Hoe krijg ik het precies op zijn plaats

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Jerry php

Jerry php

30/09/2011 14:50:15
Quote Anchor link
Ik wil graag de 2 textarea's achter naam en leeftijd wat dichter naar voren hebben.
dit is de link:
http://dj-jeremy.nl/formulier.php

dit is mijn code:

<table>

<form action="verzonden.php" method="post">

<tr><td width="200px">Vul de volgende dingen in:</td></tr>
<tr><td colspan="0.5">Naam:<font color=#ff0000>*</font></td><td><input type="text" name="naam" /></td></tr><br />
<tr><td>Leeftijd:<font color=#ff0000>*</font></td>
<td><select>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
        for($i=16;$i<=100;$i++)
        {

        echo '<option>' . $i . '</option>';
        }

        echo '<option> Ouder </option>';
           echo '</select></td></tr>';
        ?>

<tr><td><font color=#ff0000>*</font>verplichte velden.</td></tr>
<tr><td><input type="submit" name="submit" value="Bevestigen"/></td></tr>

</form>

</table>
Gewijzigd op 30/09/2011 15:11:39 door Jerry php
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 13:42:00
 
Maikel  B

Maikel B

30/09/2011 14:51:44
Quote Anchor link
http://www.handleidinghtml.nl/html/elementen/table.html

Wat is 200x ?
Je kan beter eerst de basis leren van html
Dan merk je dat dit echt beginnerswerk is.
Gewijzigd op 30/09/2011 14:52:51 door Maikel B
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2011 14:53:00
Quote Anchor link
Daar heb ik nog niet heel veel aan, want ik heb ze namelijk al in een width zitten, dus ik begrijp het niet precies
 
Maikel  B

Maikel B

30/09/2011 14:53:38
Quote Anchor link
Je geeft width 200 mee.
Die moet je dus verlagen om het dichterbij te krijgen
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2011 14:55:07
Quote Anchor link
Ja, maar dan krijg ik het geval dat de tekst: Vul de volgende dingen in:
Dat die niet in één <td> past
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/09/2011 14:57:25
Quote Anchor link
Tabellen zijn eigenlijk niet hiervoor bedoeld.
is het niet beter om hier naar te kijken: http://www.dailycoding.com/Posts/layout_form_without_tables_with_css_trick.aspx

Met CSS kan je het namelijk veel mooier oplossen.
Gewijzigd op 30/09/2011 14:58:21 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2011 15:00:30
Quote Anchor link
Ja, dat is inderdaad een oplossing, maar zelf vind ik CSS best lastig
 
Maikel  B

Maikel B

30/09/2011 15:04:15
Quote Anchor link
Dus een goede reden om het te leren :D
CSS is niet echt moeilijk hoor.
Als je er even een uurtje de tijd voor neemt weet je al meer als de basis.
En met CSS kun je ook veel meer.
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2011 15:05:43
Quote Anchor link
Maikel B op 30/09/2011 15:04:15:
Dus een goede reden om het te leren :D
CSS is niet echt moeilijk hoor.
Als je er even een uurtje de tijd voor neemt weet je al meer als de basis.
En met CSS kun je ook veel meer.


De basis ken ik, beetje positioneren etc. Maar de rest niet zo goed. Misschien een goede tutorial? Ik zal eens kijken. alvast bedankt
 
Maikel  B

Maikel B

30/09/2011 15:07:42
Quote Anchor link
Als je positioneren kent dan moet dit toch een eitje zijn?
Je wilt immers de textboxen positioneren.

http://www.sceneone.nl/ hier een website met tutorials
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2011 15:08:53
Quote Anchor link
Ja, maar ik zag op de site van http://www.dailycoding.com/Posts/layout_form_without_tables_with_css_trick.aspx
andere begrippen staan en dat was wat ingewikkelder
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/09/2011 15:10:28
Quote Anchor link
ps. het is width="200px" en niet width="200x"
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2011 15:11:25
Quote Anchor link
Nee ik zag het net ook al, maar het is in mijn code al verandert. Maar mijn excuses dat ik het hier niet heb verandert, doe ik nu gelijk even. Toch bedankt Ger.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/09/2011 15:19:51
Quote Anchor link
Jerry php op 30/09/2011 15:08:53:
Ja, maar ik zag op de site van http://www.dailycoding.com/Posts/layout_form_without_tables_with_css_trick.aspx
andere begrippen staan en dat was wat ingewikkelder

oefening baart kunst, en het kan er wel lastig uit zien, maar als je het doorhebt, dan wil je niet meer anders, en zal je tabellen en font-tags gaan verafschuwen.

Geloof me ;-)
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2011 15:21:58
Quote Anchor link
- Aar - op 30/09/2011 15:19:51:
Jerry php op 30/09/2011 15:08:53:
Ja, maar ik zag op de site van http://www.dailycoding.com/Posts/layout_form_without_tables_with_css_trick.aspx
andere begrippen staan en dat was wat ingewikkelder

oefening baart kunst, en het kan er wel lastig uit zien, maar als je het doorhebt, dan wil je niet meer anders, en zal je tabellen en font-tags gaan verafschuwen.

Geloof me ;-)

ja maar een tutorial is het niet echt, die site. Dat is gelijk bam, snap je?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/09/2011 15:22:40
Quote Anchor link
css is heel mooi, al is alleen maar om van die achterlijke dingen van IE af te komen
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2011 15:23:32
Quote Anchor link
hoe bedoel je :P
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/09/2011 15:35:06
Quote Anchor link
bv
a {
outline: none;
}
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2011 15:35:35
Quote Anchor link
En dat is?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/09/2011 15:38:36
Quote Anchor link
dat beteknt als je dit in een style zet je niet die domme gestippelde rechthoeken om een link heen krijgt als je er op klikt
 
Maikel  B

Maikel B

30/09/2011 15:42:52
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 30/09/2011 15:10:28:
ps. het is width="200px" en niet width="200x"


Het is in normale HTML gewoon width="200"
zonder px. px wordt alleen gebruikt in CSS
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.