Fulltext zoeken op deel van een woord

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rik Engelen

Rik Engelen

23/11/2013 23:58:20
Quote Anchor link
Ik ben al de hele avond het het stoeien met een fulltext search maar krijg iets niet goed.
In mijn DB staat bijvoorbeeld het zoekwoord workshop.
Deze wil ik vinden met bijvoorbeeld kerstworkshop of workshops

Kom er niet uit en naar wat uren tuts lezen heb ik geen idee of dit nu wel kan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS categorie_omschrijving ,MATCH(categorie_omschrijving) AGAINST('kerstworkshop') as 'score' FROM ************* WHERE MATCH(categorie_omschrijving) AGAINST('kerstworkshop') AND actief = 'j' ORDER BY score DESC LIMIT 1


Als dit niet kan zijn er dan wel andere oplossingen voor dit probleem ?
Gewijzigd op 23/11/2013 23:58:54 door Rik Engelen
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 09:54:16
 
Local Dev

Local Dev

24/11/2013 00:27:26
Quote Anchor link
Om wat voor type database gaat het?
 
Rik Engelen

Rik Engelen

24/11/2013 11:22:22
Quote Anchor link
Local Dev op 24/11/2013 00:27:26:
Om wat voor type database gaat het?


Mijn excuses het gaat om een MYSQL DB
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

24/11/2013 11:45:28
Quote Anchor link
Je kan met match against alleen zoeken op hele woorden of woorden die beginnen met ....
MATCH(kolom) AGAINST ('zoekstring') of MATCH(kolom) AGAINST ('zoekstring*')
Gewijzigd op 24/11/2013 11:45:54 door Ger van Steenderen
 
Rik Engelen

Rik Engelen

24/11/2013 12:55:41
Quote Anchor link
Hoe kan ik dit probleem dan wel oplossen, wil het best wel anders bouwen dan namelijk.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

24/11/2013 14:28:40
Quote Anchor link
Wat je kunt doen is LIKE '%zoekstring%' gebruiken.
Gevolg hiervan is dat geen index gebruikt kan worden en dat is voor een tabel met een paar honderd records acceptabel.
Een alternatief is om een kolom met keywords te maken en daar de full tekst index op te zetten, of je maakt een aparte tabel met daarin de keywords en daarnaast een linktabel om keywords aan categorieën te koppelen. Dat laatste is wat eenvoudiger te beheren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.