Foutje met MySQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Noxxos

Noxxos

02/02/2006 21:32:00
Quote Anchor link
Hallo, Ik was bezig met een inlogscriptje maar dan gaat er bij het verbinding maken met de MySQl db iets fout:


Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\www\Sites\Vatos Locos\inloggen.php on line 111

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\www\Sites\Vatos Locos\inloggen.php on line 112

Notice: Trying to get property of non-object in C:\www\Sites\Vatos Locos\inloggen.php on line 115

Bron script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
include_once("config.php");
      if(isset($_POST['Login'])){
          if(!$_POST['gebruikersnaam']){
            echo"Er is geen gebruikersnaam ingevuld!<br />";
        }

        if(!$_POST['wachtwoord']){
            echo"Er is geen wachtwoord ingevuld!<br />";
          }

        if(isset($_POST['www'])){
            $ww_onthouden = "ja";
        }

        else{
            $select = "SELECT * FROM gebruikers WHERE gebruikersnaam=".$_POST['gebruikersnaam']."";
            $query = mysql_query($select);
            $list = mysql_fetch_array($query);
            if(mysql_num_rows($query) == 0){
                echo"De opgegeven gebruikersnaam bestaat niet!";
            }

            if($list->wachtwoord != $_POST['wachtwoord']){
                echo"Het ingevoerde wachtwoord komt niet overeen met de gegevens";
            }
        }
        }

?>


Ik snap echter niet wat ik fout doe.
Kan iemand mij hiermee helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 08:43:46
 
Danny

Danny

02/02/2006 21:39:00
Quote Anchor link
zoals je zelf al zegt er gaat iets fouts bij het verbinden met het database :),

ik neem aan dat in je config.php je connectie staat ? laat config.php eens zien ?:)
 
Burdy

Burdy

02/02/2006 21:40:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je singlequotes nodig hebt in deze regel.

$select = "SELECT * FROM gebruikers WHERE gebruikersnaam='".$_POST['gebruikersnaam']."'";
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

02/02/2006 21:48:00
Quote Anchor link
Ik ben het zo als atijd met Burdy eens.
voor de volledigheid:
Er gaat nix fout met de verbinding

Jij vraagt PHP om de gegevens welke tijdelijk in $query
zijn opgeslagen te 'fetchen' met de daarvoor bestemde functie mysql_fetch_array

Alleen PHP zegt nu tegen jou er zitten geen resultaten in $query.
Dit geeft een warning. Dit kun je voorkomen door vooraf een check te doen of er wel iets in $query zit.
 
Noxxos

Noxxos

04/02/2006 20:16:00
Quote Anchor link
Je hebt helemaal gelijk, er bestond helemaal geen tabel gebruikers, gewoon een stomme fout :(

In ieder geval hartelijk bedankt voor de hulp.
 
Frank -

Frank -

04/02/2006 20:34:00
Quote Anchor link
Waarom doe je niets aan foutafhandeling? Er is geen enkele reden om aan te nemen dat een query lukt. Dus altijd eerst controleren of het is gelukt en dán pas verder gaan met je script.

'Ik neem aan', is op z'n Engels 'I assume'. Oftewel 'I make an ass of you and me!' Naar de Nederlandse betekenis kun je wel raden. Doe, zeker met programeren, nooit en te nimmer aannames. Het kan alleen maar fout gaan, die garantie heb je.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.