Gegevens uitlezen uit sql database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Geert Buelens

Geert Buelens

27/06/2022 19:53:31
Quote Anchor link
Hoi,

Via onderstaand scriptr lees ik gegevens uit van de mysql database.
Ik krijg nu het resultaat te zien van alle lijnen
Wat ik nu wil is aan de hand van een naam of id dat ik enkel de info (kleur) krijg die bij het id of naam behoort
Opbouw db
db Kleuren
tabel Kleuren
In de tabel wil nu aan de hand van de id of naam een kleur krijgen en niet alle lijnen (kleuren)
Wat moet ik dan bijplaatsen in onderstaand script?

mvg,
Geert B

**********
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
//Dit is een voorbeeld bestand voor het uitlezen van MySQL databases met PHP MySQLi
 
//Inladen van de instellingen.

include 'instellingen.php';
 
$dbcon = mysqli_connect($database_adres, $database_login_naam, $database_login_wachtwoord, $database_naam);
 
$sql = "SELECT * FROM Kleuren";
$result = mysqli_query($dbcon, $sql);
 
if (mysqli_num_rows($result) > 0) {
 // output data of each row
 while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
 echo "Kleur: " . $row["Kleuren"]. "<br>";
 }
}
else {
 echo "geen resulaten!";
}

 
// Sluit de MySQL verbinding.
mysqli_close($dbcon);
 
echo "<br>-- Einde! --";
?>
Gewijzigd op 27/06/2022 19:54:34 door Geert Buelens
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:00:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2022 19:58:09
Quote Anchor link
Zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT * FROM Kleuren WHERE Kleuren = 'groen'";


- Ik neem aan dat een item maar één kleur bevat, dus de naam Kleuren klopt niet.
- Noem voor het gemak alle veldnamen in je SELECTquery i.p.v. een joker als sterretje.
 
Geert Buelens

Geert Buelens

27/06/2022 21:07:43
Quote Anchor link
Hoi Arien,

Dit werkt
Als ik onderstaande aanpassing doe

if (mysqli_num_rows($result) > 0) {
// output data of each row
while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
. $row["Stock"] . $row["Bedrag"]. "<br>";
}

Krijg ik een fout melding Parse error: syntax error, unexpected token "." in uitlezen.php on line 15

Ik wil dus op 1 lijn de gegevens van de kolom stock en de gegevens van de kolom Bedrag

Onderstaande werkt wel

***************
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
//Dit is een voorbeeld bestand voor het uitlezen van MySQL databases met PHP MySQLi
 
//Inladen van de instellingen.

include 'instellingen.php';
 
$dbcon = mysqli_connect($database_adres, $database_login_naam, $database_login_wachtwoord, $database_naam);
 
$sql = "SELECT * FROM Kleuren WHERE Kleur = 'Groen'";
$result = mysqli_query($dbcon, $sql);
 
if (mysqli_num_rows($result) > 0) {
 // output data of each row
 while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
 echo "Kleur: " . $row["Bedrag"]. "<br>";
 }
}
else {
 echo "geen resulaten!";
}

 
// Sluit de MySQL verbinding.
mysqli_close($dbcon);
 
echo "<br>-- Einde! --";
?>
Gewijzigd op 27/06/2022 21:12:31 door Geert Buelens
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

27/06/2022 21:34:10
Quote Anchor link
Probeer dit eens :

echo $row["Stock"] . ‘ - ‘ . $row["Bedrag"]. "<br>";
 
Geert Buelens

Geert Buelens

27/06/2022 21:53:07
Quote Anchor link
Krijg onderstaande fout
Fatal error: Uncaught Error: Undefined constant "‘" in uitlezen.php:15 Stack trace: #0 {main} thrown in C:\uitlezen.php on line 15
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

27/06/2022 21:58:00
Quote Anchor link
Ik zie het. Typen in dit tekstvak maakt er curly quotes van op m’n iPad.

Nog een keer .

echo $row["Stock"] . ' - ' . $row["Bedrag"] . "<br>";
 
Geert Buelens

Geert Buelens

27/06/2022 22:07:52
Quote Anchor link
Hoi Adoptive Solution,

Nog steeds een fout nu in line 16
Parse error: syntax error, unexpected token "}", expecting "," or ";" in c:\uitlezen.php on line 16 dit is het }

if (mysqli_num_rows($result) > 0) {
// output data of each row
while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
echo $row["Stock"] . ' - ' . $row["Bedrag"] . "<br>";
}

Toevoeging op 27/06/2022 22:09:52:

het volledige script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
//Dit is een voorbeeld bestand voor het uitlezen van MySQL databases met PHP MySQLi
 
//Inladen van de instellingen.

include 'instellingen.php';
 
$dbcon = mysqli_connect($database_adres, $database_login_naam, $database_login_wachtwoord, $database_naam);
 
$sql = "SELECT * FROM Kleuren WHERE Kleur = 'Groen'";
$result = mysqli_query($dbcon, $sql);
 
if (mysqli_num_rows($result) > 0) {
// output data of each row
while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
echo $row["Stock"] . ' - ' . $row["Bedrag"] . "<br>";
}
}
else {
 echo "geen resulaten!";
}

 
// Sluit de MySQL verbinding.
mysqli_close($dbcon);
 
echo "<br>-- Einde! --";
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2022 22:18:33
Quote Anchor link
Een goede tip: gebruik de tab om je if-else eens in te springen.
Dan zie je direct wat er geopend en gesloten wordt en waar de accolades bij horen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
//Dit is een voorbeeld bestand voor het uitlezen van MySQL databases met PHP MySQLi
 
//Inladen van de instellingen.

include 'instellingen.php';
 
$dbcon = mysqli_connect($database_adres, $database_login_naam, $database_login_wachtwoord, $database_naam);
 
$sql = "SELECT * FROM Kleuren WHERE Kleur = 'Groen'";
$result = mysqli_query($dbcon, $sql);
 
if (mysqli_num_rows($result) > 0) {
// output data of each row
    while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
        echo $row["Stock"] . ' - ' . $row["Bedrag"] . "<br>";
    }
}
else {
     echo "geen resulaten!";
}

 
// Sluit de MySQL verbinding.
mysqli_close($dbcon);
 
echo "<br>-- Einde! --";
?>

Dit zou gewoon moeten werken.
Gewijzigd op 27/06/2022 22:36:40 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.