Anchor link
Is klantnummer in je db een INT veld? Als dit zo is even INT veranderen in VARCHAR.
 
Stefan -

Stefan -

22/01/2006 13:04:00
Quote Anchor link
Hij staat al op VARCHAR
(klantnummer varchar(50) Ja NULL )
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/01/2006 13:15:00
Quote Anchor link
Kan je iets precieser zijn? Foutmeldingen met error reporting op all, waar gaat het fout etc etc.

Een script hier neer pleuren en verwachten dat wij alles fixen is niet de bedoeling...

Ik gok overigens dat er ergens een is_numeric staat maar dat kan ik zo niet beoordelen.
 
Stefan -

Stefan -

22/01/2006 14:06:00
Quote Anchor link
Misschien is dit mij eerste post ooit!.

hij geeft login onjuist.

de bedoeling is ipv een klant nummer een e-mail adres te maken.

als ik 12234 doe dan logt hij in en als ik abc doe dan niet.

heb ik het zo goed uitgelegd? of wou je meer informatie?

alvast bedankt, Stefan
 
Barman V

Barman V

22/01/2006 14:35:00
Quote Anchor link
Met "echo" kan je nagaan waar hij komt in je code, nadat je probeert in te loggen. Dus dan kan je nagaan wat je code verkeert doet.
Hij geeft login onjuist, dan kan je met echo dus nagaan waarom hij een onjuist geeft.

Ik heb weinig zin om zonder foutmelding en regelnummer je code na te gaan.

Succes
 
Stefan -

Stefan -

04/02/2006 14:20:00
Quote Anchor link
Kan het zijn dat de fotu in regel nummer
59. $num = $db->numrows($res);
73, for($i = 0; $i < $num; $i++)
175, $num = $db->fetch_column($db->query_exec("SELECT COUNT(*) FROM users WHERE klantnummer = '$klantnummer'"));

177, if($num > 0) {


Zit de fout dan in $num ?

alvast bedankt, Stefan
 
Stefan -

Stefan -

08/02/2006 11:13:00
Quote Anchor link
Kan iemand mijn verder helpen.
of is de informatie die ik geef te gering?

alvast bedankt, Stefan
 
Stefan -

Stefan -

11/03/2006 00:02:00
Quote Anchor link
kan iemand me nog helpen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.