Hoe krijg ik een table met velden gedefineerd met een prefix?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Christiaan de kleine

christiaan de kleine

08/11/2011 19:34:42
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb onderstaand stukje code, maar hoe krjg ik deze werkend. Er zit momenteel een error in:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '"stam_" id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY, "stam_" drink_i' at line 2

Hierbij de code, kan iemand mij helpen???

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$CDtable = 'CREATE TABLE main (        
            "'.$dbprefix.'" id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,        
            "'.$dbprefix.'" drink_id varchar(10),
            "'.$dbprefix.'" drink_name varchar(10),
            "'.$dbprefix.'" drink_main_category varchar(10),
            "'.$dbprefix.'" drink_sub_category varchar(10)
            )';
if (mysql_query($CDtable)) {
    echo 'Succesvoll added a new table called: MAIN ';
    } else {
    echo 'Error: '. mysql_error();
    }
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 07:22:23
 
- SanThe -

- SanThe -

08/11/2011 19:39:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$CDtable
= 'CREATE TABLE main (        
            '
.$dbprefix.'id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,        
            '
.$dbprefix.'drink_id varchar(10),
            '
.$dbprefix.'drink_name varchar(10),
            '
.$dbprefix.'drink_main_category varchar(10),
            '
.$dbprefix.'drink_sub_category varchar(10)
            )'
;
?>
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

08/11/2011 19:43:06
Quote Anchor link
had ik zelf ook geprobeerd toen werkte het niet, maar nu wel. Dank SanThe!

is het btw ook mogelijk om bijv. als prfix iets[] in te vullen of wil dat niet.


Topic close
Gewijzigd op 08/11/2011 19:43:38 door christiaan de kleine
 
- SanThe -

- SanThe -

08/11/2011 19:46:11
Quote Anchor link
Christiaan de kleine op 08/11/2011 19:43:06:
iets[]


En wat mag dat dan wel zijn?
Gewijzigd op 08/11/2011 19:46:58 door - SanThe -
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

08/11/2011 19:47:04
Quote Anchor link
gewoon als database prefix. iets wat ik voor mijn veldnaam laat aanvullen..
 
- SanThe -

- SanThe -

08/11/2011 19:54:27
Quote Anchor link
Met die haken? Nee.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

08/11/2011 19:54:50
Quote Anchor link
dus dat is apart gereserveerd voor array's??
 
Eddy B

Eddy B

08/11/2011 19:56:01
Quote Anchor link
Bedoel je dat je daadwerkelijk iets[] als prefix wilt gebruiken? Ik heb eigenlijk geen idee of het werkt maar het is opzicht erg onlogisch en overbodig.
 
Wouter J

Wouter J

08/11/2011 20:01:34
Quote Anchor link
Daarnaast hoop ik ook dat je je fout doorhebt, je had een spatie tussen de prefix en de tabelnaam staan. Dit werkt natuurlijk niet, aangezien er NOOIT spaties tussen namen mag staan in de scripttalen van het web (filenamen, variabelen namen, functie namen, tabelnamen, enz.)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.