Geen spacies in wachtwoord of gebruikersnaam

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

15/12/2006 23:00:00
Quote Anchor link
Heej PHP makkers,

Ik zoek even een code waar mee ik kan controleren of iemand spacies in zijn of haar gebruikersnaam of wachtwoord doet in plaats van tekst.

En dat de gebruiker ook die melding krijgt dat hij dat niet mag doen!

Nu heb ik wel zo gedaan met z`n if function van als hij leeg is dat hij ook een melding krijgt maar spacies is natuurlijk weer inhoud.

Weet je miss de oplossing voor mij??
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 09:58:20
 
PHP Newbie

PHP Newbie

15/12/2006 23:03:00
Quote Anchor link
voordat je een oplossing zoekt. Waarom mag een gebruiker geen spaties in zijn naam zetten?
 
Legolas

Legolas

15/12/2006 23:08:00
Quote Anchor link
if (strpos($var, ' ') !== false) { echo 'foei'; }
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

16/12/2006 00:43:00
Quote Anchor link
Omdat spaciespacie anders ook een account is
 
Robert -

Robert -

16/12/2006 00:48:00
Quote Anchor link
je bedoelt denk ik spatie ipv spacie?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert -
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

16/12/2006 00:53:00
Quote Anchor link
Bedankt, het werkt gelikt!
 
Wouter

Wouter

16/12/2006 00:58:00
Quote Anchor link
Ruben schreef op 16.12.2006 00:53:
Bedankt, het werkt gelikt!

Had je ook gewoon je vorige post kunnen editen
 
Jelmer -

Jelmer -

16/12/2006 09:51:00
Quote Anchor link
Kijk ook eens naar trim, ik denk dat dat een mooiere oplossing is.
 
Robert -

Robert -

16/12/2006 10:02:00
Quote Anchor link
Trim haalt toch alleen spaties aan het begin en het einde van de string weg.
(Correct me if i am wrong)
 
Jelmer -

Jelmer -

16/12/2006 10:04:00
Quote Anchor link
Jep. Dus 2 spaties kan geen gebruikersnaam zijn, maar een gebruikersnaam mag dan wel spaties bevatten.
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

16/12/2006 12:44:00
Quote Anchor link
Goed aan begin en aan het einde, maar wat nou als je 3 spaties hebt?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

16/12/2006 13:35:00
Quote Anchor link
dan zitten er 3 spaties aan het begin/einde dus die worden eruit gehaald, vervolgens kun je met een strlen() kijken of de waarde wel langer is dan bijvoorbeeld 3 tekens.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.