Help met upload !!!!!!!!!!!!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kzip verhje

kzip verhje

09/10/2011 23:28:52
Quote Anchor link
-upload.php-
==============================
<table width="500" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="1" bgcolor="#CCCCCC">
<tr>
<form action="rename.php" method="post" enctype="multipart/form-data" name="form1" id="form1">
<td>
<table width="100%" border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" bgcolor="#FFFFFF">
<tr>
<td><strong>Single File Upload </strong></td>
</tr>
<tr>
<td>Select file
<input name="ufile" type="file" id="ufile" size="50" /></td>
</tr>
<tr>
<td align="center"><input type="submit" name="Submit" value="Upload" /></td>
</tr>
</table>
</td>
</form>
</tr>
</table>
==============================


-rename.php-

==============================
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
// Your file name you are uploading
$file_name = $HTTP_POST_FILES['ufile']['name'];
// random 5 digit to add to our file name
// some people use date and time in stead of random digit

$random_digit=rand(00000,99999);
// spliter
$desh  = ".";
//combine random digit to you file name to create new file name
//use dot (.) to combile these two variables

$new_file_name=$random_digit.$desh.$file_name;
//set where you want to store files
//in this example we keep file in folder upload
//$new_file_name = new upload file name
//for example upload file name cartoon.gif . $path will be upload/cartoon.gif

$path= "upload/".$new_file_name;
if($ufile !=none)
{

if(copy($HTTP_POST_FILES['ufile']['tmp_name'], $path))
{

echo "Successful<BR/>";
//$new_file_name = new file name
//$HTTP_POST_FILES['ufile']['size'] = file size
//$HTTP_POST_FILES['ufile']['type'] = type of file

echo "File Name :".$new_file_name."<BR/>";
echo "File Size :".$HTTP_POST_FILES['ufile']['size']."<BR/>";
echo "File Type :".$HTTP_POST_FILES['ufile']['type']."<BR/>";
echo "<img src=\"$path\" width=\"150\" height=\"150\">";
}

else
{
echo "Error";
}
}

?>

==============================

nu dan hier moet nog een code in die controleert of het wel fotos zijn die worden geupload graag help :D

dank kevin
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 23:54:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2011 23:49:54
Quote Anchor link
Welke mogen wel worden geuploadt, en welke niet?

Iets meer informatie is wel wenselijk.
 
PH Piet

PH Piet

09/10/2011 23:51:41
Quote Anchor link
Brrr... tabellen.
Ik raar je aan dit eens te lezen
Gewijzigd op 09/10/2011 23:53:47 door PH Piet
 
- SanThe -

- SanThe -

10/10/2011 00:00:33
Quote Anchor link
$HTTP_POST_FILES is een beetje antiek, gebruik gewoon $_FILES. En waarom copy()? Zo vervuil je de server want zo heb je twee bestanden. Gebruik move_uploaded_file().
 
B a s
Beheerder

B a s

10/10/2011 00:20:00
Quote Anchor link
Zie $_FILES['ufile']['type'] voor mime-type, waarmee je kunt checken of het een image is. Google daarna even op mime-types voor een overzicht met mime-types. Verder zijn er nog meerdere mogelijkheden ter beveiliging, zoals in het bestand zelf kijken of hier geen XXS in zit.
 
Kzip verhje

kzip verhje

10/10/2011 00:53:32
Quote Anchor link
- Aar - op 09/10/2011 23:49:54:
Welke mogen wel worden geuploadt, en welke niet?

Iets meer informatie is wel wenselijk.


mag (jpg png bmp gif)
Gewijzigd op 10/10/2011 00:53:50 door kzip verhje
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2011 00:58:10
Quote Anchor link
Heb je overigens al de reacties gelezen?
 
Kzip verhje

kzip verhje

10/10/2011 01:09:11
Quote Anchor link
ja maar ik word er nog niet echt wijs van ik snap het echt niet heb dit al geprobeerd


$allowed[] = 'jpg';
$allowed[] = 'gif';
$allowed[] = 'png';
$allowed[] = 'bmp';
$ext = substr($HTTP_POST_FILES['file']['name'], 0, -4);
for ($i=0; $i<count($allowed); $i++) {
if ($ext !== $allowed[$i]) {
die('This file type is not allowed!');
}
}


maar dat werkt ook niet

Toevoeging op 10/10/2011 01:16:06:

- SanThe - op 10/10/2011 00:00:33:
$HTTP_POST_FILES is een beetje antiek, gebruik gewoon $_FILES. En waarom copy()? Zo vervuil je de server want zo heb je twee bestanden. Gebruik move_uploaded_file().


nee hij zet maar 1 bestand op de server maar de copy is voor het renamen van de file
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2011 01:20:45
Quote Anchor link
gebruik $_FILES en wat heb je al geprobeerd?
Wat lukt er niet?
 
Kzip verhje

kzip verhje

10/10/2011 01:29:11
Quote Anchor link
old code
Gewijzigd op 10/10/2011 16:20:04 door kzip verhje
 
- SanThe -

- SanThe -

10/10/2011 01:41:04
Quote Anchor link
Kzip verhje op 10/10/2011 01:09:11:
- SanThe - op 10/10/2011 00:00:33:
En waarom copy()? Zo vervuil je de server want zo heb je twee bestanden. Gebruik move_uploaded_file().


nee hij zet maar 1 bestand op de server maar de copy is voor het renamen van de file


Zoals jij het nu gebruikt blijft de temp-file gewoon bestaan en met move_uploaded_file() wordt de temp-file verwijderd.

Verder gebruik je nu $_FILES["file"]["type"] en $HTTP_POST_FILES['ufile']['name'] door elkaar. En dan bedoel ik voornamelijk dat je hier twee verschillende namen gebruikt: 'file' en 'ufile'.
Gewijzigd op 10/10/2011 01:41:39 door - SanThe -
 
Kzip verhje

kzip verhje

10/10/2011 01:48:24
Quote Anchor link
old
Gewijzigd op 10/10/2011 16:19:46 door kzip verhje
 
- SanThe -

- SanThe -

10/10/2011 01:52:16
Quote Anchor link
Nee, je gooit nou alles door elkaar. Misschien beter eerst lekker slapen. Ik ga er nu in ieder geval vandoor. Slaapze.
 
Kzip verhje

kzip verhje

10/10/2011 01:53:22
Quote Anchor link
jij ook

Toevoeging op 10/10/2011 16:18:00:

oky ben ik weer heb nu dit maar werkt ook niet ??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
if ($HTTP_POST_FILES['type']!="jpg"){ echo "jpg only allowed";}
else {

$file_name = $HTTP_POST_FILES['ufile']['name'];
$random_digit=rand(00000,99999);
$desh  = ".";
$new_file_name=$random_digit.$desh.$file_name;
$path= "upload/".$new_file_name;
if($ufile !=none)
{

if(move_uploaded_file($HTTP_POST_FILES['ufile']['tmp_name'], $path))
{

echo "Successful<BR/>";
echo "File Name :".$new_file_name."<BR/>";
echo "File Size :".$HTTP_POST_FILES['ufile']['size']."<BR/>";
echo "File Type :".$HTTP_POST_FILES['ufile']['type']."<BR/>";
echo "<img src=\"$path\" width=\"150\" height=\"150\">";
}

else
{
echo "Error";
}
}

}

?>
 
Kzip verhje

kzip verhje

11/10/2011 03:26:36
Quote Anchor link
hij doet het dank voor de hulp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.