Gezocht Foto upload script met map selectie Dringend!!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Kjell Baertsoen

Kjell Baertsoen

06/05/2015 19:34:58
Quote Anchor link
Dag iedereen!!

Zou iemand mij kunnen helpen?
Ik ben voor mijn jeugdbeweging een site aan het maken.Ik moet nog 1 ding doen.
Ik ken niet veel van html en php. Ik kan wel de standaard dingen zoals een php en html bewerken en samenvoegen.
Ik zoek een php waarin je foto's kan uploaden, Maar voor je foto's kan uploaden moet je een map selecteren of een nieuwe map maken.
Een gewoon upload systeem kan ik installeren.
Zou iemand een script voor mij maken? of ik wil dat ook doen maar met begeleiding.

Greatzz Kjell
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 14:47:13
 
Peter  Flos

Peter Flos

06/05/2015 19:36:03
Quote Anchor link
Misschien even deze pagina doorlezen?
 
Kjell Baertsoen

Kjell Baertsoen

06/05/2015 19:39:51
Quote Anchor link
Iets uploaden is geen probleem ik wil dat je een map kan selecteren of maken. Dat kan ik niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2015 19:48:26
Quote Anchor link
Een map aanmaken is niet zo heel lastig, dat kan met mkdir
 
Peter  Flos

Peter Flos

06/05/2015 19:54:20
Quote Anchor link
Select of invullen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<form method="POST" enctype="multipart/form-data">
Selecteer een map: <select name="map">
    <option value="map1">map1</option>
    <option value="map2">map2</option>
    <option value="map3">map3</option>
</select>
<br />
<br />
Of vul een nieuwe map in: <input type="text" name="eigen_map">
<br />
<br />
<!-- Bestand kiezen, zie mijn vorige link -->
<input type="submit" name="versturen" value="Versturen">
</form>


PHP:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
// Controleren of het formulier verzonden is
if(isset($_POST['versturen'])){
    if(!empty($_POST['map']) && !empty($_POST['eigen_map'])){
        echo "Er mag slechts 1 optie gekozen zijn (map of eigen map)"; // Beide ingevuld
    }
    elseif(empty($_POST['map']) && empty($_POST['eigen_map'])){
        echo "Er moet minimaal 1 optie gekozen zijn (map of eigen map)"; // Niks ingevuld
    }
    elseif(empty($_POST['map']) && !empty($_POST['eigen_map'])){
        if (!file_exists($_POST['eigen_map'])) {
            mkdir($_POST['eigen_map'], 0777, true); // Map aanmaken, met rechten 0777 (Let op: Aanpassen indien anders gewenst)
        }
        else{ // Map bestaat blijkbaar al
            $target_dir = $_POST['map']; // informatie over $target_dir: zie de link
        }
        // Bestand upload script, zie mijn vorige link
    }
    elseif(!empty($_POST['map']) && empty($_POST['eigen_map'])){
        $target_dir = $_POST['map']; // informatie over $target_dir: zie de link
        // Bestand upload script, zie mijn vorige link

    }
    else{
        echo "Er is iets mis gegaan";
    }
}

?>


Niet getest.
Gewijzigd op 06/05/2015 19:54:37 door Peter Flos
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2015 20:07:12
Quote Anchor link
Ikzelf zou liever eerst de 755 rechten gebruiken, en als dat niet werkt, pas 777.
 
Peter  Flos

Peter Flos

06/05/2015 20:25:35
Quote Anchor link
644 red ik het zelfs nog mee. Zo laag mogelijk in elk geval.
 
Kjell Baertsoen

Kjell Baertsoen

07/05/2015 08:57:07
Quote Anchor link
Bedankt voor het script! Ik heb wel nog wat info nodig met wat ik juist moet doen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/05/2015 09:01:57
Quote Anchor link
Dat staat vermeld in de gele commentaarlijnen in het script. Ik zou zeggen: Probeer het eens, en kijk eens hoe het werkt.
 
Kjell Baertsoen

Kjell Baertsoen

07/05/2015 09:04:09
Quote Anchor link
heb ik gedaan maar wat moet er juist staan heel het php upload script op en deel?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/05/2015 09:08:32
Quote Anchor link
Ja, Maar lees die pagina ook even op je gemak door. Dan wordt ook duidelijk hoe het in elkaar steekt, en hoe de restricties in elkaar zitten, zoals de controle op of het bestand bestaat, en een bestandsgroottelimiet.
 
Kjell Baertsoen

Kjell Baertsoen

07/05/2015 14:20:53
Quote Anchor link
de php ziet er dan zo uit kunt u dit controleren?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
<?php
// Controleren of het formulier verzonden is
if(isset($_POST['versturen'])){
    if(!empty($_POST['map']) && !empty($_POST['eigen_map'])){
        echo "Er mag slechts 1 optie gekozen zijn (map of eigen map)"; // Beide ingevuld
    }
    elseif(empty($_POST['map']) && empty($_POST['eigen_map'])){
        echo "Er moet minimaal 1 optie gekozen zijn (map of eigen map)"; // Niks ingevuld
    }
    elseif(empty($_POST['map']) && !empty($_POST['eigen_map'])){
        if (!file_exists($_POST['eigen_map'])) {
            mkdir($_POST['eigen_map'], 0777, true); // Map aanmaken, met rechten 0777 (Let op: Aanpassen indien anders gewenst)
        }
        else{ // Map bestaat blijkbaar al
            $target_dir = $_POST['map']; // informatie over $target_dir: zie de link
        }
        // Bestand upload script, zie mijn vorige link
    
    $target_file = $target_dir . basename($_FILES["fileToUpload"]["name"]);
$uploadOk = 1;
$imageFileType = pathinfo($target_file,PATHINFO_EXTENSION);
// Check if image file is a actual image or fake image
if(isset($_POST["submit"])) {
    $check = getimagesize($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"]);
    if($check !== false) {
        echo "File is an image - " . $check["mime"] . ".";
        $uploadOk = 1;
    }
else {
        echo "File is not an image.";
        $uploadOk = 0;
    }
}

// Check if file already exists
if (file_exists($target_file)) {
    echo "Sorry, file already exists.";
    $uploadOk = 0;
}

// Allow certain file formats
if($imageFileType != "jpg" && $imageFileType != "png" && $imageFileType != "jpeg"
&& $imageFileType != "gif" ) {
    echo "Sorry, only JPG, JPEG, PNG & GIF files are allowed.";
    $uploadOk = 0;
}

// Check if $uploadOk is set to 0 by an error
if ($uploadOk == 0) {
    echo "Sorry, your file was not uploaded.";
// if everything is ok, try to upload file
} else {
    if (move_uploaded_file($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"], $target_file)) {
        echo "The file ". basename( $_FILES["fileToUpload"]["name"]). " has been uploaded.";
    }
else {
        echo "Sorry, there was an error uploading your file.";
    }
}
    
    }

    elseif(!empty($_POST['map']) && empty($_POST['eigen_map'])){
        $target_dir = $_POST['map']; // informatie over $target_dir: zie de link
      
        // Bestand upload script, zie mijn vorige link

    
    $target_file = $target_dir . basename($_FILES["fileToUpload"]["name"]);
$uploadOk = 1;
$imageFileType = pathinfo($target_file,PATHINFO_EXTENSION);
// Check if image file is a actual image or fake image
if(isset($_POST["submit"])) {
    $check = getimagesize($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"]);
    if($check !== false) {
        echo "File is an image - " . $check["mime"] . ".";
        $uploadOk = 1;
    }
else {
        echo "File is not an image.";
        $uploadOk = 0;
    }
}

// Check if file already exists
if (file_exists($target_file)) {
    echo "Sorry, file already exists.";
    $uploadOk = 0;
}


// Allow certain file formats
if($imageFileType != "jpg" && $imageFileType != "png" && $imageFileType != "jpeg"
&& $imageFileType != "gif" ) {
    echo "Sorry, only JPG, JPEG, PNG & GIF files are allowed.";
    $uploadOk = 0;
}

// Check if $uploadOk is set to 0 by an error
if ($uploadOk == 0) {
    echo "Sorry, your file was not uploaded.";
// if everything is ok, try to upload file
} else {
    if (move_uploaded_file($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"], $target_file)) {
        echo "The file ". basename( $_FILES["fileToUpload"]["name"]). " has been uploaded.";
    }
else {
        echo "Sorry, there was an error uploading your file.";
    }
}
    
    }

    else{
        echo "Er is iets mis gegaan";
    }
}

?>
Gewijzigd op 07/05/2015 14:21:39 door Kjell Baertsoen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/05/2015 14:34:04
Quote Anchor link
Los daarvan dat ik wat herhalende code zie, die best in functies kunnen worden ingedeeld, ziet het er wel okee uit.

Ik zou zeggen: Probeer het zelf eens, en test het uit of het naar jouw zin werkt?
Gewijzigd op 07/05/2015 14:46:09 door - Ariën -
 
Kjell Baertsoen

Kjell Baertsoen

07/05/2015 14:53:37
Quote Anchor link
Ik heb het uitgetest: Hij maakt een nieuwe map zoals ik heb gevraagd. maar hij upload de foto niet in die map maar gewoon op mijn server.
 
Eddy E

Eddy E

07/05/2015 14:59:38
Quote Anchor link
Dan moet je $target_file waarschijnlijk nog ergens aanpassen.
Wat is je complete script nu?
 
Kjell Baertsoen

Kjell Baertsoen

07/05/2015 17:04:46
Quote Anchor link
Nu heb ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<?php
// Controleren of het formulier verzonden is
if(isset($_POST['versturen'])){
    if(!empty($_POST['map']) && !empty($_POST['eigen_map'])){
        echo "Er mag slechts 1 optie gekozen zijn (map of eigen map)"; // Beide ingevuld
    }
    elseif(empty($_POST['map']) && empty($_POST['eigen_map'])){
        echo "Er moet minimaal 1 optie gekozen zijn (map of eigen map)"; // Niks ingevuld
    }
    elseif(empty($_POST['map']) && !empty($_POST['eigen_map'])){
        if (!file_exists($_POST['eigen_map'])) {
            mkdir($_POST['eigen_map'], 0777, true); // Map aanmaken, met rechten 0777 (Let op: Aanpassen indien anders gewenst)
        }
        else{ // Map bestaat blijkbaar al
            $target_dir = $_POST['map']; // informatie over $target_dir: zie de link
        }
        // Bestand upload script, zie mijn vorige link
    
    $target_file = $target_dir . basename($_FILES["fileToUpload"]["name"]);
$uploadOk = 1;
$imageFileType = pathinfo($target_file,PATHINFO_EXTENSION);
// Check if image file is a actual image or fake image
if(isset($_POST["submit"])) {
    $check = getimagesize($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"]);
    if($check !== false) {
        echo "File is an image - " . $check["mime"] . ".";
        $uploadOk = 1;
    }
else {
        echo "File is not an image.";
        $uploadOk = 0;
    }
}

// Check if file already exists
if (file_exists($target_file)) {
    echo "Sorry, file already exists.";
    $uploadOk = 0;
}


// Check if $uploadOk is set to 0 by an error
if ($uploadOk == 0) {
    echo "Sorry, your file was not uploaded.";
// if everything is ok, try to upload file
} else {
    if (move_uploaded_file($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"], $target_file)) {
        echo "The file ". basename( $_FILES["fileToUpload"]["name"]). " has been uploaded.";
    }
else {
        echo "Sorry, there was an error uploading your file.";
    }
}
    
    }

    elseif(!empty($_POST['map']) && empty($_POST['eigen_map'])){
        $target_dir = $_POST['map']; // informatie over $target_dir: zie de link
      
        // Bestand upload script, zie mijn vorige link

    
    $target_file = $target_dir . basename($_FILES["fileToUpload"]["name"]);
$uploadOk = 1;
$imageFileType = pathinfo($target_file,PATHINFO_EXTENSION);
// Check if image file is a actual image or fake image
if(isset($_POST["submit"])) {
    $check = getimagesize($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"]);
    if($check !== false) {
        echo "File is an image - " . $check["mime"] . ".";
        $uploadOk = 1;
    }
else {
        echo "File is not an image.";
        $uploadOk = 0;
    }
}

// Check if file already exists
if (file_exists($target_file)) {
    echo "Sorry, file already exists.";
    $uploadOk = 0;
}



// Check if $uploadOk is set to 0 by an error
if ($uploadOk == 0) {
    echo "Sorry, your file was not uploaded.";
// if everything is ok, try to upload file
} else {
    if (move_uploaded_file($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"], $target_file)) {
        echo "The file ". basename( $_FILES["fileToUpload"]["name"]). " has been uploaded.";
    }
else {
        echo "Sorry, there was an error uploading your file.";
    }
}
    
    }

    else{
        echo "Er is iets mis gegaan";
    }
}

?>

<form method="POST" enctype="multipart/form-data">
Selecteer een map: <select name="map">
<option value="/test">testmap</option>
<option value="map2">map2</option>
<option value=""> geen </option>
<option value="map3">map3</option>
</select>
<br />
<br />
Of vul een nieuwe map in: <input type="text" name="eigen_map">
<br />
<br />
<!-- Bestand kiezen, zie mijn vorige link -->
<form action="functions_all.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="fileToUpload" id="fileToUpload">
<input type="submit" name="versturen" value="Versturen">
</form>
 
Peter  Flos

Peter Flos

07/05/2015 17:11:13
Quote Anchor link
Mijn fout, na regel 12 van MIJN PHP script moet je $target_dir nog definiëren met de POST.
 
- SanThe -

- SanThe -

07/05/2015 17:17:21
Quote Anchor link
2 Keer <form> en 1 keer </form>?
 
Kjell Baertsoen

Kjell Baertsoen

07/05/2015 17:23:24
Quote Anchor link
dit ? $target_dir = $_POST['map'];
 
Peter  Flos

Peter Flos

07/05/2015 17:28:59
Quote Anchor link
$target_dir = $_POST['eigen_map'];
 
Kjell Baertsoen

Kjell Baertsoen

07/05/2015 17:42:31
Quote Anchor link
Nu wordt de naam van de map voor de naam van de foto gezet en niet in de map.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.