Foutief Contactformulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »
Bart Matsko

Bart Matsko

24/03/2013 12:42:02
Quote Anchor link
Hallo phpBB,

Ik ben nieuw op dit forum en wil even zeggen dat het er leuk uit ziet! :)
Maar nu mijn vraag, ik ben bezig met een website te bouwen voor een goed doel. Daar moet geld voor ingezameld worden en daarom houden we acties. Voor één van die acties leek het me leuk als je je kon opgeven via de website. Ik zocht dus op google een PHP Contactformulier en veranderde deze een beetje.

Nu ben ik een beetje thuis en HTML en nog niet zo goed in PHP waardoor mij dit toch niet gelukt is. Als ik namelijk de webpagina laad komt er dit: Afbeelding

Dit is mijn script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
<?php
session_start(); // zorg ervoor dat session_start ALTIJD bovenaan ALLES van je pagina staat, anders werkt het niet!
 
/*******************************
*        CONTACT FORMULIER                     *
*        contactformulier.php             *
*                                                             *
*        Author: Miranda Verburg         *
*        Datum: 10 september 2010     *
*                                                             *
*        Pas het e-mail adres aan     *
*        bij $mail_ontv en upload   *
*        het naar je webserver..         *
********************************/

// E-mailadres van de ontvanger

$mail_ontv = '[email protected]'; // <<<----- voer jouw e-mailadres hier in!

// Speciale checks voor naam en e-mailadres

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // naam controle
    if (empty($_POST['naam']))
        $naam_fout = 1;
    // e-mail controle
    if (function_exists('filter_var') && !filter_var($_POST['mail'], FILTER_VALIDATE_EMAIL))
            $email_fout = 1;
    // antiflood controle
    if (!empty($_SESSION['antiflood']))
    {

        $seconde = 20; // 20 seconden voordat dezelfde persoon nog een keer een e-mail mag versturen
        $tijd = time() - $_SESSION['antiflood'];
        if($tijd < $seconde)
            $antiflood = 1;
    }
}


// Kijk of alle velden zijn ingevuld - naam mag alleen uit letters bestaan en het e-mailadres moet juist zijn
if (($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && (!empty($antiflood) || empty($_POST['naam']) || !empty($naam_fout) || empty($_POST['mail']) || !empty($email_fout) || empty($_POST['bericht']) || empty($_POST['aantal']) || empty($_POST['onderwerp']))) || $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'GET')
{

    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

        if (!empty($naam_fout))
            echo '<p>Uw naam is niet ingevuld.</p>';
        elseif (!empty($email_fout))
            echo '<p>Uw e-mailadres is niet juist.</p>';
        elseif (!empty($antiflood))
            echo '<p>U mag slechts &eacute;&eacute;n bericht per ' . $seconde . ' seconde versturen.</p>';
        else
            echo '<p>U bent uw naam, e-mailadres, aantal, onderwerp of bijzonderheden vergeten in te vullen.</p>';
    }

        
  // HTML e-mail formlier
  echo '<form method="post" action="' . $_SERVER['REQUEST_URI'] . '" />
  <p>
  
      <label for="naam">Naam:</label><br />
      <input type="text" id="naam" name="naam" value="'
. (isset($_POST['naam']) ? htmlspecialchars($_POST['naam']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="mail">E-mailadres:</label><br />
      <input type="text" id="mail" name="mail" value="'
. (isset($_POST['mail']) ? htmlspecialchars($_POST['mail']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="aantal">Aantal:</label><br />
      <input type="text" id="aantal" name="aantal" value="'
. (isset($_POST['aantal']) ? htmlspecialchars($_POST['aantal']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="onderwerp">Onderwerp: (in dit geval vult u '
High Tea' in)</label><br />
      <input type="text" id="onderwerp" name="onderwerp" value="'
. (isset($_POST['onderwerp']) ? htmlspecialchars($_POST['onderwerp']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="bericht">Bijzonderheden: (als dit niet van toepassing is, vult u '
niks' of 'niet van toepassing' etc in)</label><br />
      <textarea id="bericht" name="bericht" rows="8" style="width: 200px;">'
. (isset($_POST['bericht']) ? htmlspecialchars($_POST['bericht']) : '') . '</textarea><br />
      
      <input type="submit" name="submit" value=" Versturen " />

  </p>
  </form>'
;
}

// versturen naar
else
{      
  // set datum
  $datum = date('d/m/Y H:i:s');
    
  $inhoud_mail = "===================================================\n";
  $inhoud_mail .= "Opgeven High Tea " . $_SERVER['HTTP_HOST'] . "\n";
  $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
  
  $inhoud_mail .= "Naam: " . htmlspecialchars($_POST['naam']) . "\n";
  $inhoud_mail .= "E-mail adres: " . htmlspecialchars($_POST['mail']) . "\n";
  $inhoud_mail .= "Aantal: " . htmlspecialchars($_POST['aantal']) . "\n";
  $inhoud_mail .= "Bericht:\n";
  $inhoud_mail .= htmlspecialchars($_POST['bericht']) . "\n\n";
    
  $inhoud_mail .= "Verstuurd op " . $datum . " via het IP adres " . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . "\n\n";
    
  $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
  
  // --------------------
  // spambot protectie
  // ------
  // van de tutorial: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/beveiliging/spam-vrije-contact-formulieren/340/
  // ------

  
  $headers = 'From: ' . htmlspecialchars($_POST['naam']) . ' <' . $_POST['mail'] . '>';
  
  $headers = stripslashes($headers);
  $headers = str_replace('\n', '', $headers); // Verwijder \n
  $headers = str_replace('\r', '', $headers); // Verwijder \r
  $headers = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $headers)); // Slashes van quotes
  
  $_POST['onderwerp'] = str_replace('\n', '', $_POST['onderwerp']); // Verwijder \n
  $_POST['onderwerp'] = str_replace('\r', '', $_POST['onderwerp']); // Verwijder \r
  $_POST['onderwerp'] = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $_POST['onderwerp'])); // Slashes van quotes
  
  if (mail($mail_ontv, $_POST['onderwerp'], $inhoud_mail, $headers))
  {

      // zorg ervoor dat dezelfde persoon niet kan spammen
      $_SESSION['antiflood'] = time();
      
      echo '<h1>Uw verzoek is verzonden</h1>
      
      <p>Bedankt voor het deelnemen van deze actie.</p>'
;
  }

  else
  {
      echo '<h1>Uw verzoek is niet verzonden</h1>
      
      <p><b>Onze excuses.</b> Uw verzoek kon niet verzonden worden.<br>Blijft dit probleem voorkomen, neem dan contact op met <b><a href="mailto:[email protected]">Naam plus achternaam: [email protected]</a></b></p>'
;
  }
}

?>


Het zou fijn zijn als iemand me kon helpen!
Alvast bedankt, Bart
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 19:15:27
 
Erwin H

Erwin H

24/03/2013 12:48:10
Quote Anchor link
Tip 1: begin met structureel debuggen. Desnoods door regel voor regel te controleren of je script wordt uitgevoerd. Begin met een nieuw php bestand en kopieer daar regel voor regel (wel rekening houden met juiste afsluitende haakjes etc) bovenstaande in, per keer voer je het uit totdat het niet meer werkt. Dan weet je waar de fout zit.

En misschien al een start, dit gaat in elk geval fout:
<label for="onderwerp">Onderwerp: (in dit geval vult u 'High Tea' in)</label>

De hele string staat tussen enkele quotes, dus de quotes die je om High Tea hebt staan sluiten die string af. Je zal deze enkele quotes moeten escapen:
<label for="onderwerp">Onderwerp: (in dit geval vult u \'High Tea\' in)</label>
 
Bart Matsko

Bart Matsko

24/03/2013 13:16:27
Quote Anchor link
Bedankt, de fout zat inderdaad in de '

Zoals je nu weet ben ik nog niet zo thuis in php, maar nu heb ik weer wat geleerd. :)

Erwin H op 24/03/2013 12:48:10:
Tip 1: begin met structureel debuggen. Desnoods door regel voor regel te controleren of je script wordt uitgevoerd. Begin met een nieuw php bestand en kopieer daar regel voor regel (wel rekening houden met juiste afsluitende haakjes etc) bovenstaande in, per keer voer je het uit totdat het niet meer werkt. Dan weet je waar de fout zit.

En misschien al een start, dit gaat in elk geval fout:
<label for="onderwerp">Onderwerp: (in dit geval vult u 'High Tea' in)</label>

De hele string staat tussen enkele quotes, dus de quotes die je om High Tea hebt staan sluiten die string af. Je zal deze enkele quotes moeten escapen:
<label for="onderwerp">Onderwerp: (in dit geval vult u \'High Tea\' in)</label>




Toevoeging op 24/03/2013 13:19:01:

Eigenlijk heb ik nog 2 vragen.

Vraag 1: Het liefst zou ik ook het invul vakje 'Onderwerp' weghalen en dat het onderwerp automatisch: 'Opgeven High Tea' word bij elke mail. Misschien weet je dit ook wel?

Vraag 2: Kan het zo zijn dat bij het vakje 'Bijzonderheden' al automatisch 'Geen bijzonderheden' staat. Zodat ze dit alleen hoeven te vervangen als dit van toepassing is?

Alvast bedankt!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/03/2013 21:40:47
Quote Anchor link
Door zelf logisch na te denken (en wat te proberen), kun je op die beide vragen zelf een antwoord vinden.

Vraag 1:
Sloop alles wat met onderwerp te maken heeft, uit het script:
Op regel 39 staat wat, verwijder het deel over het onderwerp in je formulier (regels 66/67) en regel 110 t/m 112 kunnen er ook uit. Op regel 114 vervang je $_POST['onderwerp'] door 'High tea'

Vraag 2: regel 70 van de '' maak je 'geen bijzonderheden'
 
Bart Matsko

Bart Matsko

24/03/2013 21:57:21
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 24/03/2013 21:40:47:
Door zelf logisch na te denken (en wat te proberen), kun je op die beide vragen zelf een antwoord vinden.

Vraag 1:
Sloop alles wat met onderwerp te maken heeft, uit het script:
Op regel 39 staat wat, verwijder het deel over het onderwerp in je formulier (regels 66/67) en regel 110 t/m 112 kunnen er ook uit. Op regel 114 vervang je $_POST['onderwerp'] door 'High tea'

Vraag 2: regel 70 van de '' maak je 'geen bijzonderheden'



Aller eerst bedankt voor het reageren.

Ik ben nog niet goed thuis in php en had al van alles geprobeerd. Wist echt geen raad meer, vandaar dat ik het hier postte.

Vraag 2 is me gelukt, maar als ik precies doe wat jij zegt bij vraag 1 krijg ik hetzelfde probleem...
Ik heb nu deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
<?php
session_start(); // zorg ervoor dat session_start ALTIJD bovenaan ALLES van je pagina staat, anders werkt het niet!
 
/*******************************
*        CONTACT FORMULIER                     *
*        contactformulier.php             *
*                                                             *
*        Author: Miranda Verburg         *
*        Datum: 10 september 2010     *
*                                                             *
*        Pas het e-mail adres aan     *
*        bij $mail_ontv en upload   *
*        het naar je webserver..         *
********************************/

// E-mailadres van de ontvanger

$mail_ontv = 'email@website'; // <<<----- voer jouw e-mailadres hier in!

// Speciale checks voor naam en e-mailadres

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // naam controle
    if (empty($_POST['naam']))
        $naam_fout = 1;
    // e-mail controle
    if (function_exists('filter_var') && !filter_var($_POST['mail'], FILTER_VALIDATE_EMAIL))
            $email_fout = 1;
    // antiflood controle
    if (!empty($_SESSION['antiflood']))
    {

        $seconde = 20; // 20 seconden voordat dezelfde persoon nog een keer een e-mail mag versturen
        $tijd = time() - $_SESSION['antiflood'];
        if($tijd < $seconde)
            $antiflood = 1;
    }
}


// Kijk of alle velden zijn ingevuld - naam mag alleen uit letters bestaan en het e-mailadres moet juist zijn
if (($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && (!empty($antiflood) || empty($_POST['naam']) || !empty($naam_fout) || empty($_POST['mail']) || !empty($email_fout) || empty($_POST['bericht2']) || empty($_POST['bericht']) || empty($_POST['aantal']) || $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'GET')
{

    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

        if (!empty($naam_fout))
            echo '<p>Uw naam is niet ingevuld.</p>';
        elseif (!empty($email_fout))
            echo '<p>Uw e-mailadres is niet juist.</p>';
        elseif (!empty($antiflood))
            echo '<p>U mag slechts &eacute;&eacute;n bericht per ' . $seconde . ' seconde versturen.</p>';
        else
            echo '<p>U bent uw naam, e-mailadres, aantal, onderwerp of bijzonderheden vergeten in te vullen.</p>';
    }

        
  // HTML e-mail formlier
  echo '<form method="post" action="' . $_SERVER['REQUEST_URI'] . '" />
  <p>
  
      <label for="naam">Uw naam:</label><br />
      <input type="text" id="naam" name="naam" value="'
. (isset($_POST['naam']) ? htmlspecialchars($_POST['naam']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="mail">E-mailadres: (we gebruiken dit om u op de hoogte te houden van evt. wijzigingen)</label><br />
      <input type="text" id="mail" name="mail" value="'
. (isset($_POST['mail']) ? htmlspecialchars($_POST['mail']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="aantal">Aantal:</label><br />
      <input type="text" id="aantal" name="aantal" value="'
. (isset($_POST['aantal']) ? htmlspecialchars($_POST['aantal']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="bericht2">Alle namen:</label><br />
      <textarea id="bericht2" name="bericht2" rows="8" style="width: 200px;">'
. (isset($_POST['bericht2']) ? htmlspecialchars($_POST['bericht2']) : '') . '</textarea><br />
      
      <label for="bericht">Bijzonderheden:</label><br />
      <textarea id="bericht" name="bericht" rows="8" style="width: 200px;">'
. (isset($_POST['bericht']) ? htmlspecialchars($_POST['bericht']) : 'Niet van toepassing.') . '</textarea><br />
      
      <input type="submit" name="submit" value=" Versturen " />

  </p>
  </form>'
;
}

// versturen naar
else
{      
  // set datum
  $datum = date('d/m/Y H:i:s');
    
  $inhoud_mail = "===================================================\n";
  $inhoud_mail .= "Opgeven High Tea " . $_SERVER['HTTP_HOST'] . "\n";
  $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
  
  $inhoud_mail .= "Uw naam: " . htmlspecialchars($_POST['naam']) . "\n";
  $inhoud_mail .= "E-mail adres: " . htmlspecialchars($_POST['mail']) . "\n";
  $inhoud_mail .= "Aantal: " . htmlspecialchars($_POST['aantal']) . "\n";
  $inhoud_mail .= "Alle namen:\n";
  $inhoud_mail .= htmlspecialchars($_POST['bericht2']) . "\n\n";
  $inhoud_mail .= "Bijzonderheden:\n";
  $inhoud_mail .= htmlspecialchars($_POST['bericht']) . "\n\n";
    
  $inhoud_mail .= "Verstuurd op " . $datum . " via het IP adres " . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . "\n\n";
    
  $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
  
  // --------------------
  // spambot protectie
  // ------
  // van de tutorial: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/beveiliging/spam-vrije-contact-formulieren/340/
  // ------

  
  $headers = 'From: ' . htmlspecialchars($_POST['naam']) . ' <' . $_POST['mail'] . '>';
  
  $headers = stripslashes($headers);
  $headers = str_replace('\n', '', $headers); // Verwijder \n
  $headers = str_replace('\r', '', $headers); // Verwijder \r
  $headers = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $headers)); // Slashes van quotes
  
  if (mail($mail_ontv, 'High Tea' , $inhoud_mail, $headers))
  {

      // zorg ervoor dat dezelfde persoon niet kan spammen
      $_SESSION['antiflood'] = time();
      
      echo '<h1>Uw verzoek is verzonden</h1>
      
      <p>Bedankt voor het deelnemen van deze actie.</p>'
;
  }

  else
  {
      echo '<h1>Uw verzoek is niet verzonden</h1>
      
      <p><b>Onze excuses.</b> Uw verzoek kon niet verzonden worden.<br>Blijft dit probleem voorkomen, neem dan contact op met <b><a href="mailto:[email protected]">Een naampje: email@website</a></b></p>'
;
  }
}

?>
Gewijzigd op 24/03/2013 22:03:30 door Bart Matsko
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/03/2013 22:11:25
Quote Anchor link
Bart Matsko op 24/03/2013 21:57:21:
Ik ben nog niet goed thuis in php en had al van alles geprobeerd. Wist echt geen raad meer, vandaar dat ik het hier postte.

Het is niet (alleen) php; een groot deel is (ook) html ;-)
Bart Matsko op 24/03/2013 21:57:21:
Vraag 2 is me gelukt, maar als ik precies doe wat jij zegt bij vraag 1 krijg ik hetzelfde probleem...

Wat bedoel je met 'hetzelfde probleem'? Melding over serverfout?
Ga dan terug naar de werkende versie en verwijder telkens een deel betreffende het onderwerp. Dan zie je vanzelf wanneer de fout ontstaat.
 
Bart Matsko

Bart Matsko

25/03/2013 19:53:35
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 24/03/2013 22:11:25:
Bart Matsko op 24/03/2013 21:57:21:
Ik ben nog niet goed thuis in php en had al van alles geprobeerd. Wist echt geen raad meer, vandaar dat ik het hier postte.

Het is niet (alleen) php; een groot deel is (ook) html ;-)

Ook in html & css ben ik nog niet goed thuis nee.

Obelix en Idefix op 24/03/2013 22:11:25:
Bart Matsko op 24/03/2013 21:57:21:
Vraag 2 is me gelukt, maar als ik precies doe wat jij zegt bij vraag 1 krijg ik hetzelfde probleem...

Wat bedoel je met 'hetzelfde probleem'? Melding over serverfout?
Ga dan terug naar de werkende versie en verwijder telkens een deel betreffende het onderwerp. Dan zie je vanzelf wanneer de fout ontstaat.


Vanaf het eerste stuk (regel 39), als ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
|| empty($_POST['onderwerp'])))
weg haal, kan de pagina niet meer geladen worden...
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/03/2013 20:16:54
Quote Anchor link
Wel zelf (logisch) blijven nadenken ;-)
Als je al die haakjes aan het eind weg haalt, ga je inderdaad problemen krijgen.
Voor elk ( zul je een ) moeten hebben. Net als voor bv elke { je een } moet hebben.

(Quote alleen als het toegevoegde waarde heeft, hele reacties hoeft doorgaans niet.)
Gewijzigd op 25/03/2013 20:18:14 door Obelix Idefix
 
Bart Matsko

Bart Matsko

25/03/2013 20:23:04
Quote Anchor link
Heel erg bedankt Obelix en Idefix! Het is me nu EIN-DE-LIJK gelukt! :) :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.