Gegevens uit database optellen en tonen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Erwin

Erwin

04/07/2007 03:19:00
Quote Anchor link
Beste allemaal,

ik ben bezig met een site voor een reunie. Dit is een opdracht voor school.
Ik heb in mijn database gegevens staan van mensen en onder andere of ze geregistreerd staan. De tabel heet 'reunist' de kolom of ze geregistreerd staan heet 'aangemeld' . In aangemeld staat 'ja' of 'nee' bij een persoon.

Wat ik nu wil is het aantal keer 'ja' uit deze kolom bij elkaar optellen, dit opslaan als variabele zodat ik het kan tonen met php. De query die ik hiervoor moet gebruiken is geloof ik COUNT. Maar ik kom er voor de rest gewoon niet uit hoe ik dit aantal nou uiteindelijk kan tonen.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is en dat iemand mij kan helpen.

Groetjes Erwin!
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 16:46:50
 
Martiveen -

Martiveen -

04/07/2007 03:23:00
Quote Anchor link
Ik zou het op deze manier doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= 'SELECT aangemeld FROM reunist WHERE aangemeld = "ja"';
$query = mysql_query($sql)
$tellen = mysql_num_rows($query);
echo $tellen;
?>
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

04/07/2007 07:39:00
Quote Anchor link
of, beter dan martijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $data
= mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT COUNT(id) AS aantal FROM reunist WHERE aangemeld = 'ja'")) or die(mysql_error());
    echo $data['aantal'];
?>
 
Erwin

Erwin

04/07/2007 11:05:00
Quote Anchor link
Thanks ik ga het vanmiddag proberen. Bedankt voor de snelle reacties !
 
Erwin

Erwin

04/07/2007 16:06:00
Quote Anchor link
Het is gelukt! bedankt beiden :)
 
Martiveen -

Martiveen -

04/07/2007 16:09:00
Quote Anchor link
Oh count kende ik nog niet weer wat geleerd :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.