fout met loginscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Barttje R

Barttje R

12/02/2007 20:14:00
Quote Anchor link
hey ik heb hier een stukje van login script maar hij doet het niet, hij blijft elke keer als ik op inloggen druk weer opnieuw de pagina laden... het heeft iets met de password te maken benk al achter maar ik weet niet wat er precies fout is... :S

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
    $name  = $_POST['name'];
  $pass  = md5($_POST['pass']);
$sql   = mysql_query("SELECT id, pass FROM users WHERE name='".$name."'") or die("Error handling the database...");

  if(mysql_num_rows($sql) > 0) {
   $db = mysql_fetch_assoc($sql);

   if(!strcmp($pass, $db['pass']))
   {
    // Actie bij correcte gegevens
   } else {
    // Actie bij onjuiste gegevens
   }
  }
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barttje R
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 08:44:31
 

12/02/2007 20:22:00
Quote Anchor link
heb je het passwoord MD5() geencrypt in de database staan ?
 
Barttje R

Barttje R

12/02/2007 20:24:00
Quote Anchor link
jah deze heb ik nog een keer nagecheckt maar die is oowk in MD5 modes
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

12/02/2007 20:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$query
= "SELECT id FROM users WHERE name = '".mysql_real_escape_string($_POST['name'])."' AND password = '".mysql_real_escape_string(md5($_POST['pass']))."'";
$result = mysql_query($query);

if($result && mysql_num_rows($result) == 1)
{

// Actie bij correcte gegevens
}else{
// Actie bij onjuiste gegevens
}
?>


Probeer dat eens.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Kapteijn
 
Barttje R

Barttje R

12/02/2007 20:32:00
Quote Anchor link
Fatal error: Call to undefined function: mysql_real_escape_string() in c:\phpdev\www\maffia_grand_fortune\tests\dbtest\index.php on line 8


owja je had md5() bij name gedaan maar diej moest bij pass
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

12/02/2007 20:37:00
Quote Anchor link
Als je server geen mysql_real_escape_string kent word het tijd om een nieuwe hoster uit te zoeken, dat word al ondersteund vanaf PHP 4.3.0 van 27-Dec-2002...
 
Barttje R

Barttje R

12/02/2007 20:40:00
Quote Anchor link
ik gebruik phpdev en diej runt php 4.2.3
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2007 20:55:00
Quote Anchor link
if(!strcmp($pass, $db['pass']))

Gebruik dit wel op de juiste manier.

if(strcmp($pass, $db['pass']) == 0)
 
Barttje R

Barttje R

12/02/2007 21:01:00
Quote Anchor link
dat werkt oowk niet... :S
 
Barttje R

Barttje R

13/02/2007 16:15:00
Quote Anchor link
ik heb nu nog wat andere dingen geprobeert zoals de ! in strcmp weg halen
resultaat: kan met elk (wacht)woord inlogggen...
voor de rest weet ik het niet meer... :S

kan egt niemand mij hier meej helpen???

mvg, Barttje
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.