Hoe iets echoén in rijen van 2

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marvin Radioo

Marvin Radioo

10/04/2011 17:39:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<script type="text/javascript" src="http://begraafbeleidhoogeveen.nl/js/jquery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://begraafbeleidhoogeveen.nl/js/jquery.lightbox-0.5.js"></script>

<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://begraafbeleidhoogeveen.nl/css/jquery.lightbox-0.5.css" media="screen" />
     <script type="text/javascript">
    $(function() {
        $('#gallery a').lightBox();
    });
    </script>

    
    </head>
<div id="gallery">
<?php
$getItems
= mysql_query("SELECT * FROM krantenknipsels ORDER BY datum");
while ($item = mysql_fetch_assoc($getItems))
{

echo'<center>' .$item['titel'] . '<br>
    <a href="http://www.begraafbeleidhoogeveen.nl/krantenknipsels/'
.$item['image'] . '" title="' .$item['titel'] . '">

                <img src="http://www.begraafbeleidhoogeveen.nl/krantenknipsels/'
.$item['image'] . '" width="72" height="72" alt="" /></center>

            </a>

'
;
}

?>

</div>


Nu komt dit dus allemaal naast elkaar te staan in de echo.
Hoe kan ik dit in rijen van 2 doen? Zoals een tabel bijv.

Dus:

Image 1 | Image 2
Image 3 | Image 4

Etc.

Alvast bedankt wie mee wil denken.
Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 04:53:59
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/04/2011 17:44:01
Quote Anchor link
Laat een teller meelopen. Een algemene opzet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$teller
= 0;
$items_per_rij = 2;

echo '<table><tr>';
while(...) {
  if($teller % $items_per_rij == 0) {
    echo '</tr><tr>';
  }


  echo '<td>'.(hetgeen je wilt echon).'</td>';
  $teller++;
}

echo '</tr></table>';
?>
Gewijzigd op 10/04/2011 17:44:25 door Joren de Wit
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

10/04/2011 18:34:15
Quote Anchor link
hmm.. dit snap ik niet echt?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/04/2011 21:30:21
Quote Anchor link
Het komt erop neer dat je in de while loop een variabele $teller heb die je bij elke loop ophoogt. Ook controleer je telkens of deze waarde een veelvoud van de waarde in $items_per_rij is en begin je een nieuwe tabelrij als dat zo is...

Ik zou zeggen, probeer het eens uit en kijk wat het doet. Je zult uiteraard bovenstaand voorbeeldje wel even zelf aan moeten vullen zodat het in jouw eigen situatie past.
 
Tim S

Tim S

10/04/2011 22:55:28
Quote Anchor link
Je kan dit ook met CSS doen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<style type="text/css">
#gallery {
 display: block;
 width: 100%;
}
#gallery .gallery-picture {
 display: block;
 width: 50%;
 float: left;
}
</style>
<div id="gallery">
<?php while ($item = mysql_fetch_assoc($getItems)): ?>
  <div class="gallery-picture">
    <img src="http://www.begraafbeleidhoogeveen.nl/krantenknipsels/<?=$item['image']?>" />
  </div>

<?php endwhile; ?>
  <div style="clear: both;float: none;"></div>
</div>
Gewijzigd op 10/04/2011 22:55:53 door Tim S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.