Gegevens opvragen uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruud de Waal

Ruud de Waal

07/01/2024 17:48:26
Quote Anchor link
Gegevens in de database zetten werkt
Gegevens wijzign in de database werkt ook.
Gegevens opvragen krijg ik met geen mogelijkheid voor elkaar.
Ik krijg dan steeds een HTTP500 error.

Al verschillende opvraagcode geprobeerd, van ooit gemaakte websites,
maar niks werkt er (meer).

Wat doe ik in Godsnaam verkeerd ?
Geen van beide hieronder doet het

Php is versie 7

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
$username ="**username_knip**";
$password = "**password_knip**";
$servername = "localhost";
$dbname = "**dbname_knip**";
 
 $con = mysqli_connect($servername,$username,$password,$dbname);
 $con->set_charset("utf8");
$Sql_Query  = "SELECT * FROM buskalender";

//$result = $conn->query($sql);
$result = mysqli_query($conn, $Sql_Query);
$array = array();
while($row = mysql_fetch_assoc(Sql_Query)){

  // add each row returned into an array
  $array[] = $row;

  // OR just echo the data:
  echo $row['Naam']; // etc
}


 -----------------------------------------------------------------------
 
$query = "SELECT Naam FROM buskalender";
$db = mysql_connect($servername ,$username , $password );
  $result = mysql_select_db($dbname ,$db);
  $result = mysql_query("select * from buskalender",$db);
  $rows = mysql_num_rows($result); //will be 1 in our case

De code:

Toevoeging op 07/01/2024 18:27:49:

Zelfs dit, uit jullie cursus, doet het niet:

$db = array (
'host' => 'localhost',
'user' => '**username_knip**',
'pass' => '**password_knip**',
'dbname' => '**dbname_knip**'
);

if(!mysql_connect($db['host'], $db['user'], $db['pass']))
{
trigger_error('Fout bij verbinden: '.mysql_error());
}

Edit:
Voor de zekerheid even wat credentials weggeknipt.
Gewijzigd op 07/01/2024 19:19:22 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 08:13:59
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

07/01/2024 19:03:17
Quote Anchor link
Regel 6 : $con
Regel 10 en 11 : $conn
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2024 19:20:11
Quote Anchor link
Daarnaast kan je bij een 500-error ook prima in de error-logs kijken wat er mis is.
Welke cursus bedoel je precies? Want wij bieden hier geen cursussen aan, maar wel tutorials die door leden zijn geschreven.
Gewijzigd op 07/01/2024 19:21:19 door - Ariën -
 
Ruud de Waal

Ruud de Waal

07/01/2024 19:25:24
Quote Anchor link
Eindelijk de oorzaak gevonden: This extension was deprecated in PHP 5.5.0, and it was removed in PHP 7.0.0.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2024 19:49:16
Quote Anchor link
mysql_****() is inderdaad oud ;-)
Gewijzigd op 07/01/2024 19:49:42 door - Ariën -
 
Ruud de Waal

Ruud de Waal

07/01/2024 20:46:43
Quote Anchor link
Dankjewel Ariën voor de aanpassingen, maar ik had zelf al wat nepgegevens ingevuld.

Ben er zelf na een dag uiteindelijk toch achter gekomen.
Heb jarenlang met php gewerkt, maar ben uiteindelijk verder gegaan met Android en JAVA.
Nu had ik weer een database nodig waar iedereen bij kan, dus heb ik even flink m'n php moeten bijspijkeren.

groeten van Ruud.

Even over die error-logfiles, ik ben al blij dat ik php en mysq snap. Errorlogs ? toch eens zoeken waar ik die vinden kan dan.
Gewijzigd op 07/01/2024 21:47:56 door Ruud de Waal
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2024 21:04:57
Quote Anchor link
Ik neem geen risico met inloggegeven die echt lijken. Gelukkig zijn ze nep, maar soms hoef je maar net iets te hebben wat ook in andere accounts gebruikt wordt. En dan mag je weer ergens een account herstellen.

De error-log files staan vaak buiten de webroot, of je kan ze vinden in je hosting-controle-paneel. Het verschilt een beetje per server/platform waar ze staan.
 
Ruud de Waal

Ruud de Waal

07/01/2024 21:48:33
Quote Anchor link
Nee je hebt groot gelijk.

Mijn smiley's zijn veranderd in ????, dus die heb ik maar even weggehaald. :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2024 22:07:52
Quote Anchor link
Emoji's werken (nog) niet. Dus vandaar die vraagtekens.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

08/01/2024 16:43:38
Quote Anchor link
Ruud de Waal op 07/01/2024 17:48:26:
Wat doe ik in Godsnaam verkeerd ?
Geen van beide hieronder doet het

Php is versie 7

Daar heb je het al, PHP 7 is dood, wordt niet meer ondersteund, het is niet meer veilig, je moet het niet willen gebruiken! Geldt ook voor PHP 8! En al bijna voor 8.1. (https://www.php.net/supported-versions.php)

Je moet nu alweer PHP 8.2 of 8.3 gaan gebruiken, en per versie alle incompatibility notes langslopen om te weten wat de PHP-versie stuk heeft gemaakt aan jouw code.
Heb je het eenmaal bijgewerkt, dan mag je dat elke 2 a 3 jaar blijven doen.

Welkom bij PHP! -- Maar dan wel 8.2 of 8.3.
 
Ruud de Waal

Ruud de Waal

08/01/2024 17:20:52
Quote Anchor link
Momenteel draait de site, op 7. Ik ga eens kijken of mijn site geraakt word.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.