Het los kunnen verplaatsen van het searchveld en de tabel..?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Spider Finder

Spider Finder

12/05/2012 18:19:42
Quote Anchor link
Heb getracht om de positie van de invulvelden van de search en de tabel eronder los van elkaar van positie te krijgen, zodat ik de een meer naar links kan zetten dan de andere, op zich gaat dit wel, maar als ik bij de eerste "left 20px" verander gaat de tabel eronder ook mee veranderen, kan ik deze wel weer veranderen in de tweede div, maar is het niet mogelijk om beiden los van elkaar te verplaatsen van links naar recht en van boven naar beneden?

Heb ook geprobeerd om de benaming aan te passen, maar dit werkte ook niet.

Zie onder de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<form>
<div style="position:absolute; overflow:hidden; left:20px; top:20px; width:960px; height:300px; z-inde    x:0">
<table border="1" cellpadding="4" cellspacing="2">
    <tbody>
        <tr>
            <td>
            <input type="text" size="25" maxlength="100" value="" id="textBoxSearch" />
            <input type="button" value="Search" onclick="tableSearch.runSearch();"/>
            <input type="button" value="Reset!" onclick="getElementById('textBoxSearch').value = ''; tableSearch.runSearch();" />
            </td>
        </tr>
    </tbody>
</table>
</form>

<div class="wpmd">
<div style="position:absolute; overflow:hidden; left:0px; top:60px; width:960px; height:300px; z-inde    x:0">
<table border="1" cellpadding="1" cellspacing="1">
<tr valign=top>
        <td width=132 bgcolor="#FF0000">
            <div align=center><font color="#FFFFFF" class="ws12"><B>HIL</B></font></div>
            </div>
            </td>
 
        <td width=132>
            </td>
            <td width=31>
            </td>
                
        <td width=132 bgcolor="#0000FF">
            <div align=center><font color="#FFFFFF" class="ws12"><B>POW</B></font></div>
            </div>
            </td>
            
        <td width=132>
            </td>
</tr>  
<tr valign=top>
        <td width=132 bgcolor="#FF0000">
            <div align=center><font color="#FFFFFF" class="ws12"><B>Nr.</B></font></div>
            </div>
            </td>
 
        <td width=132 bgcolor="#FF0000">
            <div align=center><font color="#FFFFFF" class="ws12"><B>Woonplaats1</B></font></div>
            </div>
            </td>                
            <td width=31>
            </td>
                
        <td width=132 bgcolor="#0000FF">
            <div align=center><font color="#FFFFFF" class="ws12"><B>Nr.</B></font></div>
            </div>
            </td>
            
        <td width=132 bgcolor="#0000FF">
            <div align=center><font color="#FFFFFF" class="ws12"><B>Woonplaats2</B></font></div>
            </div>
            </td>
</tr>
</form>
Gewijzigd op 12/05/2012 18:20:59 door Spider Finder
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 00:01:05
 
Spider Finder

Spider Finder

16/05/2012 12:52:02
Quote Anchor link
Weet iemand hoe ik los dingen van alkaar kan verplaatsen in PHP file..?
 
Chris PHP

Chris PHP

16/05/2012 12:59:04
Quote Anchor link
Er zijn een aantal punten die niet kloppen.

- Je hebt alles in een tabel staan.
- je zet losse div's(opvolger voor tabellen m.b.t. opmaak van je site) in cellen.
- je sluit je tabel niet af </table>
- Inline stylen is niet aan te raden, gebruik hiervoor css sheet's
- Je sluit je eerste div niet voor je formulier </div>

En je hebt alle 3 de form <input> velden in 1 cell (<td></td>) staan. Begin is om je form uit de tabel te halen en deze op te maken met css.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

16/05/2012 12:59:43
Quote Anchor link
gooi het hele zaakje even in bv frontpage of webexpression.
kun je er zo mee stoeien tot die goed is, en dan terug in je file plakken.
(das wat ik altijd doe)
 
Spider Finder

Spider Finder

16/05/2012 14:03:00
Quote Anchor link
He Chris & Willy, bedankt voor jullie reactie, heb zelf wel een webprogramma en gekeken of ik dit daarin kan zetten en dan weer terug, werkt nog niet optimaal, even kijken of er een andere programa is die niet Inline style doet..
 
Chris PHP

Chris PHP

16/05/2012 14:10:43
Quote Anchor link
@Richard,

Zorg dat je niet afhankelijk wordt van een software pakket, dat zal je in de toekomst gaan belemmeren.

Leer hoe je een css bestand maakt (eigenlijk gewoon alle inline css daarin zitten en de <div> een id meegeven). Zorg dat je alle tags ook afsluit waar dit hoort. Om te zorgen dat je dit niet vergeet kun je het beste dit gelijk doen.

Bijvoorbeeld.

<div id="form'>

</div>

En als je dan daar een folmulier in wil ga ja in de div verder, zoiets.

<div id="form'>
<form action="pagina.php" method="post>

</form>
</div>

en dan ga je weer in form verder met input velden, etc. Zo voorkom je dat er sluit tags vergeten worden.
 
Spider Finder

Spider Finder

16/05/2012 14:28:01
Quote Anchor link
@Chris

Oke, ga ik zeker proberen, maar bedoel je echt een andere PHP pagina waarin alleen de CSS zaken staan of een CSS gedeelte bovenin de PHP pagina.?

Begrijp ik je goed als je een "div id=" geeft, dat je dan bijvoorbeeld div id= "form1" en div id="form2" kan geven en in het CSS neer zet wat de style is.

Heb dit wel geprobeerd met tekst zie hieronder (1) en dit lukte aardig.

Maar kun je dit ook doen met de style van de positie etc. zie hieronder (2), zo ja, gaat dit dan ook zo: .text2 {position:absolute; overflow:hidden; left:126px; top:239px; width:151px; height:27px; z-index:4}

Hieronder een voorbeeld:
(2)
<div id="text2" style="position:absolute; overflow:hidden; left:126px; top:239px; width:151px; height:27px; z-index:4"></div>

(1)
<div class="wpmd"></div>
<div><font class="ws12">Art.Nr. of Type</font></div>
Gewijzigd op 16/05/2012 14:32:41 door Spider Finder
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.