geboortedatum check ouder dan 18

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »
Stefan H

stefan H

23/05/2013 19:40:57
Quote Anchor link
wie kan mij helpen ik heb een formulier waar iemand zijn geboorte datum invuld

nu wil ik dit controleren of iemand ouder is dan 18

hoe kan ik dit het beste doen want onderstaande heb ik geprobeerd maar werkt niet
de $ POST worden natuurlijk vanuit het formulier mee gestuurd

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
$datum
=  time();
$minleeftijd = 18;
$geboortedatum = $_POST['jaar'].'-'.$_POST['maand'].'-'.$_POST['dag'];
$invoer = strtotime($geboortedatum);
$verschil = $invoer - $datum;

if($verschil < $minleeftijd){

    $errors[] ='U bent niet ouder dan 18 jaar';
}

?>

alvast bedankt voor jullie reactie

Inmiddels ben ik erachter dat ik natuurlijk ook de minimale leeftijd in tijd moest doen. alleen het probleem is dat er dan nog een verschil blijft in de tijd
Gewijzigd op 23/05/2013 20:09:58 door Stefan H
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 08:27:45
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

23/05/2013 20:48:51
Quote Anchor link
Hoe bedoel je in tijd? of dat het er staat "U bent niet ouder dan 18 jaar"?

Want anders zou je met jquery of js een scriptje kunnen schrijven dat kijkt of hij groter of kleiner is.
 
Eddy E

Eddy E

23/05/2013 20:56:10
Quote Anchor link
Gezien het hier PHPhulp heet ga ik uit van een PHP-oplossing.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$geboorte_datum
= strtotime($_POST['jaar'].'-'.$_POST['maand'].'-'.$_POST['dag']);
$minimale_geboorte_datum = strtotime(new DateInterval('P18Y1D'));

if($geb_datum < $minimale_geboorte_datum)
    {

    $errors[] ='U bent niet ouder dan 18 jaar';
    }

?>


Zo uit het hoofd hoor. Zou je even moeten testen of het werkt.
Gewijzigd op 23/05/2013 20:57:45 door Eddy E
 
Stefan H

stefan H

23/05/2013 20:57:26
Quote Anchor link
het is de bedoeling iedergeval om te kijken of iemand 18 jaar is. als ik dit in seconden doet krijg ik rare afronding verschillen.
heb je een idee om dit anders te doen ?
 
Eddy E

Eddy E

23/05/2013 20:59:05
Quote Anchor link
Ja, die P18Y1D >> Plus 18 jaar én 1 dag.

Geef ze die ene dag cadeau...
Ze vullen toch wel 1900 als geboortejaar in ;).

Toevoeging op 23/05/2013 21:00:14:

Maar waarschijnlijk kan het nog beter: http://php.net/manual/en/datetime.diff.php

En $_POST['jaar'].'-'.$_POST['maand'].'-'.$_POST['dag'] is natuurlijk ook raar.
Waarom niet gewoon in 1 veld. Laat ze zelf kiezen hoe ze het invoeren (met streepjes, punten of woorden).

Ik ben niet geboren op 01-04-1985 maar op 1 april 1985.
Is toch hetzelfde? Voor jou niet...
 
Stefan H

stefan H

23/05/2013 21:00:46
Quote Anchor link
via select in het formulier kan je niet het jaar 1900 doen dus dat scheelt

bedankt voor je tip

Toevoeging op 23/05/2013 21:06:47:

Helaas Eddy dit werkt ook niet nog tips ?
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

23/05/2013 21:21:11
Quote Anchor link
En dit als index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$geboorte_datum
= $_POST["geboorte"];
$minimale_geboorte_datum = strtotime(new DateInterval('P18Y1D'));

if($geboorte_datum < $minimale_geboorte_datum)
    {

    echo 'U bent niet ouder dan 18 jaar';
    }

else{
    echo '  Je bent oud genoeg!
            Je bent namelijk: '
.$_POST["geboorte"].'?'
    
}
?>


<form action="index.php" method="post">
geboorte: <input type="text" name="geboorte">
    <input type="submit">
</form>


Toevoeging op 23/05/2013 21:23:06:

Eddy E op 23/05/2013 20:56:10:
Gezien het hier PHPhulp heet ga ik uit van een PHP-oplossing.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$geboorte_datum
= strtotime($_POST['jaar'].'-'.$_POST['maand'].'-'.$_POST['dag']);
$minimale_geboorte_datum = strtotime(new DateInterval('P18Y1D'));

if($geb_datum < $minimale_geboorte_datum)
    {

    $errors[] ='U bent niet ouder dan 18 jaar';
    }

?>


Zo uit het hoofd hoor. Zou je even moeten testen of het werkt.


Eddy je script klopt wel maar een klein foutje ;-):

if($geb_datum < $minimale_geboorte_datum)
Moest $geboorte_datum anders matchen ze niet.
Gewijzigd op 23/05/2013 21:21:36 door Keizer Webdesign
 
Stefan H

stefan H

23/05/2013 21:24:13
Quote Anchor link
R-J-K

Hoe moet de variabele geboorte datum opgebouwd zijn y-m-d ? of anders
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

23/05/2013 21:24:55
Quote Anchor link
Als je trouwens wilt controleren of de leeftijd wel klopt en hem dan pas verzenden dan moet je dat natuurlijk in de else zetten van mijn script.

Toevoeging op 23/05/2013 21:28:43:

http://php.net/manual/en/function.date.php Hier staat het wel op ;).
 
Stefan H

stefan H

23/05/2013 21:30:28
Quote Anchor link
helaase RJK

ik krijg de melding
Warning: strtotime() expects parameter 1 to be string, object given in D:\wamp\www\verwerkregistratie.php on line 57

line 57 is $minleeftijd = strtotime(new DateInterval ('P18Y1D'));
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

23/05/2013 21:42:36
Quote Anchor link
Damn... Ik ben de punt komma vergeten achter:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Je bent namelijk: '.$_POST["geboorte"].'?';



Je kan trouwens meerdere optie's gebruiken zo kan je mijn script ook zo maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$geboorte_datum
= $_POST["geboorte"];
$minimale_geboorte_datum = 18;

if($geboorte_datum < $minimale_geboorte_datum)
    {

    echo 'U bent niet ouder dan 18 jaar';
    }

else{
    echo '  Je bent oud genoeg!
            Je bent namelijk: '
.$_POST["geboorte"].'?';
    
}

?>


Dus nu moet je een getal invoeren dat groter is als 18, dit werkt hopelijk wel.
 
Stefan H

stefan H

23/05/2013 21:44:38
Quote Anchor link
nee dat gaat niet rjk de gebruiker vult een geboorte datum in niet hun leeftijd anders had het inderdaad niet zo lastig geweest
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

23/05/2013 21:52:47
Quote Anchor link
dan neem je toch gewoon in van plaats 18 een jaar zoals: 1995?
 
Stefan H

stefan H

23/05/2013 21:55:10
Quote Anchor link
ik geloof dat je niet begrijpt wat ik bedoel

iemand vult zijn leeftijd in in een formulier via een select/dropdown menu van dag 1 t/m31 daarna een maand januari t/m december en dan een jaartal van 1950 t/m 2013

hieruit moet komen of iemand 18 jaar of ouder tot op de dag van vandaag
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

23/05/2013 22:09:17
Quote Anchor link
En dit dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<form action="index.php" method="post">
    

<select name="year">
<option value=""></option>
<option value="1980">1980</option>
<option value="1981">1981</option>
</select>


<select name="month">
<option value=""></option>
<option value="12">12</option>
<option value="11">11</option>
</select>

<select name="day">
<option value=""></option>
<option value="19">19</option>
<option value="18">18</option>
</select>


<input type="submit">
</form>


<?php echo $_POST["year"]; ?>!<br>
<?php echo $_POST["month"]; ?>
<?php echo $_POST["day"]; ?>
 
Stefan H

stefan H

23/05/2013 22:11:01
Quote Anchor link
zo is inderdaad mijn formulier ingedeeld maar dan is nog steeds de vraag hoe ik vergelijk of de ingevulde datum gelijk of meer dan 18 jaar geleden is dan vandaag ?
 
Eddy E

Eddy E

23/05/2013 22:25:23
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

    // makkelijk beschikbaar maken.
    // mag ook '1 april 1985' zijn.

    $_POST['geboortedatum'] = '1-4-1985';

    // lange manier
    $geboortedatum = strtotime($_POST['geboortedatum']);
    $geboortedatum_plus_18_jaar = strtotime("+ 18 year", $geboortedatum);
    $nu = time();

    if($nu < $geboortedatum_plus_18_jaar)
    {

        echo 'Te jong!';
    }

    else
    {
        echo 'Prima!';
    }


    // zelfde, maar korter
    if(time() < strtotime("+ 18 year", strtotime($_POST['geboortedatum'])) ? 'Te jong' : 'Welkom, oud genoeg!');
?>




Toevoeging op 23/05/2013 22:27:05:

Stefan H op 23/05/2013 21:55:10:
iemand vult zijn leeftijd in in een formulier via een select/dropdown menu van dag 1 t/m31 daarna een maand januari t/m december en dan een jaartal van 1950 t/m 2013


Altijd zo verschrikkelijk lastig.
Duurt lang en ik ben opeens op 1-1-1970 geboren....
Daarnaast... waarom wil je nou zijn geboortedatum weten?
Als je alleen maar wilt weten of ze 18+ zijn.... toon dan 2 knoppen.
1e sluit het venster (of redirect naar Google oid)
2e opent de website verder...
Gewijzigd op 23/05/2013 22:28:17 door Eddy E
 
Daniel Vos

Daniel Vos

23/05/2013 23:05:58
Quote Anchor link
als je de dag de maand en het jaar apart post dan kun je dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$dag
= $_POST['dag'];
$maand = $_POST['maand'];
$jaar = $_POST['jaar'];

$geboortedatum = "" . $jaar . "" . $maand . "" . $dag , "";
$nu = "" . date("Y") . "" . date("m") . "" . date("d") . "";

if($geboortedatum < (($nu * 1) - 180000))
    {

    echo "U bent oud genoeg";
    }

else
    {
    echo "U bent niet oud genoeg";
    }

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.