Grootste verschil

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »
Bart Klaasen

Bart Klaasen

01/12/2009 21:02:00
Quote Anchor link
Ik heb de volgende rijen in mijn database staan:

id - cijfers
1. 300
2. 700
3. 705
4. 1200
5. 1350

Nu wil ik weten welk cijfer het grootste verschil heeft van het vorige cijfer. Dat is bij deze tabel 4. Maar hoe kan ik dat met een script aantonen? In mijn werkelijke tabel kun je uitgaan dat er ongeveer 100 rijen zijn met cijfers. De cijfers worden nooit minder.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 17:42:04
 

01/12/2009 23:26:00
Quote Anchor link
Wat is het verband tussen de cijfers?
 
Bart Klaasen

Bart Klaasen

02/12/2009 00:38:00
Quote Anchor link
Er is geen verband. Elke dag komt er een rij bij. De cijfers kunnen totaal verschillen. Soms komt er niks bij en soms heel veel.
 

02/12/2009 08:28:00
Quote Anchor link
Want ik bedoel dat het ook zo kan zijn dat de volgende rij die er bij komt een hel ander id heeft. Dus niet gewoon +1.
En als je een rij verwijderd (wat in principe meestal niet hoeft). Dan klopt de volgorde ook niet meer.....
 
Bart Klaasen

Bart Klaasen

02/12/2009 09:43:00
Quote Anchor link
In principe in lopen de id`s door elkaar. Maar als het nodig is kan ik een tweede id aan maken die gewoon gelijk loopt.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/12/2009 10:28:00
Quote Anchor link
Elke dag komt er een rij bij zeg je? Plaats dan een date stamp bij elke rij, dan is het verband in elk geval duidelijk en eenduidig. Kan daar in elk geval niets mee mis gaan.
 
Hipska BE

Hipska BE

02/12/2009 10:32:00
Quote Anchor link
Ik heb even snel deze query gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
SELECT
    id,
    waarde AS huidige,
    (
        waarde - (
        SELECT
            MAX(waarde)
        FROM verschiltabel
        WHERE waarde < huidige
        )
    ) AS verschil
FROM verschiltabel
ORDER BY
    verschil DESC
LIMIT 1;

+----+---------+----------+
| id | huidige | verschil |
+----+---------+----------+
|  4 |    1200 |      495 |
+----+---------+----------+
1 row in set (0.00 sec)

Maar volgens mij zou het beter zijn om een View aan te maken die de verschilwaardes telkens al mee berekent.

Een voorbeeldresultaat van deze view zou dan dit kunnen zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
+----+--------+----------+
| id | cijfer | verschil |
+----+--------+----------+
|  1 |    300 |     NULL |
|  2 |    700 |      400 |
|  3 |    705 |        5 |
|  4 |   1200 |      495 |
|  5 |   1350 |      150 |
+----+--------+----------+
5 rows in set (0.00 sec)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/12/2009 10:38:00
Quote Anchor link
@Hipska
Hij wil het steeds vergelijken met de voorgaande waarde, dus vandaag vergelijken met die van gisteren. Jou query doet dus wel wat anders volgens mij.
 
Hipska BE

Hipska BE

02/12/2009 10:41:00
Quote Anchor link
@Robert: mijn query doet zoals beschreven.

Volgens de TS is de nieuwe waarde altijd groter (nooit kleiner), dus zoek ik het verschil met de laatste grootste waarde.

(Idd, met een datum veldje zou je nog meer optimalisatie kunnen bieden
 
Bart Klaasen

Bart Klaasen

02/12/2009 13:32:00
Quote Anchor link
Dankjewel het werkt :D

Maar kan de query ook gemaakt worden als er geen verband zit in de ID?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/12/2009 13:43:00
Quote Anchor link
@Hipska
Mijn excuus, ik dacht dat het "willekeurig was" maar omdat het inderdaad oploopt is jou query een goede oplossing.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

02/12/2009 13:46:00
Quote Anchor link
Er moet zowieso een logica in de volgorde zitten, dus ik neem aan dat jij dat ergens vandaan tovert.
Dus misschien als jij aangeeft hoe jij de volgorde bijhoudt,, kan er ook worden gezegd hoe het zonder ID kan.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/12/2009 14:49:00
Quote Anchor link
@nico
Zie de oplossing van Hipska, een volgende is altijd groter, dus kan je dat al gebruiken voor de volgorde.
 
Hipska BE

Hipska BE

02/12/2009 17:14:00
Quote Anchor link
webjoch schreef op 02.12.2009 13:32:
Dankjewel het werkt :D

Maar kan de query ook gemaakt worden als er geen verband zit in de ID?

Graag gedaan.

Wat bedoel je met geen verband in de ID?

Let wel even op dat mijn query misschien een vreemd resultaat heeft als de nieuwste rij een even grote waarde heeft als de rij voordien.. (test dat even of dit voor jou correct is). Indien dit niet zo gewenst is, zul je idd een extra volgorde moeten inbouwen dmv een extra veld. (Datum kan goed zijn als elke dag 1 rij geplaatst wordt)
 

02/12/2009 17:20:00
Quote Anchor link
Volgens mij was het zo, weet niet zeker, geen zin om op te zoeken, kunnen er bij postgresql ook letters worden gebruikt (ipv de +1 die mysql doet).
Daar moet je dus wel opletten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.