Gerelateerde items zoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »
Vincent

Vincent

14/05/2004 23:15:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met mn site en nu wil ik wanneer een nieuwsbericht wordt gelezen daarbij de relaterende items ook weergeven. Ik heb in de database een rij 'relaterend' waarbij je iets kan invoeren wat relatie heeft met de titel. Bijv als de titel 'Slipknot's nieuwe album' is, dan kan je bij relaterend 'Slipknot' invoeren. Bij het nieuwsbericht wordt dan gezocht naar andere nieuwsberichten met (ongeveer) dezelfde relaterende termen, dus ander nieuws waarbij ook 'Slipknot' is ingevuld als relaterend, alleen lukt dit nog niet.

Allereerst lees ik het volgende uit, zodat het bericht met juiste id wordt weergeven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$query
= mysql_query("SELECT * FROM x WHERE id = $_GET[id]");

while($object = mysql_fetch_object($query)){
$id = $object->id;
$titel = $object->titel;
?>


wat prima gaat (later in het document wordt de while weer afgesloten).

Vervolgens wil ik relaterende items weergeven waarbij ik nog een error krijg 'not a valid mysql re...'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
// RELATED ITEMS ETC
$queryje = mysql_query("SELECT * FROM x WHERE $titel LIKE ‘$object->relaterend%’ ORDER BY titel");
while($objectje = mysql_fetch_object($queryje)){
$titel = $objectje->titel;

echo $titel;
  }

}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 02:35:02
 
Vincent

Vincent

15/05/2004 19:02:00
Quote Anchor link
Hij werkt nu half, ik krijg alleen nog alle titels uitgelezen bij de eerste en laatste 2 berichten op de site, bij de andere niks en bij de 2 berichten met Slipkot in de titel een error (omdat ie dan wel iets gevonden heeft ofzo) met de volgende query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
// RELATED ITEMS ETC
$queryje = mysql_query("SELECT * FROM nieuwsberichten WHERE '$titel' LIKE '%$relaterend%' ORDER BY datum");
while($objectje = mysql_fetch_object($queryje)){
$titel = $objectje->titel;
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo ("$titel<br>"); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? } ?>


Site waar het op staat is te bekijken via volgende link:
http://www.vin-extreme.com/test/TESTv2/index.php
misschien makkelijker als je ziet wat ik bedoel;)
Gewijzigd op 15/05/2004 19:25:00 door Vincent
 
B a s
Beheerder

B a s

15/05/2004 20:02:00
Quote Anchor link
Je moet het als volgt doen.. De volgende tabel:

id -> unieke id nummer
titel -> nieuws titel
bericht -> nieuws bericht
datum -> datum van plaatsing
related -> related keywords

Als je dan iets uitleest:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?
$sql
= "SELECT titel,bericht,datum,related FROM tabel_naam WHERE id = '" . $_GET['id'] . "'";
$res = mysql_query($sql);

if (mysql_num_rows($res) >= 1)
{

    $row = mysql_fetch_array($res);
    echo "<b>" . $row['titel'] . "</b> op " . $row['datum'] . "<br>";
    echo $row['bericht'] . "<p>";

    $sql_related = "SELECT id,titel FROM tabel_naam WHERE related LIKE '%" . $row['related'] . "%'";
    $res_related = mysql_query($sql_related);
    
    echo "<b>Related links</b><br>";
    if (mysql_num_rows($res_related) >= 1)
    {

        while ($row_related = mysql_fetch_array($res_related))
        {

            echo "<a href=\"nieuws.php?id=" . $row_related['id'] . "\">" . $row_related['titel'] . "</a><br>";
         }
     }

     else
         echo "Er zijn geen gerelateerde links";
}

else
{
    echo "<b>Nieuws bericht niet gevonden.</b>";
}

?>
 
Vincent

Vincent

15/05/2004 20:06:00
Quote Anchor link
Thnx, ga het vanaaf ff proberen. Is stuk ingewikkelder dan ik dacht.
 
Vincent

Vincent

15/05/2004 23:31:00
Quote Anchor link
Hij werkt, ik krijg nu alleen nog ook het bovenstaande nieuwsitem in het lijstje met gerelateerd nieuws naast het werkelijk gerelatereerde.

Het grotere probleem is dat ik nu de waardes niet meer goed krijg. In de tabel staat namelijk ook categorie en genre, en afhankelijk daarvan wordt een plaatje getoond en de kleur van de lijn bepaald, die nu dus niet werken. Heb verschillende manieren geprobeerd maar toen kreeg ik alleen maar errors.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?
$sql
= "SELECT titel,bericht,datum,relaterend,auteur,genre,categorie,mid FROM tabel_naam WHERE id = '" . $_GET['id'] . "'";
$res = mysql_query($sql);

if (mysql_num_rows($res) >= 1)
{


if($categorie == nieuws) { $hrcolor = 862627; }
if($categorie == overig) { $hrcolor = 339933; }
if($categorie == announcement) { $hrcolor = CCCCCC; }
if($genre == nu) { $image = nu; }
if($genre == dark) { $image = dark; }
if($genre == old) { $image = old; }
if($genre == goth) { $image = goth; }
if($genre == gr) { $image = gr; }
if($genre == rock) { $image = rock; }
if($genre == punk) { $image = punk; }
if($genre == ander) { $image = ander; }
if($genre == algem) { $image = algem; }

    $row = mysql_fetch_array($res);


echo "<div class=\"tekst\"><img src=\"templatepics/news/$image.gif\" height=\"11\" width=\"42\" border=\"0\">&nbsp; <b>" . $row['titel'] . "</b></div>";
echo "<hr width=\"585\" size=\"2\" color=\"#$hrcolor\" align=\"left\">";
echo "<div class=\"teksts\">Gepost op" . $row['datum'] . "door <a href=\"./member/profiel.php?mid=". $row['datum'] ."\">" . $row['auteur'] . "</a></div>";
echo "<div class=\"tekst\">" . $row['bericht'] . "</div>"; ?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.