Hoe kan dit? Teller script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Matsko

Bart Matsko

28/10/2013 14:56:30
Quote Anchor link
Ik had een script van internet gehaald die het bezoekersaantal telde.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

// instellingen van de teller
$sinds = "9 maart 2013"; // vul hier de datum in, van wanneer de teller telt
$bestand = "system/teller.log"; // vul hier de bestandsnaam in, van de logfile

// controleren of bestand bestaat

if (file_exists($bestand)) {
    // het bestand bestaat, waarde + 1
    $actie = fopen($bestand, "r+");
    $aantal = fgets($actie, 6);
    $aantal++;
    rewind($actie);
    fputs($actie, $aantal, 6);
    fclose($actie);
}
else{
    // het bestand bestaat niet, nieuwe aanmaken met waarde 1
    $actie = fopen($bestand, "w");
    $aantal = 1;
    fputs($actie, $aantal, 6);
    fclose($actie);
}



?>


Dit werkte prima tot gisteren.
Ik krijg nu deze meldingen:

Warning: fopen(system/teller.log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/bartdhz111/domains/jorworldservants.nl/public_html/index/system/teller.php on line 18

Warning: fputs() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/bartdhz111/domains/jorworldservants.nl/public_html/index/system/teller.php on line 20

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/bartdhz111/domains/jorworldservants.nl/public_html/index/system/teller.php on line 21

Ik snap er niks van, kan iemand me helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 20:52:44
 
Michael -

Michael -

28/10/2013 15:00:07
Quote Anchor link
Lijkt erop dat je de map 'system' niet hebt aangemaakt.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/10/2013 15:15:37
Quote Anchor link
Ja, inderdaad.
Map system bestaat niet in jouw structuur.

En uiteraard ... als je dat bestand niet kan aanmaken op lijn 18, zullen lijnen 20 en 21 ook fouten geven.
 
Bart Matsko

Bart Matsko

28/10/2013 19:10:02
Quote Anchor link
Ik krijg nu deze foutmelding:

Warning: fopen(teller.log) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/bartdhz111/domains/jorworldservants.nl/public_html/index/system/teller.php on line 10

Warning: fgets() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/bartdhz111/domains/jorworldservants.nl/public_html/index/system/teller.php on line 11

Warning: rewind() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/bartdhz111/domains/jorworldservants.nl/public_html/index/system/teller.php on line 13

Warning: fputs() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/bartdhz111/domains/jorworldservants.nl/public_html/index/system/teller.php on line 14

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/bartdhz111/domains/jorworldservants.nl/public_html/index/system/teller.php on line 15

Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

// instellingen van de teller
$sinds = "9 maart 2013"; // vul hier de datum in, van wanneer de teller telt
$bestand = "teller.log"; // vul hier de bestandsnaam in, van de logfile

// controleren of bestand bestaat

if (file_exists($bestand)) {
    // het bestand bestaat, waarde + 1
    $actie = fopen($bestand, "r+");
    $aantal = fgets($actie, 6);
    $aantal++;
    rewind($actie);
    fputs($actie, $aantal, 6);
    fclose($actie);
}
else{
    // het bestand bestaat niet, nieuwe aanmaken met waarde 1
    $actie = fopen($bestand, "w");
    $aantal = 1;
    fputs($actie, $aantal, 6);
    fclose($actie);
}



?>
Gewijzigd op 28/10/2013 19:10:50 door Bart Matsko
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2013 19:12:20
Quote Anchor link
Niet schrijfbaar....

Even met chmod de juiste rechten geven (755)
Gewijzigd op 28/10/2013 19:12:41 door - Ariën -
 
Bart Matsko

Bart Matsko

28/10/2013 19:21:54
Quote Anchor link
Afbeelding

Dat heb ik gedaan (ik denk dat je dit bedoelt) maar hij blijft hetzelfde aangeven.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2013 19:23:25
Quote Anchor link
Doe 777, en schop indien het dan werkt de systeembeheerder omdat die zijn zaakjes niet op orde heeft ;-)
 
Bart Matsko

Bart Matsko

28/10/2013 19:25:29
Quote Anchor link
777 werkt, harstikke bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.