Gebruik van variabelen in Pear mime mail's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lars Groot

Lars Groot

11/09/2010 11:27:50
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb een manier gevonden om de PDF toch meetesturen, en dit is gelukt met PEAR Mime Mail.

Nu heb ik deze code (snippet):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
$htmlMessage = <<<PDFMAIL
<html>
<body bgcolor="#ffffff">
<h1>Welkom bij: <b>Corderius Overhoorweb!</b></h1>
<p>
Beste leraar,<br />
<br />
Het Corderius College gebruikt sinds een aantal dagen de Overhoorweb software.<br />
D.m.v. deze sofware kunnen leerlingen toetsen maken ter voorbereiding op een schriftelijke toets.<br />
<br />
In het bijgeleverde PDF document vind u alle informatie omtrent uw inlog gegevens op het overhoorweb.<br />
Het Corderius Overhoorweb is te vinden op:<br />
<a href=\"http://corderius.overhoorweb.nl\">http://corderius.overhoorweb.nl</a><br />
<br />
Met vriendelijke groet,<br />
<br />
<b>Lars Groot</b><br />
<i>Hoofd - beheerder overhoorweb.nl</i>
</p>
</body>
</html>
PDFMAIL;
$mime = new Mail_Mime();


Maar, hoe kan ik in die HTML nu PHP variabelen gebruiken?
Ik wil namelijk een mailtje versturen via een while van iedereen in een tabel.
Echter wil ik dan niet
Beste leraar,
Maar:
Beste J. Postma,

Dat haal ik op uit de database.
Ik heb verschillende dingen geprobeerd.
O.a. '.$var.' '".$var."' ".$var."
maar ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $var; ?>
.
Niets helpt, ik krijg gewoon een error.

Ik hoop dat iemand het hier weet.

Met vriendelijke groet,

Lars
Gewijzigd op 11/09/2010 11:28:45 door Lars Groot
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:37:12
 
Wouter J

Wouter J

11/09/2010 11:36:52
Quote Anchor link
Je moet volgens mij gewoon dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"Hallo $naam!"


Geen extra punten, enz. En dubbele ".
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/09/2010 11:38:44
Quote Anchor link
"Niets helpt, ik krijg gewoon een error."

En als je dan ook nog leert die error melding met ons te delen dan hoeven we er ook niet naar te vragen!!

Note: de heredoc schrijfwijze is zeer foutgevoelig, ken je html dan ook op de meer gebruikelijke manier toe aan een php variabele
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$a
= 'vergeet het maar';
$b = $a.', dit is bagger';
echo $b;
?>


Wouter de Jong op 11/09/2010 11:36:52:
Je moet volgens mij gewoon dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"Hallo $naam!"

Geen extra punten, enz. En dubbele ".


En dat is nu juist net iets wat je niet moet doen!!
Gewijzigd op 11/09/2010 11:40:23 door Noppes Homeland
 
Lars Groot

Lars Groot

11/09/2010 12:00:37
Quote Anchor link
Ik wist niet dat dat ook mocht met PEAR.
Anders wist ik het wel ;)

Noppes bedankt!

Lars
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.