gegevens opslaan in php file vanuit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

W van beek

w van beek

26/10/2010 21:45:10
Quote Anchor link
Hallo,

Weet iemand hoe je informatie via een formulier opslaat in een php bestand, die dan opgeslagen wordt op een locatie op de server. De php bestandsnaam moet ook ingegeven kunnen worden in hetzelfde formulier. mag eventueel ook via een database.

Dus als voorbeeld;
in formulier.html
bestandsnaam ingeven; voorbeeld.php
inhoud; deze inhoud moet dan in voorbeeld.php komen.

Hoop dat het duidelijk is.
Gewijzigd op 26/10/2010 21:46:09 door W van beek
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:05:06
 
Mark L

Mark L

26/10/2010 22:06:40
Quote Anchor link
Ik zie het nut niet.

fopen kan een file aanmaken en ook direct in de file schrijven.

Misschien een handige link.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

26/10/2010 22:17:38
Quote Anchor link
Tigzag, idd handig:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$myFile
= "voorbeeld.php";
$fh = fopen($myFile, 'w') or die("can't open file");
$sql = "
    SELECT
        *
    FROM
        tabelnaam
"
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Geen resultaten gevonden';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        fwrite($fh, $row['data']);
    }
}

fclose($fh);
?>
 
W van beek

w van beek

26/10/2010 22:36:53
Quote Anchor link
euhm ik denk dat ik het niet helemaal goed heb uitgelegd
ik zal proberen uit te leggen waarvoor ik het nodig heb misschien dat het op een andere manier kan dan ik denk.

Ik haal informatie uit een database die ik erin zet met een formulier
deze informatie lees ik dan vervolgens uit in een tabel op een website
dat gaat allemaal goed.

nu wil ik bij de eerste kolom een link maken die opent in een lightbox / lightwindow.

de informatie voor deze ligtbox / lightwindow wil ik uit dezelfde database halen en vul ik in in hetzelfde formulier als hierboven.
Deze informatie toon ik dan natuurlijk niet in mijn tabel.
Gewijzigd op 26/10/2010 22:57:33 door w van beek
 
W van beek

w van beek

02/11/2010 18:31:32
Quote Anchor link
mmm niemand die het weet dus. jammer!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

02/11/2010 18:42:49
Quote Anchor link
Ik blijf de omschrijvingen van je probleem erg vaag vinden.

Wat je bedoelt met 'deze informatie toon ik dan natuurlijk niet in mijn tabel'?
Als je een hyperlink wilt maken, zul je die informatie moeten opnemen in je pagina.

Je hebt een tabel met gegevens. Hierin o.a. een link naar een afbeelding? Toch?
Lees deze uit en plaats dit in een <a href>-tag (standaard html). Vermoedelijk moet je nog wat toevoegen ivm lightbox.
 
W van beek

w van beek

02/11/2010 19:11:33
Quote Anchor link
Ja klopt hoe kan ik uit een tabel lezen via een <a href> tag.

echo '<div style="width:250px;"><a href="'.$row['informatie'].'" class="lightwindow page-options">'.$row['artiest'].'</a></div>';

Dit heb ik alleen krijg ik nu geen informatie te zien die ik wel.
Echter als ik naar de eigenschappen van de link kijk waar die naar toe verwijst zet die de informatie uit me database achter de sitenaam.
bijvoorbeeld www.ditismijnsite.nl/informatie uit me database.

Dus de database wordt wel gelezen alleen niet op een goede manier weergegeven
Ik moet de database waarschijnlijk eerst uitlezen in een php file en daarna toe verwijzen? maar hoe moet dit?
Gewijzigd op 02/11/2010 19:16:47 door w van beek
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.