Hoe heb jij PHP geleerd?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim Wolf

Tim Wolf

25/01/2016 17:30:15
Quote Anchor link
Ik zit al een tijdje met de volgende vraag,
Hoe heb jij nou PHP geleerd en is dat een beetje te doen als vrije tijd?
Ik weet niet echt of dit heel duidelijk opgeschreven is.
Alvast bedankt,
Tim
P.S Ik weet niet of dit in de Koffiehoek thuishoort.
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 01:13:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2016 17:33:02
Quote Anchor link
Ikzelf heb vroeger PHP geleerd uit een boek, en daar oefeningen uit gemaakt. Daarna heb ik meer het nut gezien in tutorials op internet, feedback uit fora en uiteraard de manuals goed doorlezen naar de werking van bepaalde functies en mogelijkheden.

Blijven oefenen, en kennis opdoen! Dat is het belangrijkste.
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

25/01/2016 18:13:21
Quote Anchor link
Ja hoor kan prima in je vrije tijd, het is zelf me hobby al zo'n 5 jaar :)
 
Marina janssen

marina janssen

25/01/2016 18:36:18
Quote Anchor link
Ik leer het door schade en schande:)
Ik heb online een gratis basiscursus gedaan en sindsdien rommel ik verder. Al met al dacht ik in het begin; dat leer ik nooit, maar ik ben al een heel eind gekomen in 3 maanden tijd. En het is ook wel een beetje verslavende hobby, merk ik.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

25/01/2016 18:41:58
Quote Anchor link
Ik ben zelf ooit begonnen met andere programmeertalen. Assember, BASIC, Pascal en C vooral. Die logica was prima door te trekken naar PHP.
 
Tortuga web

tortuga web

25/01/2016 19:03:51
Quote Anchor link
Ik ben begonnen met de tutorial van phptuts. Daarna met vallen en opstaan en héél veel googelen. En natuurlijk met veel hulp van de uitstekende kennis van de PHPhulp-ers.
 
John D

John D

25/01/2016 19:17:54
Quote Anchor link
Waar heb je php geleerd? Ik heb een vraag die daaraan vooraf gaat: Waar heb je gestructureerd programmeren geleerd of waar denk je dat te kunnen leren? De basisprincipes van gegevensverwerking en gebruikersinterface? Of begin je gewoon met wat scripten en probeer je wat uit een boek? Welk boek houdt zich eerst bezig met gestructureerd programmeren? Heb je geduld om dat te leren of is het gewoon kicken om het meteen aan de praat te krijgen en de brei steeds verder uit te bouwen tot spaghetti? Wat Ben zegt, de logica was prima door te trekken, duidt op ervaring met gestructureerd programmeren. Je kan dan bijna elke taal aan. Ik heb, net als Ben, Assembler, Pascal, C en verder Cobol-74 en Cobol-85, System-V unix en linux scripting alsmede een tweetal grote rdbms systemen met hun eigen, SQL achtige, taaltjes gedaan. Nu als hobby voor één bevriende middenstander een php bestelsite gemaakt en geen ambitie voor meer php. Ik vind het wel leuk om het bij te houden.
Gewijzigd op 25/01/2016 19:20:37 door John D
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

25/01/2016 19:55:53
Quote Anchor link
Sterk punt. De geleerde taal staat los van het leren programmeren an sich. Er zijn een aantal verschillende vormen zoals functioneel, procedureel en OO programmeren. Over deze onderwerpen kun je buiten de talen om boeken vol schrijven. Het belangrijkste is het leren omzetten van je gedachtengang of ontwerp naar werkbare code of in ieder geval een controlflow, of vooral in het begin: leren denken in patronen.
 
Jan R

Jan R

26/01/2016 07:15:01
Quote Anchor link
Ik ben gestart met gwbasic dan quickbasic beiden niet oo maar procedure talen.
Dan overgestapt naar visual basic zowel dos als windows.
Nu nog enkel vb.net als stand alone progs. sterk aangevuld met PHP

Maar on topic: Analyse van gevonden code(internet vooral) en zoals ok al vermeld door vallen en opstaan en met, soms veel, hulp hier op de site :)

Jan
 
Randy vsf

Randy vsf

26/01/2016 11:16:52
Quote Anchor link
Ik heb het mijzelf geleerd, uiteindelijk nog een opleiding tot PHP developer gevolgd om het papiertje te halen. Na de opleiding verder gaan specialiseren in javascript en C#. Het leuke aan programmeren is dat je nooit bent uitgeleerd, en je kan er zo ver in gaan als je zelf wilt.
 
E vH

E vH

26/01/2016 12:32:27
Quote Anchor link
Ik moet wel even terug in de tijd.. maar het begon niet zozeer bij mij bij PHP..
Ik raakte enthousiast door sitebuilders... kwestie van drag en drop.. en je had je website... te denken aan tripod van lycos ( en er waren nog een paar alternatieven ).

Vervolgens gestart met Frontpage, heerlijk programma.. tabellen maken.. invullen en hoppa je formulier / site was direct zo goed als klaar qua opmaak, kwestie van de pagina opslaan of html code kopiëren en plakken.

PHP begon bij mij op diverse websites een rol te spelen, te denken aan: wmcity / webfanaat / webmensen / sitemasters / computerjunk / phpfreakz

Maar Webmensen heeft mij het grootste gedeelte geholpen om te beginnen met PHP, het was voornamelijk de uitdaging om iets zelf te maken.. te denken aan CU2 websites... wat was dat een hype...!

Zoals Ariën al aangeeft, het is voornamelijk het "doen" en "inlezen" wat je kennis enorm verbreed.
Ik ben het wel met John D eens dat er tegenwoordig veel meer bij komt kijken.. maar de vraag die John D stelt, was toen helemaal niet relevant.... de meeste mensen kennen het spel Criminals wel ( wat een drama was dat ).. maar dat geeft een indicatie hoe er "toen" werd geprogrammeerd.. gewoon dom door bouwen..

Tegenwoordig is PHP niet meer zoals het was. De community's zijn ook ontzettend veranderd/dood en de eisen liggen vele malen hoger, te denken aan security, denkwijzes, opmaak, stijl, eisen... ga zo maar door.

Tijden veranderen, PHP is ook veranderd in de loop der tijd, maar ook hoe men PHP ging gebruiken.
Voorheen werd PHP als "dynamisch" bestempeld.. omdat HTML pagina's zo statisch waren.. als je nu kijkt wat je met PHP kan.. wereld van verschil.

Mijn tip: Begin gewoon in te lezen en start ergens.. zodra je mogelijkheden ziet, word het pas interessant!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/01/2016 12:45:28
Quote Anchor link
Elmar vH op 26/01/2016 12:32:27:
Maar Webmensen heeft mij het grootste gedeelte geholpen om te beginnen met PHP, het was voornamelijk de uitdaging om iets zelf te maken.. te denken aan CU2 websites... wat was dat een hype...!

Webmensen, dat was inderdaad één van de community's met de meeste scripts die door één iemand gemaakt zijn. Een mooie instapper voor iemand die wou programmeren. Zeker noemenswaardig. Alle scripts heb ik hier ergens nog liggen, geloof ik. Had ooit plannen met iemand om ze te herschrijven met toestemming van 'Webmaster Jeroen', alleen is die tijd helaas nooit gekomen.
 
E vH

E vH

26/01/2016 13:11:18
Quote Anchor link
Ariën,

Ben je nog in contact met Jeroen? Anders zou onderstaande nog leuk kunnen zijn voor PHPhulp, misschien dat we er samen (met z'n allen) wat leuks van kunnen maken.. een soort battle? dat gebeurde vaak op WMcity...
De aftrap is gedaan door Jeroen dan..anno 2001/2003... en dan een remake in 2016 :P

Wat overigens wel zeer interessant is, is om het "verschil" te laten en de "versimpeling" hoe hij zijn scripts schreef... zouden leuke tutorials voor geschreven kunnen worden.. zou zijn code hier geplaatst mogen worden?


Stukje versimpeling wat mij nog erg bij staat uit de "config" bestanden:

$CopyrightTonen = "ja";
$NieuwsbriefNieuweLeden = "ja";

Heerlijk hoe hij zijn variabelen noemde.. zo kon je het makkelijk leren :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/01/2016 13:47:10
Quote Anchor link
Leuk idee, maar helaas spreek ik Jeroen niet meer.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/01/2016 15:28:17
Quote Anchor link
Quote:
De community's zijn ook ontzettend veranderd/dood en de eisen liggen vele malen hoger, te denken aan security, denkwijzes, opmaak, stijl, eisen... ga zo maar door.

Een community is zo actief als haar leden. Als je zoekt naar een oorzaak, kijk dan eens in een spiegel.

Nog vele malen erger dan voorheen willen mensen directe voldoening, men wil niet meer (mee)bouwen (laat staan meedenken), men wil alleen maar hebben hebben hebben. En als jij iets niet direct hebt dan gaan ze wel naar een ander. Vroeger had je scriptkiddies, tegenwoordig heb je alleen maar consumenten.
 
Aad B

Aad B

26/01/2016 20:57:53
Quote Anchor link
@Thomas "Nog vele malen erger dan voorheen willen mensen directe voldoening". Niet alleen de consumenten willen dit maar ook de programmeurs/ontwikkelaars of zoals dat tegenwoordig heet developers (anglicisme). Zonder een echt ontwerp te maken moet alles meteen ingeklopt worden en functioneren. Dat heeft als consequentie dat er veel fouten gemaakt worden, dat er veel spaghetti wordt geprogrammeerd. Een zich regelmatig herhalend voorbeeld is het gebrek aan kennis van SQL. Hele bakken data worden opgehaald en in php loops geprocessed voor 1 of enkele records. Veel wordt in php uitgerekend in plaats van in handige en soms complexe SQL, SQL zoals je van Ger van Steenderen regelmatig ziet is zeldzaam.
Gewijzigd op 26/01/2016 20:59:00 door Aad B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.