hangen bij scriptje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn Verhoef

Martijn Verhoef

07/01/2008 10:36:00
Quote Anchor link
Probleem met de webserver op mijn school: hij geeft regelmatig de fatal error dat hij blijft hangen (> 60 seconde) op dit scriptje. Ik heb het niet geprogrammeerd, en kom niet geheel eruit hoe dit precies werkt.
Kan iemand mij zeggen wat hier fout is, waardoor hij blijft hangen?

N.B. hij werkt gewoonlijk wel, alleen hij loopt gemiddeld 2x per dag hierop vast.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?
// Hier worden alle vaste variabelen gevuld...

$host = "localhost";
$gebruikersnaam = "gebruiker";
$paswoord = "wachtwoord";
$database = "database;
session_start();
$ArrayList = array("
_GET", "_POST", "_SESSION", "_COOKIE", "_SERVER");

foreach($ArrayList as $gblArray) {
    $keys = array_keys($$gblArray);
    foreach($keys as $key)
    {

        $$key = trim(${$gblArray}[$key]);
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 01:37:17
 
Storeman storeman

storeman storeman

07/01/2008 10:38:00
Quote Anchor link
in je phpini staat hoe lang je code mag draaien. In het geval van een oneindige loop bijvoorbeeld.

je kunt dit ook handmatig aanpassen, voor iedere page-request:

set_time_limit(800);

Dan zal het script 800 seconden draaien.

De code die je toont is ook niet goed. Je moet de string afsluiten in regel 7, achter database.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

07/01/2008 10:42:00
Quote Anchor link
Je kunt natuurlijk ook gewoon op regel 7 je syntax even in orde maken

Zet even
ini_set("display_errors",1) ;
error_reporting(E_ALL) ;

Bovenaan je script
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/01/2008 10:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$ArrayList
= array("_GET", "_POST", "_SESSION", "_COOKIE", "_SERVER");

foreach($ArrayList as $gblArray) {
    $keys = array_keys($$gblArray);
    foreach($keys as $key)
    {

        $$key = trim(${$gblArray}[$key]);
    }
}

?>

Wat wil je hiermee bereiken? Het lijkt op een verkapte versie van de register_globals instelling, en dat is toch iets dat je niet zou moeten willen gebruiken!
 
Martijn Verhoef

Martijn Verhoef

07/01/2008 10:48:00
Quote Anchor link
Database is een overtypefout (had even de originele naam verwijderd).

Scriptje vind ik ook vreemd, maar omdat het van mijn school is (en er een hele cms vanaf hangt, ga ik er liever niet te veel mee spelen).

Execute time kan natuurlijk omhoog, maar dat is nou niet echt "de beste manier", lijkt me.. 60 seconde is wel uitzonderlijk lang.
Ik ga even proberen met all errors

meerdere fouten, maar deze is van toepassing op dit scriptje:
Notice: Array to string conversion in E:\Websiteroot\xampp\htdocs\include\PHP\db_config.inc.php on line 14
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Verhoef
 
Pim Vernooij

Pim Vernooij

07/01/2008 10:51:00
Quote Anchor link
Het hangen van je script komt waarschijnlijk door de snelheid/bereikbaarheid van je database server. Draait deze op een andere fysieke machine dan de machine waar je webserver (en dus dit script) op draait? Doe eens een traceroute van je webserver naar je database server, dat kan misschien een hoop verklaren.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

07/01/2008 10:54:00
Quote Anchor link
Martijn. Kijk ter vervanging/ verbetering van dit brakke stukje code anders eens naar http://nl3.php.net/manual/en/function.extract.php

:)
 
Martijn Verhoef

Martijn Verhoef

07/01/2008 10:55:00
Quote Anchor link
meerdere fouten, maar deze is van toepassing op dit scriptje:
Notice: Array to string conversion in E:\Websiteroot\xampp\htdocs\include\PHP\db_config.inc.php on line 14

regel 14:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$$key = trim(${$gblArray}[$key]);
?>


Hoe moet dit zijn?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Verhoef
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.