Gegevens invoegen in database mbv HTML-form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rob Veltman

Rob Veltman

16/05/2004 03:12:00
Quote Anchor link
Hai,

Ik heb een probleempje. Ik probeer gegevens die ik in een HTML-form invul naar een MySQL-database weg te schrijven, maar het wil me maar niet lukken. Zou iemand me kunnen helpen?

Ik heb het volgende:
toevoegen.php => pagina met de html-form
toevoegen1.php => pagina die de data weg zou moeten schrijven
db.php=> pagina die de verbinding maakt met de database.

Kan iemand aan de onderstaande codes zien wat ik fout doe, en hoe moet ik het dan wel doen? Ik werk overigens lokaal, ik neem aan dat dit niks uit maakt?


--------toevoegen.php-------------------------------
<html>
<head>
</head>

<body>
<form method="post" action="toevoegen1.php">
ID: <input type="Text" name="id" size="50"><br>
Naam: <input type="Text" name="naam" size="50"><br>
Nummer: <input type="Text" name="nummer" size="50"><br>
Team: <input type="Text" name="team" size="50"><br>
<hr>
<input type="submit" value="toevoegen">
<input type="reset" value="terugzetten">
</form>

</body>
</html>

--------toevoegen1.php------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
include ("db.php");

$sqlquery = "INSERT INTO tabelnaam VALUES('$id','$naam','$nummer','$team')";

$results = mysql_query($sqlquery);

mysql_close();

?>
Gewijzigd op 16/05/2004 03:13:00 door Rob Veltman
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 23:26:27
 
Eris -

Eris -

16/05/2004 10:14:00
Quote Anchor link
Persoonlijk zal ik er nooit voor kiezen om een id zelf in de database et zetten. Kies daar liever voor autoincrement. Veel veiliger omdat die waarde altijd uniek is.

Wat is de fout eigelijk?
 
Eris -

Eris -

16/05/2004 10:14:00
Quote Anchor link
Persoonlijk zal ik er nooit voor kiezen om een id zelf in de database et zetten. Kies daar liever voor autoincrement. Veel veiliger omdat die waarde altijd uniek is.

Wat is de fout eigelijk?
 
Rob Veltman

Rob Veltman

16/05/2004 13:03:00
Quote Anchor link
Ik heb even een 'or die ("Fout: " . mysql_error());' toegevoegd aan de '$result', maar dan geeft hij nog geen fout weer. Hij voegt wel een rij toe in de database, maar hij zet de waarden uit het form er niet in.
 
Eris -

Eris -

16/05/2004 14:06:00
Quote Anchor link
Maak dit er eens van.

$sqlquery = "INSERT INTO tabelnaam VALUES('."$_POST['id']."','."$_POST['naam']."','."$_POST['$nummer']."','."$_POST['$team']."')";
 
Rob Veltman

Rob Veltman

16/05/2004 16:01:00
Quote Anchor link
Ook niet, dan krijg ik een parse error:
Parse error: parse error in toevoegen1.php on line 4

Als ik dit doe, dus de eerste trema's (") voor de punt zet, dan zet hij alleen de id en de naam in de database (is in ieder geval al een stapje dichterbij :)):

$sqlquery = "INSERT INTO tabelnaam VALUES('".$_POST['id']."','".$_POST['naam']."','".$_POST['$nummer']."','".$_POST['$team']."')";

Of moet ik dit dan weg halen?:
$results = mysql_query($sqlquery);
Gewijzigd op 16/05/2004 16:02:00 door Rob Veltman
 
Eris -

Eris -

16/05/2004 16:48:00
Quote Anchor link
Re: Gegevens invoegen in database mbv HTML-form op 16.05.2004 14:06

Maak dit er eens van.

$sqlquery = "INSERT INTO tabelnaam VALUES('".$_POST['id']."','".$_POST['naam']."','".$_POST['$nummer']."','".$_POST['$team']."')";

Er zat een foutje in Nu is het goed (. en " omgedraaid)
 
Rob Veltman

Rob Veltman

16/05/2004 16:55:00
Quote Anchor link
Zoals ik in mijn vorige post al schreef had ik dat al geprobeerd. Hij plaatst dan alleen de id en de naam in de database :(
 
Rob Veltman

Rob Veltman

16/05/2004 17:20:00
Quote Anchor link
Ik ben er uit. Dit moest het worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
include ("db.php");

$sqlquery = "INSERT INTO tabelnaam (id, naam, nummer, team) VALUES('".$_POST['id']."','".$_POST['naam']."','".$_POST['nummer']."','".$_POST['team']."')";

$results = mysql_query($sqlquery) or die ("Fout: " .
mysql_error());

mysql_close();
?>


Bedankt voor de hulp en de moeite!
Gewijzigd op 16/05/2004 17:21:00 door Rob Veltman
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.